Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Maria uit de Beuk heeft haar plekje gevonden in Ovezande

Maria uit de Beuk heeft haar plekje gevonden in Ovezande

OVEZANDE - Na een intense maar voortvarende verhuizing is ‘Maria uit de Beuk’ dinsdag verhuisd van de werkplaats van kettingzaagkunstenaar Peter Verlaan in Lewedorp naar de pastorietuin bij de Mariakerk in Ovezande.

Verlaan maakte het 2,60 meter hoge beeld uit de beuk die in de kerktuin stond. De zieke boom is eind vorig jaar gekapt. Een deel van het hout heeft een nieuwe functie gekregen als Mariabeeld.

Met een heftruck is Maria uit de Beuk dinsdag op een platte kar geplaatst, flink vast gesjord en met doeken afgeschermd. Zo is het beeld langzaam rijdend, rechtopstaand, naar Ovezande vervoerd. Daar is ze van de kar gehaald en beetje bij beetje op haar vaste stek geplaatst. “Het was even passen en meten, maar ze is nu thuis in de pastorietuin, op werpafstand van de plaats van de bruine beuk uit 1867 waaruit ze is gemaakt”, vertelt Ad Schenk van de katholieke parochie in Ovezande. 

Inzegening

De inzegening van het Mariabeeld vindt plaats op zondag 30 mei om 10.30 uur. Iedereen is van harte welkom, maar aanmelden via [email protected] (naam en aantal mensen) is wel noodzakelijk.

Meer uit Beveland

Politie-infiltrant voert honderd kilo cocaïne in via BTZ in Vlissingen-Oost

RITTHEM - In het onderzoek naar drugshandel via Bulk Terminal Zeeland (BTZ) in Vlissingen-Oost heeft de politie een infiltrant ingezet die honderd kilo cocaïne liet invoeren via het bedrijf. Dat meldt het televisieprogramma Nieuwsuur. 

1 uur geleden
Politie doorzoekt woning aan Moerbeistraat in Goes

GOES - Politieagenten hebben dinsdagavond in Goes een flatwoning doorzocht naar aanleiding van een actie van een arrestatieteam. Bij die actie zou iemand zijn aangehouden, maar de politie kan dat nog niet bevestigen.

1 uur geleden
Scooterrijdster valt tegen ruit bij voordeur in Goes

GOES - Een scooterrijdster is dinsdagmiddag naar het ziekenhuis gebracht nadat zij tegen een ruit in de voordeur van een woning in Goes was gevallen.

19 uur geleden
Veere legt plan voor Neeltje Jans ter inzage

NEELTJE JANS - Met het oog op de nieuwe Omgevingswet heeft de gemeente Veere dinsdag het plan voor Neeltje Jans zes weken ter inzage gelegd. In deze periode kunnen belanghebbenden het plan inzien en erop reageren.

22 uur geleden
Esprit vraagt faillissement aan voor kledingwinkels in Nederland

GOES - Modeketen Esprit heeft faillissement aangevraagd voor haar Nederlandse activiteiten, inclusief de winkels. 

22 uur geleden
Motorrijder gewond bij ongeluk Assenburgweg Borssele

BORSSELE - Een motorrijder is dinsdagochtend gewond geraakt bij een eenzijdig ongeluk op de Assenburgweg in Borssele. Van ernstig letsel bleek geen sprake te zijn. De motor is weggetakeld.

23 uur geleden
Goes verwelkomt 40.000e inwoner: baby Bobbi

GOES - Burgemeester Cees van den Bos heette maandag de 40.000e inwoner van de gemeente Goes welkom: Bobbi Pahlad van Tiggelhoven. Zij is op 2 juni geboren.

1 dag geleden