Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Margriet reikt Prinses Christina Klassiek Concours-prijzen uit

Margriet reikt Prinses Christina Klassiek Concours-prijzen uit

DEN HAAG (ANP) - Prinses Margriet reikt zaterdag voor het eerst eigenhandig de prijzen van het Prinses Christina Klassiek Concours uit. Dat doet de zus van prinses Beatrix tijdens de Nationale Finale van het Prinses Christina Klassiek Concours in het Theater Amare in Den Haag. Margriet is sinds 2020 lid van het Comité van Aanbeveling van het Prinses Christina Concours.

In totaal deden meer dan 275 kinderen mee aan de digitale voorrondes van wie zes zijn geselecteerd voor de finale, meldde de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) eerder. Dit zijn de 18-jarige Luna van Leeuwen (viool), de 18-jarige Joshua Galasse (viool), de 13-jarige David Kooi (piano), de 14-jarige Warre Dendievel (trompet), de 17-jarige Merle van der Lijke (harp) en de 14-jarige Pieter Streefkerk (viool). De jonge musici zullen tijdens de finale tien minuten optreden voor de jury en het publiek. De jury zal de deelnemers beoordelen, waarna prinses Margriet de prijzen uitreikt.

Het Prinses Christina Concours laat kinderen en jongeren kennismaken met muziek en stimuleert hen in hun muzikale ontwikkeling. Meer dan dertig jaar geleden verbond prinses Christina haar naam aan het concours. Margriet heeft deze functie twee jaar geleden van haar zus overgenomen, nadat Christina in 2019 was overleden. Prinses Margriet maakte de winnaars van de afgelopen twee edities van het Prinses Christina Klassiek Concours vanwege de coronamaatregelen bekend via een video-opname.

Meer uit Entertainment

Britse schrijver van The Horse Whisperer overleden

LONDEN (ANP) - De Britse schrijver Nicholas Evans, beroemd door zijn werk The Horse Whisperer, is op 72-jarige leeftijd aan een hartaanval overleden. De in 1995 gepubliceerde roman werd wereldwijd een enorm succes. Er werden vijftien miljoen exemplaren verkocht van het boek, dat in Nederland werd uitgebracht onder de titel De paardenfluisteraar. Het is in tientallen talen vertaald.

1 jaar geleden
BNN 25 jaar: van tv-programma tot spraakmakende publieke omroep

HILVERSUM (ANP) - BNN, dat staat voor Bart's Neverending Network, is maandag 25 jaar geleden opgericht. De publieke omroep werd op 15 augustus 1997 in het leven geroepen door Bart de Graaff, Gerard Timmer, Willem de Bois en Frank Timmer. Na de fusie van BNN en VARA staat de omroep inmiddels al een aantal jaar bekend als BNNVARA.

1 jaar geleden
Conservatieve Iraanse media prijzen aanvaller Rushdie

TEHERAN (ANP/RTR/AFP) - Conservatieve media in Iran prijzen de man die vrijdag de schrijver Salman Rushdie heeft neergestoken. Rushdie kampt sinds 1988 met bedreigingen vanwege zijn boek De duivelsverzen, dat door sommige moslims als godslasterlijk wordt beschouwd.

1 jaar geleden
Minister gaat FM-radiofrequenties veilen na uitspraak rechter

DEN HAAG (ANP) - Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) komt dit najaar met een voorstel voor een herverdeling van de landelijke FM-frequenties door middel van een veiling. De rechter zette onlangs een streep door het besluit van haar ambtsvoorganger Mona Keijzer om de bestaande vergunningen met drie jaar te verlengen.

1 jaar geleden
Grease-actrice Olivia Newton-John (73) overleden

LOS ANGELES (ANP) - Olivia Newton-John is maandag op 73-jarige leeftijd overleden. De actrice, met name bekend van haar rol als Sandy in de musical Grease, sliep in het bijzijn van vrienden en familie vredig in op haar ranch in Californië, meldt haar echtgenoot John Easterling op Facebook.

1 jaar geleden
Actrice Anne Heche in kritieke toestand na auto-ongeluk

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Anne Heche is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat ze met haar auto een woning in reed in Los Angeles. De auto en het huis vlogen in brand en de bestuurder liep ernstige brandwonden op, melden Amerikaanse media. Een anonieme bron bevestigde aan CNN dat het om Heche ging en de LA Times meldt dat de auto op haar naam geregistreerd stond.

1 jaar geleden
1,9 miljoen kijkers zien Engelse voetbalsters EK winnen

HILVERSUM (ANP) - Bijna 1,9 miljoen mensen hebben zondag gekeken naar de finale van het EK tussen de voetbalsters van Engeland en Duitsland. Via NPO 1 zagen zij hoe de Engelsen, gecoacht door de Nederlandse Sarina Wiegman, er met de winst vandoor gingen.

1 jaar geleden