Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Margreet en haar dochters komen graag in de speel-otheek

Margreet en haar dochters komen graag in de speel-otheek

KAPELLE - Naast het schoon en compleet houden van het speelgoed in speel-o-teek De Schatkist in Kapelle is een ander belangrijk onderdeel het vernieuwen, wegdoen of aankopen van speelgoed. ‘’We zijn nu bijvoorbeeld midden in het proces van het nalopen van al het speelgoed om te kijken of het nog in goede staat is’’, zegt voorzitter Kampstra. 

Leden van de speel-o-teek kunnen er terecht om iedere keer iets anders uit te proberen. ‘’Sommige dingen, zoals buitenspeelgoed in de zomer, zijn handig om te lenen zodat je het nadien weer terug kan brengen en het niet thuis hoeft te bewaren. Maar naast dat is het ook leuk om speelgoed uit te proberen voordat je het bijvoorbeeld koopt’’, legt Kampstra uit. ‘’We zijn altijd bezig met het zoeken naar nieuw speelgoed. Dat kunnen nieuwe bordspelletjes zijn, maar bijvoorbeeld ook een spelcomputer, zoals een Nintendo Switch.’’ Naast dat is De Schatkist bezig met het uitbreiden met de kast voor ‘the Special Kids’, waarin spellen staan voor kinderen met bijvoorbeeld een visuele beperking of die helpen bij het ontwikkelen van de motoriek. ‘’Om dat te kunnen financieren zijn we nog druk op zoek naar sponsoren’’, zegt Lëvoleger. Ook Margreet en haar dochters Eva en Mieke (foto) maken graag gebruik van de speel-o-teek. ‘’Je kunt altijd iets anders kiezen en er is veel keuze, dat is heel leuk’’, vertellen ze. ‘’Bovendien is de organisatie heel goed geregeld. Mijn vader is fervent puzzelaar dus ook hij leent graag af en toe een puzzel bij De Schatkist’’, lacht Margreet.

Meer uit Reimerswaal

Rubriek Albert Kort: 'Armoede'

Nog niet zo lang geleden leefde een groot deel van de Zuid-Bevelandse bevolking in diepe armoede. Bestaanszekerheid was slechts voor een enkeling weggelegd. De meeste mensen waren al blij dat ze iedere dag genoeg te eten hadden. Vaak alleen brood of aardappelen. Honger lag altijd op de loer en toen er rond 1850 een aardappelmisoogst was, kwamen er zelfs mensen om van de honger! 

17 minuten geleden
Regen kan pret niet drukken in Hansweert tijdens Winterfestijn op het plein

HANSWEERT - In Hansweert was het zaterdag genieten tijdens het Winterfestijn op het plein. Oliebollen, warme chocolademelk, glühwein, snert, broodjes rookworst, foodtrucks en een overdekte schaatsbaan, alle ingrediënten voor een gezellige dag waren aanwezig op het plein voor dorpshuis Kaj Munk. 

5 uur geleden
Rook in Waarde: Heftruck vat vlam in boerenschuur aan Middenweg

WAARDE - In een boerenschuur aan de Middenweg te Waarde stond vanochtend vroeg een heftruck in brand. Daardoor ontstond er veel rook. De brandweer bluste de brand.

1 dag geleden
Answest is zaterdag op z'n best met Winterfestijn op het plein

HANSWEERT - Stichting Answest op z'n best houdt zaterdag (9 december) een nieuwe editie van het Winterfestijn op het plein. Op het dorpsplein is het tussen 12.00 en 23.00 uur beregezellig tijdens allerlei activiteiten.

2 dagen geleden
Orgelconcert in Johanneskerk Kruiningen in sfeer van advent en kerst

KRUININGEN - In de Johanneskerk in Kruiningen vindt zaterdagavond (9 december) een orgelconcert plaats in de sfeer van advent en kerst.

2 dagen geleden
Kerst op het plein in Biezelinge begint vrijdag met lampionnenoptocht

KAPELLE - Ook dit jaar staat er een kerstboom op het Marktplein in Biezelinge. Vrijwilligers organiseren verschillende activiteiten om er een gezellige kerstperiode van te maken. Vrijdagavond (8 december) gaat het licht aan in de boom. Samen met showkorps Jonge Kracht brengen inwoners het licht naar de kerstboom in een lampionnenoptocht. 

3 dagen geleden
Scooterrijder ten val op Oude Rijksweg bij Waarde, vermoedelijk na botsing met fietser

KRABBENDIJKE - Op de parallelweg van de Oude Rijksweg (N289), tussen Waarde en de Krabbendijke, is donderdag een scooterrijder ten val gekomen. Dat gebeurde vermoedelijk na een aanrijding met een fietser, maar daarover kan de politie nog geen uitsluitsel geven. 

3 dagen geleden