Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Marga en Alex Greeve verlichten de buurt

Marga en Alex Greeve verlichten de buurt

GOES - In deze donkere dagen brengen gelukkig ook veel mensen vrolijkheid, zoals het Goese echtpaar Greeve. Zij trakteren de buurt op gezelligheid met hun versierde huis en tuin. Al een maand zijn de woning en tuin van Marga en Alex Greeve versierd. Ze maken het graag gezellig voor zichzelf, maar ook voor anderen. Het blijkt geen verspilde moeite. “We krijgen zóveel reacties”, vertelt de heer des huizes. “Mensen staan voor ons huis stil om te kijken, maken foto’s en rijden om zodat ze het kunnen zien. Pas stonden twee Syrische vrouwen te facetimen met ons huis op de achtergrond. We gaan de hele wereld over.”

Het stel vindt het allemaal leuk. Als passanten vragen of ze een foto mogen maken, loopt het paar nog mee om ze op de kiek te zetten ook. “Wat vrolijkheid brengen in deze tijd. We hebben er zelf ook plezier van. Binnen versieren Marga en ik het samen en buiten is mijn pakkie-an.” Zo gaat het al 21 jaar bij hun thuis aan de Kloetingseweg. “We begonnen ooit met een joekel van een vallende ster op de nok. Die heeft het inmiddels begeven, maar het was echt een eye-catcher.” Door de jaren heen kwam er steeds iets bij en nu is de look helemaal naar hun zin. Bijna een werkweek kost het om alles in feestsfeer te hullen. “Als je op You Tube kijkt, kan het nog veel gekker, maar we willen het wel leuk houden. Anders is het einde zoek.”

Maar hoe gezellig ook, op 6 januari gaat resoluut de stekker eruit. “Da’s wel een pittig moment hoor, haha.” Al blijft een rijtje lampjes aan de voorgevel wel hangen. En de stationsklok eronder is een ankerpunt geworden voor voorbijgangers. “Als die niet goed loopt, duurt het nooit lang voordat we dat weten.”

Meer uit Beveland

Profibike Goes: Nieuwe winkel met bekend gezicht

GOES - Heel goed bereikbaar, direct naast een afrit van de A58 bij Goes kun je sinds een jaar terecht bij Profibike. Raoul de Regt is de vestigingsmanager van deze fietsenwinkel en ziet veel bekenden als klant de winkel binnenstappen.

1 dag geleden
Hennepkwekerij met 173 planten ontdekt in Buys Ballotstraat Goes

GOES - In een woning aan de Buys Ballotstraat in Goes heeft de politie donderdagmiddag een hennepkwekerij met 173 planten aangetroffen.

1 dag geleden
Landelijke pinstoring zorgt voor lange rijen en drukte

BEVELAND - Door een landelijke pinstoring is er een flinke drukte ontstaan in supermarkten en andere winkels. Rond 18.00 uur kwamen er duizenden meldingen binnen op AlleStoringen.nl. 

1 dag geleden
Groene wimpel en zes blauwe vlaggen voor Noord-Beveland

WISSENKERKE - Ook dit jaar doet Noord-Beveland het goed tijdens de uitreiking van de Blauwe Vlag. Binnen de gemeente ontvangen vijf jachthavens de Blauwe Vlag, waarvan een met de Groene Wimpel. Ook het Banjaardstrand bij Kamperland krijgt een Blauwe Vlag. 

2 dagen geleden
Hevige regenval veroorzaakt wateroverlast in Borssele

BORSSELE - Vanuit verschillende plaatsen in Zeeland komen meldingen binnen van wateroverlast door de langdurige regenval. Onder meer in Borssele is de brandweer in actie gekomen.

2 dagen geleden
Jaarmarkt Borssele belooft zaterdag spectaculaire demonstraties

BORSSELE - Het dorpshart van Borssele is zaterdag weer het sfeervolle decor van de gezellige jaarmarkt.

2 dagen geleden
Hoedekenskerke behoudt haar basisschool, De Regenboog verhuist naar andere onderwijskoepel

HOEDEKENSKERKE - Goed nieuws in Hoedekenskerke. Na zo'n anderhalf jaar van onzekerheid is het definitief: basisschool De Regenboog blijft bestaan. 

3 dagen geleden