Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Mares de Regt houdt van oplossen van problemen

Mares de Regt houdt van oplossen van problemen

WISSENKERKE – De negenjarige Mares de Regt uit Colijnsplaat is de eerste kinderburgemeester van de gemeente Noord-Beveland. Met zes andere kinderen nam ze deel aan de verkiezing, die woensdag in het gemeentehuis van Wissenkerke plaatsvond.

Aan het einde van een spannende middag koos de jury voor de enthousiaste leerling van basisschool De Vliete uit Wissenkerke. Naast Mares namen haar zus Isa, Kate Habraken, Anne Dijkhuizen, Kelsey Joris, Kenji Spaans en Dani Sallet deel aan de verkiezing. Er waren maar liefst 35 mensen in de raadszaal aanwezig: ouders, broertjes, zusjes en opa's en oma's van de deelnemers. Een driekoppige jury beoordeelde de kandidaten.

Zenuwachtig

De verkiezing bestond uit twee onderdelen. In de eerste ronde presenteerden de kinderen hun plannen om de gemeente Noord-Beveland mooier te maken. Sommigen waren voorafgaand aan hun uitleg wat zenuwachtig, maar daar was tijdens de presentaties niets van te merken. Na een korte pauze lieten de kandidaten vervolgens een toespraak over een zelfgekozen onderwerpen horen. Een van de taken van een kinderburgemeester is namelijk dat je officiële gebeurtenissen en evenementen moet openen.

Juryleden

De kandidaten en de jury brachten na de presentatieronde hun stem uit. De leerlingen mochten niet op zichzelf stemmen. De juryleden mochten twee kandidaten kiezen.

Nadat de stemmen waren geteld nam burgemeester Letty Demmers-van der Geest het woord. ''Het was ongelooflijk spannend, want iedereen heeft het super gedaan. Er kan echter maar één winnaar zijn. Vanwege haar enthousiasme hebben wij besloten dat Mares de eerste kinderburgemeester is van Noord-Beveland.”

Het meisje uit Colijnsplaat was ontzettend blij met haar overwinning. ''Ik vind het heel erg leuk. Het is bijzonder, want ik ben de eerste kinderburgemeester van Noord-Beveland”, zei ze.

Ideeën

De leerling uit groep zeven van De Vliete vertelde dat ze heel graag de wedstrijd wilde winnen. ''Toen ik een paar weken geleden de verkiezingsposter in onze klas zag, dacht ik: ‘Dat is iets voor mij’. Ik houd ervan om over belangrijke dingen mee te praten en problemen op te lossen. Met mijn ideeën hoop ik de gemeente Noord-Beveland te helpen.”

Restaurants

Wat wil Mares als kinderburgemeester bereiken? “Ik vind het heel belangrijk dat Noord-Beveland schoon blijft. Daarom zijn mijn plannen gericht op het milieu”, legde ze uit. “Ik ga bij winkels en restaurants langs om eigenaren te overtuigen dat ze duurzame verpakkingen moeten gebruiken. Verder ga ik een campagne en verschillende opruimacties organiseren. Op die manier hoop ik mensen bewust te maken dat een schoon milieu voor iedereen beter is.”

Mares hoeft niet alles alleen te doen. Zus Isa helpt haar tijdens haar ambtstermijn. “We hadden van tevoren afgesproken dat we elkaar gingen helpen als één van ons zou winnen.”

Meer uit Beveland

Handbal in de lift op de Bevelanden

HEINKENSZAND - De handbalsport begint weer op te bloeien in de Bevelandse gemeenten en dat smaakt naar meer voor handbalvereniging GSC in Heinkenszand. Bij de club begint dinsdag (2 april) een nieuw jeugdelftal.

8 uur geleden
Buurtsuper in Borssele feestelijk geopend

BORSSELE - Borssele heeft eindelijk weer een eigen supermarkt. Meer dan een jaar heeft Coöperatie Dorpswelzijn Borssele hieraan gewerkt.

14 uur geleden
Nieuwe campagne om technici naar Zeeland te trekken gelanceerd

TERNEUZEN - Terwijl de krapte op de Zeeuwse arbeidsmarkt enigszins afkoelt, blijft het aantal openstaande vacatures voor technische beroepen groot. De Provincie Zeeland heeft daarom de handen ineengeslagen en start samen met Talent Service Zeeland en zes Zeeuwse bedrijven een campagne. Het doel van de campagne genaamd 'Break Out' is om technici uit binnen- en buitenland te verleiden om naar Zeeland te komen. Op donderdag 28 maart werd de campagne gelanceerd bij Dow in Terneuzen.

14 uur geleden
Avondvierdaagse Heinkenszand begint op maandag 8 april

HEINKENSZAND - Van maandag 8 tot en met vrijdag 12 april organiseert de Heinkenszandse Kika-KWF Walk & Run weer de avondvierdaagse en hardloopwedstrijd in en om het mooie Heinkenszand.

15 uur geleden
Jubilerend Ovezande gaat zondag voor spektakel met 'Fiets 'm d'r in'

OVEZANDE - Eerste Paasdag (zondag 31 maart) kan iedereen in Ovezande meedoen aan 'Fiets 'm d'r in'.

16 uur geleden
Automobilist ramt gevel van restaurant in Goes

GOES - Een vermoedelijk onder invloed zijnde automobilist heeft woensdag een flinke ravage aangericht in het centrum van Goes. Hij reed tegen de pui van een restaurant aan de Ganzepoortstraat. Een getuige verklaarde dat zij ternauwernood de auto kon ontwijken om niet aangereden te worden.

17 uur geleden
Unesco erkent Schelde Delta gebied als Unesco Global Geopark

Op 27 maart heeft Unesco het in Nederland en België gelegen Schelde Delta gebied het Unesco Global Geopark keurmerk toegekend. Het gebied beslaat ongeveer 5.500 vierkante kilometer en is meteen een van de grootste geoparken ter wereld. Na Geopark De Hondsrug is dit het tweede geopark in Nederland.

19 uur geleden