Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Marehoek: van bedrijventerrein tot woonwijk

Marehoek: van bedrijventerrein tot woonwijk

OUD-VOSSEMEER - In Oud-Vossemeer is het voormalige bedrijventerrein omgetoverd tot het nieuwbouwproject ‘Marehoek’. Na 10 jaar leegstand is het nu een gezellige woonwijk geworden. De bewoners wonen er al enkele maanden, maar de feestelijke opening is pas net achter de rug. Een woonwijk, uniek in zijn soort! Het bedrijventerrein Marehoek, waar onder andere Dura Vermeer gevestigd was, is tien jaar lang niet gebruikt. “Natuurlijk zijn er (woning)bouwplannen geweest, maar door de olievervuiling en bijvoorbeeld de asbestdaken vonden andere bedrijven het wel een groot risico om hieraan te beginnen. Toch is het ons gelukt een haalbaar plan te maken. En met succes”, vertelt Vincent van der Male, projectontwikkelaar bij Timek.

Het plan bestaat uit zeven levensloopbestendige en negen vrijstaande woningen. Daar wordt binnenkort nog een villa met zorgappartementen aan toegevoegd met daaromheen een openbaar parkje. “Er was direct veel vraag naar de woningen in plan Marehoek”, zegt Van der Male. “Mede door de prijs, want we hebben de prijzen laag gehouden. Zo begonnen de starterswoningen zelfs onder de twee ton. Waar vind je dat tegenwoordig nog? Door het plan bijvoorbeeld niet op Funda te zetten, maar juist lokaal te adverteren hebben we de mensen uit de gemeente Tholen als eerste op de hoogte kunnen stellen waardoor het ook veelal mensen uit het dorp om omliggende dorpen zijn die hier zijn gaan wonen.” 

Binnen het project was er bijzondere aandacht voor duurzaamheid. Voor Timek was het vanzelfsprekend dat het wijkje volledig gasloos werd. “Ook hebben we gekozen voor een uitzonderlijke kwaliteit buitenmuren. We hebben goed gekeken naar de gevelstenen en de uitstraling. Het is niet alleen luxe, maar dit is iets wat over 100 jaar gewoon nog mooi is”, legt de projectleider uit. 

“Daarnaast is de sfeer heel bijzonder. Veel mensen vinden het Venkelstraat in Tholen het gezelligste straatje van het eiland. Daar is het plan een beetje op geïnspireerd. Geen auto’s voor de deur, voor iedereen minstens een meter uit de gevel om bijvoorbeeld een bankje voor de deur te zetten. We willen namelijk creëren dat er ook echt iets gebeurt op straat. Dat mensen niet enkel in de achtertuin gaan zitten maar ook even op straat koffie drinken. Het straatwerk van Portugees hardsteen, gelegd door Portugezen, zorgt ook voor sfeer. Daar hebben we ook heel veel reacties op gekregen. De mensen wonen hier naar hun zin. Mooi om te zien.” 

Meer uit Tholen

Thoolse Elke (13) haalt finale van internationale zwemwedstrijd

THOLEN - Elke Kriesels (13) uit Tholen presteerde uitstekend tijdens een internationale zwemwedstrijd in België, waar ze de finale wist te halen. In de categorie junioren meisjes behaalde ze uiteindelijk de zevende plaats op de 100 meter vlinderslag.

15 uur geleden
Smerdiek stelt Thoolse titelfeest uit, Stavenisse verliest nipt [SPEELRONDE 20]

THOLEN - Wat gebeurde er op zaterdag 20 april allemaal in het amateurvoetbal? In dit overzicht zetten we de uitslagen en programma's van de Thoolse voetbalclubs op een rijtje. Dit is een samenvatting van speelronde 20.

18 uur geleden
Genieten van (kinder)kunst tijdens de tweedaagse kunstroute van Tholen

THOLEN - Het centrum van Tholen-stad is dinsdag 16 april opgeschrikt door een explosie. De knal was te horen van de Brede School tot in hartje centrum. Het ging gelukkig niet om een ongeluk, maar om een uitbundige kleurexplosie van kinderkunst, als bijdrage aan de kunstroute.

21 uur geleden
Op de werkvloer bij Dek Opleidingen: 'Alles op het gebied van veiligheid en logistiek' [WERKVLOER]

HALSTEREN - Wie kan er mooier vertellen over zijn vak dan degene die er dagelijks mee bezig is. Waar komt zijn of haar liefde voor het vak vandaan? Waarom hebben ze voor dit beroep gekozen? Wat is er nou zo mooi aan het vak? En hoe ziet een werkdag er eigenlijk uit? Deze week: Dek Opleidingen. 

1 dag geleden
UWV: 'Iets meer ruimte op de arbeidsmarkt in Zeeland'

ZEELAND - De spanning op de arbeidsmarkt in Zeeland is in het vierde kwartaal van 2023 afgenomen. Dat is voor het tweede kwartaal op rij. Naar verwachting daalt de spanning in 2024 verder. Dat komt doordat het aantal vacatures afneemt en het aantal personen met een WW-uitkering stijgt. Toch wordt de arbeidsmarkt in onze provincie nog altijd als zeer krap getypeerd. Voor veel werkgevers blijft het lastig om geschikt personeel te vinden. De grootste krapte is er bij zorg- en dienstverlenende beroepen en in de ICT. 

1 dag geleden
Wisselvallig en vrij koud weekend, mogelijk spectaculaire luchten

THOLEN - We krijgen dit weekend te maken met een mix van zon, wolken en enkele buien. De meeste buien zijn weggelegd voor de zaterdag en de meeste zonuren zien we terug op de zondag. Beide dagen liggen de maxima rond een graad of 10 en daarmee is het koud voor de tijd van het jaar. Gebruikelijke waarden voor deze tijd van het jaar zijn 13 tot 17 graden.

2 dagen geleden
Burgemeester sluit woning aan Kotterstraat na vondst hennepkwekerij

THOLEN - Burgemeester Marleen Sijbers heeft besloten om een woning aan de Kotterstraat voor drie maanden te sluiten. Vorige maand trof de politie op dit adres een professionele hennepkwekerij. De bewoner is gearresteerd en wordt ook verdacht van betrokkenheid bij de aanslag op een woning aan het Slachtveld.

3 dagen geleden