Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Marco: ‘Het is leuk dat Stalland zo mooi en netjes is, omdat wij eraan meewerken’

Marco: ‘Het is leuk dat Stalland zo mooi en netjes is, omdat wij eraan meewerken’

Eén van de groene wachters die het onderhoud en de bewatering doen, is Marco Roggeband. Hij is cliënt bij Sjaloom Zorg en woont in De Kaoie in Sint-Annaland. Hij is blij dat hij betrokken is bij dit project in zijn eigen dorp. “Het is leuk om te zien dat het zo mooi en netjes is, omdat wij eraan meewerken”, zegt hij enthousiast. 

Marco heeft een drukke weekplanning. Zo werkt hij vol plezier bij Bouman Potter. “Daar zet ik meubels zoals banken en stoelen klaar voor de andere dag. Bij een koeienboer werk ik ook nog. Daar mag ik op een trekker rijden en oogst ik mais. Ook kan ik er gras maaien”, zo legt Marco uit. Omdat ik goed kan rijden, ben ik door onze coördinator Johan de Wit gevraagd of ik ook aan de slag wil voor het groenproject in Sint-Annaland. Ik mag dan met een kleine vrachtwagen rijden waar een bak met water op staat. Mijn collega kan dan de bloembakken water geven. Deze zijn pas opgehangen en ze zijn erg mooi. Ik hou wel van bloemen en planten. Dat komt denk ik, omdat mijn opa een familiebedrijf heeft in cactussen. Ook vind ik het leuk dat ik kan zorgen dat al die bloemen mooi blijven. Dat kan ik dan zelf ook laten zien, want ze staan in mijn eigen woonplaats. We gaan ook zorgen dat het onkruid verdwijnt. Dat is voor mij niet zulk zwaar werk, want volgens mij gaat Johan dat doen met een brander.” Marco vindt het leuk dat hij de ene keer binnen werkt en de andere keer buiten. “Het is nu wel erg warm buiten, maar nog steeds vind ik het leuk om mijn eigen dorp een beetje mooier te maken. Ik doe het graag.”

Meer uit Tholen

Aan de keukentafel met Jan Elenbaas: 'Stilzitten is geen optie' [AAN DE KEUKENTAFEL]

Ondernemers zijn vaak dag en nacht bezig met hun onderneming. Maar wat drijft hen? Wat is hun motivatie? En waar liggen zij 's nachts van wakker? In 'Aan de keukentafel met...' gaan we met hen in gesprek en gaan we op zoek naar het bijzondere verhaal dat zij te vertellen hebben. Deze week: Jan Elenbaas.

31 minuten geleden
Tholen mag woonwagenkamp langer handhaven met camera's, oordeelt de rechter

THOLEN - De gemeente Tholen mag langer cameratoezicht handhaven op het woonwagenkamp aan de Oudelandsedijk. Dat is besloten door de rechtbank Zeeland-West-Brabant. Twee huurders op het kamp vermoeden dat de camera's worden ingezet voor politieonderzoek en willen dat ze worden weggehaald.

22 uur geleden
Aangepaste tekst artikel 1 van de grondwet nu ook in het stadhuis

THOLEN - Burgemeester Marleen Sijbers en wethouder Corniel van Leeuwen hebben op donderdagavond een nieuwe plaquette onthuld in het stadhuis. Op de plaquette staat de aangepaste tekst van artikel 1 van de Grondwet. Vanaf dit jaar zijn handicap en seksuele gerichtheid toegevoegd aan de discriminatiegronden. 

1 dag geleden
Kleine brand op woonboot bij Bergse Diepsluis in Tholen

THOLEN - De brandweer van Tholen is vrijdagmiddag uitgerukt vanwege een kleine brand op een woonboot bij de Bergse Diepsluis. Het brandje was begonnen tijdens de betimmering van een uitlaatpijp.

1 dag geleden
Na 2365 bierflessen staat het Thoolse huis van Rien (65) nog steeds niet vol [FOTOALBUM]

THOLEN -  Achter de deuren van een knus Zeeuws huisje in Tholen schuilt een unieke verzameling van 2365 bierflessen. Al sinds 1981 houdt Rien de Waal (65) zich bezig met het uitbreiden van deze collectie. In augustus van dit jaar werd zijn wereld gemarkeerd door het verlies van zijn vrouw Corry. Nu ook zijn drie kinderen het huis uit zijn, wil Rien zijn speciale verzameling en de verhalen erachter delen met de rest van de wereld.

1 dag geleden
Vijfhuize (46) is de beste Zeeuwse amateurscheids: 'Ik fluit graag derby's'

THOLEN - Frans Vijfhuize (46) uit Tholen begon zijn voetbalcarrière als jonge rechtsback bij de Tholense Boys. 'Fransje zijlijn', was zijn bijnaam als voetballer. Nu, ruim dertig jaar later, mag hij zich een jaar lang de beste amateurscheidsrechter van Zeeland noemen. “Ik fluit graag derby's. Daar loop ik niet zomaar van weg."

2 dagen geleden
Zo'n 300 bomen en 40.000 struiken gaan deze weken de Thoolse grond in

THOLEN - De gemeente Tholen zet de komende weken groots in op vergroening. Ongeveer 300 bomen en 40.000 struiken en vaste planten zullen op diverse locaties in verschillende kernen worden geplant. De eerste stap is vorige week gezet bij de Binnenkamer in Tholen.

2 dagen geleden