Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Marc, Roxanne en Patrick ... wie is de horecaheld van Goes?

Marc, Roxanne en Patrick ... wie is de horecaheld van Goes?

GOES - Marc Visser, Roxanne Machielse en Patrick de Jong zijn de genomineerden voor de titel horecaheld van het jaar in Goes.

Visser (foto) is al meer dan twintig jaar ober van De Smulkamer in de Lange Vorststraat, voorheen Nummer 9. Volgens de genomineerden is hij nooit chagrijnig en gaan de klanten altijd voor. "Ik vind het spannend", zegt hij over zijn nominatie, terwijl hij oplet of het goed komt met de bestelling voor twee van zijn klanten. 

De Pompe

Machielse is eigenaar van Café de Pompe op de Grote Markt. Naast de meer dan volledige werkweek die ze daarmee bezig is, zet ze zich in voor Kika. Dit jaar loopt ze de zes grootste marathons van de wereld voor dat goede doel. Tokyo heeft ze al gehad en over twee weken vliegt ze naar Boston. “En twee weken later ben ik in Londen”, lacht ze.

Lunchcafé 

De Jong zit al twintig jaar in de horeca en is sinds 2001 in dienst bij Lunchcafé ‘t Stadhuis. Drie jaar geleden werd hij chef-kok na het afscheid van boegbeeld Ko Walraven. “Ik vind het mooi dat het beroep van kok hiermee in de spotlights staat.”

Verkiezing

De verkiezing van de horeca- en winkelgeld is een initiatief van Zo Goes. Het is de tweede keer dat ze op zoek gaat. Maarten Landegent van Lux Boardshop won vorig jaar de titel winkelheld, Marc van de Ketterij van Katoen werd horecaheld. Met de verkiezing wil Zo Goes mensen die altijd voor anderen klaar staan in het zonnetje zetten.

Een link om te stemmen staat op de Facebook-pagina van Zo Goes. Stemmen kan tot en met 10 april. 

Meer uit Beveland

COV Goes is in beweging en geeft zaterdag 9 december concert

WOLPHAARTSDIJK - Op zaterdag 9 december wordt door het COV Goes een adventsconcert gegeven in Wolphaartsdijk. Het concert bestrijkt drie verschillende muziekstijlperiodes, de klassieke, romantische en barokperiode met werken van drie componisten.

18 uur geleden
Rubriek Goes Gezien: Wie was Mattheus Smalleganges eigenlijk?

In een Goessche Courant uit 1921 kwam ik toevallig tegen dat het raadslid Constandse in een gemeenteraadsvergadering vroeg om 'meer toezicht op de spelling der naambordjes'. Helaas ontbreken deze straatnamen in het artikel. Maar welke nieuwe straten aanvankelijk dubieus gespeld waren, doet er nu niet toe. Want de kwestie is uiteindelijk goed gekomen; straks leest u hoe dat ging. 

21 uur geleden
Op de werkvloer bij plantmanager Pieter van Rijs: 'Er moet steeds meer geïsoleerd worden, dus er zit groei in'

VLISSINGEN-OOST - Pieter van Rijs (56) geeft sinds drie maanden leiding aan de fabriek van Stepan Netherlands B.V. in Vlissingen-Oost. Daarvoor werkte hij negen jaar in Rotterdam en hij is blij dat hij nu dichter bij zijn woonplaats Middelburg aan de slag kan. “We maken hier hard isolatieschuim, een grondstof voor brandvertragend en brandwerend isolatiemateriaal. Het verlaat de fabriek als een soort stroopachtige substantie," vertelt Van Rijs. “En in deze tijd van verduurzaming en energiebesparingen is daar veel vraag naar. We verwachten dan ook de komende jaren verder te groeien."

23 uur geleden
Cees van den Bos voorgedragen als burgemeester van Goes

GOES - De gemeenteraad van Goes heeft donderdagavond Cees van den Bos voorgedragen als nieuwe burgemeester. Naar verwachting wordt hij per 1 februari 2024 benoemd. 

2 dagen geleden
Maartenskerk 's-Gravenpolder heeft eindelijk weer een torenspits

's-GRAVENPOLDER - Het heeft langer geduurd dan verwacht - bijna anderhalf jaar - maar sinds donderdag prijkt er weer een torenspits op de Maartenskerk in 's-Gravenpolder.

2 dagen geleden
In tweede kwartaal meer duidelijkheid over herstel Westerscheldetunnel

ELLEWOUTSDIJK - De N.V. Westerscheldetunnel heeft onderzoek gedaan naar de mogelijke oorzaak van de eerder dit jaar ontdekte betonschade in de oostbuis van de tunnel. 'Het meest waarschijnlijk is dat een aantal omstandigheden gezamenlijk heeft geleid tot de betonschade', laat de organisatie donderdag weten. Ze verwacht pas in het tweede kwartaal van volgend jaar uitsluitsel over de oorzaak en het herstelplan.

2 dagen geleden
Rotary viert 100 jaar in Nederland zaterdag in Goes

GOES - Rotary Nederland markeert in 2023 haar eeuwfeest met een grootschalige estafette, waarbij een symbolische bakfiets het hele land doorkruist en elke Rotary Club aandoet. Deze viering bereikt zaterdag 2 december de Grote Markt in Goes, waar de drie Bevelandse Rotary clubs zich presenteren en geld inzamelen voor Shelter Box.

2 dagen geleden