Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Mantelzorgers Margriet en Piet: ‘Het is je moeder, die help je gewoon’

Mantelzorgers Margriet en Piet: ‘Het is je moeder, die help je gewoon’

WEMELDINGE - Onder de twintig mantelzorgers die samenkwamen tijdens het etentje in Wemeldinge voor de Dag van de Mantelzorg waren ook Piet en Margriet de Neef. Nadat zij tien jaar mantelzorg verleenden voor de moeder van Piet, zijn zij nu zo’n vijftien jaar actief voor de 93-jarige moeder van Margriet, die nog steeds zelfstandig woont.

“De mantelzorg bestaat vooral uit kleine, dagelijkse bezigheden”, vertelt Margriet. “Zo helpen we haar bij de administratie, doen we boodschappen en halen we haar medicijnen op als het regent. Piet doet alle klusjes die in huis moeten gebeuren. Zo heeft hij pas tochtstrips geplaatst. Gemiddeld gaan we drie, vier keer per week naar haar toe. Het ligt er aan wat ze nodig heeft. Het scheelt dat we op hetzelfde dorp wonen en dat ik en Piet het samen kunnen doen. Hij is met pensioen, dus we hebben alle tijd”.

Piet en Margriet ervaren de mantelzorg niet als belastend. “Het is je moeder, die ga je gewoon helpen. We krijgen veel waardering en dankbaarheid van haar. Op een gegeven moment kon ze niet meer alles zelf en langzaamaan komen daar steeds meer dingen bij, maar zolang het op deze manier kan, is het prima. We doen het met liefde”. 

Piet en Margriet vinden het fijn dat ze voor vragen terecht kunnen bij het Buurtteam, dat er op toe ziet dat mantelzorgers waar nodig ondersteund worden. “Dat is nog niet nodig gweest, maar het is fijn dat het er is. Bij het jaarlijkse etentje zijn we wel vaak en dat vinden we heel leuk”.

Meer uit Reimerswaal

Nieuwe wandeling 'Sleutel van de Schelde' toont mooiste plekjes in en om Bath

BATH - Nu het vriendelijker weer wordt, is het ook aantrekkelijker om er wandelend of fietsend op uit te gaan. Een nieuwe wandeling is de 'Sleutel van de Schelde', vanuit Bath. Dorpsbewoners hebben deze route samengesteld. De lengte is 14,5 kilometer, maar wandelaars kunnen er ook 9,2 kilometer van maken.

4 uur geleden
Auto in de sloot langs N670 in Kapelle

KAPELLE - Bij de Noordweg (N670) in Kapelle is donderdag aan het begin van de middag een personenauto in een sloot beland. Bij het ongeluk raakte niemand gewond.

9 uur geleden
Wegens succes op herhaling: 24-uurstoernooi Kapelle

KAPELLE - Voetbalvereniging Kapelle houdt vrijdag en zaterdag voor de tweede keer een 24-uurstoernooi.

12 uur geleden
Nieuw buurtkastje in Hansweert

HANSWEERT - Er is een nieuw buurtkastje in Hansweert geplaatst.

1 dag geleden
Textielrace basisscholen is begonnen

KAPELLE/KRUININGEN - De textielrace is maandag begonnen. Tot en met donderdag 18 april houden tien Bevelandse en Thoolse basisscholen, ook in de gemeenten Kapelle en Reimerswaal, een wedstrijd om zoveel mogelijk oude kleding en ander textiel in te zamelen. Inwoners kunnen helpen en zo tegelijkertijd opruimen in huis. In Kapelle doet basisschool 't Honk mee en in Reimerswaal de basisscholen de Zevensprong in Krabbendijke en De Eendracht in Hansweert.

1 dag geleden
Het verhaal van de wolfhond: 'het is er niet eentje, het zijn helaas meerdere wolfhonden'

RILLAND - Wat begon met een zichtmelding van een wolf vorige week, blijkt een uitgebreider verhaal te zijn. De wolf was geen wolf, maar een wolfhond en die liep niet alleen, maar in het gezelschap van een andere, inmiddels gevangen, hond. En naar nu blijkt is dit niet de enige wolfhond die hier rondloopt. Volgens Team Hondenopsporing Nederland lopen er namelijk meerdere wolfhonden in de omgeving. De dieren zijn hier gedumpt. Het gaat dus niet om de Franse wolfhond Tépa.

1 dag geleden
Gezocht: Paardenmessnijders van de 20-ste en begin 21-ste eeuw

GRIJPSKERKE- Zeeuws Erfgoed, daar valt het Paardenmes ook onder, met zijn prachtig ambachtelijk bewerkte en met de hand gemaakte heft. In heel Zeeland maakte het Paardenmes onderdeel uit van de boerendracht voor de man. 

1 dag geleden