Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Mannen aangehouden in haven Nieuwdorp

Mannen aangehouden in haven Nieuwdorp

NIEUWDORP - Door de beveiliging van het haventerrein in Nieuwdorp werd vorige week donderdag (11 augustus 2022), rond 03.30 uur, melding gemaakt van het feit dat er (mogelijk onbevoegde) verdachte personen liepen op het terrein.

Even later werden twee mannen aangetroffen. De twee zijn aangehouden omdat ze artikel 138aa van het Wetboek van Strafrecht overtraden. Dat wetsartikel zegt dat je je niet onbevoegd op besloten plaatsen, waar goederen liggen opgeslagen om gedistribueerd of overgeslagen te worden, mag bevinden. Het wetsartikel noemt specifieke plekken; het gaat om (lucht)havens en spoorwegemplacementen. De mannen bevonden zich onbevoegd op het haventerrein van North Sea Ports. Ze worden verdacht van het treffen van voorbereidingshandelingen in het kader van de Opiumwetgeving.

De mannen hebben geen vaste woon- of verblijfplaats. Ze zijn 24 en 29 jaar oud. Ze zijn na hun aanhouding overgebracht naar een politiecellencomplex en zijn daar in verzekering gesteld. Ze worden gehoord door rechercheurs. De twee verdachten worden deze week voor de rechter commissaris geleid. Die bepaalt of de mannen langer vast moeten blijven zitten.

Meer uit Beveland

'Historische' haringparty in Goes op 19 juni

GOES - Op woensdag 19 juni houdt stichting De Beste Maatjes een nieuwe editie van de Haringparty Goes, in de historische tuin van Slot Oostende.

9 uur geleden
Open weekeinde bij Radioclub de Bevelanden in Wilhelminadorp

WILHELMINADORP - Radioclub de Bevelanden houdt deze zaterdag en zondag open dag in haar clubhuis in Wilhelminadorp.

13 uur geleden
Misstanden ontdekt bij supermarktcontroles Goes

GOES - De gemeente Goes voerde donderdag controles uit bij verschillende Goese supermarkten. "De controle verliep rustig", laat burgemeester Cees van den Bos weten. "We constateerden een beperkt aantal misstanden. Hiernaar gaan we nader onderzoek doen."

17 uur geleden
Provincie gaat aan de slag met ontwerp voor aanpakken drukke Deltaweg

GOES - Provincie Zeeland zet een volgende stap om de verkeersveiligheid en doorstroming op de Deltaweg (N256) aan te pakken. Er wordt al langer nagedacht hoe deze weg tussen Goes en Colijnsplaat kan worden verbeterd.

17 uur geleden
Jonge gewonde bij ongeval met scooter in Goes

GOES - Een jongedame is donderdagavond in Goes gewond geraakt bij een ongeval met een scooter. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht.

18 uur geleden
36e Zeelandiarun gaat van start op 11 mei

VLISSINGEN - Op 11 mei 2024 wordt voor de zesendertigste keer de Zeelandiarun verreden. De deelnemers rijden in de ochtend over Walcheren en in de middag door Zuid-Beveland.

20 uur geleden
Eendracht in Hansweert wint textielrace voor basisscholen

HANSWEERT - Basisschool de Eendracht in Hansweert heeft de textielrace voor Bevelandse en Thoolse basisscholen gewonnen. Deze school zamelde het meeste textiel in: 2006 kilo. De drie beste scholen winnen een geldbedrag.

1 dag geleden