Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Måneskin hint met nieuwe single op ophef Songfestival

Måneskin hint met nieuwe single op ophef Songfestival

BERLIJN (ANP) - De Italiaanse band Måneskin brengt vrijdagnacht voor het eerst na de winst op het Eurovisie Songfestival een nieuwe single uit. In het Engelstalige Mammamia verwijst de band onder meer naar de ophef tijdens de finale van het liedjesfestijn in Rotterdam. De frontman werd toen, naar later bleek onterecht, beschuldigd van drugsgebruik.

In het nummer zingt frontman Damiano David onder meer dat mensen hem willen arresteren en dat hij geen drank of drugs gebruikt, maar gewoon plezier wil maken. Een verwijzing naar de avond van de songfestivalfinale. Twitterende tv-kijkers dachten te zien dat de zanger in de 'greenroom' cocaïne snoof. Iets dat door de band werd ontkend en later ook met een negatieve drugstest werd aangetoond. "Wij vonden dat we iets fantastisch hadden gedaan, maar er was heel veel commentaar", zegt David. "Daar begrepen wij niks van en daar wilden we met dit liedje een leuke verwijzing naar maken."

Mammamia is de eerste nieuwe muziek van de band sinds het winnen van het liedjesfestijn in Rotterdam. Weliswaar waren er met de singles Zitti E Buoni, I Wanna Be Your Slave en Beggin’ hitnoteringen in onder meer Nederland, maar deze waren al voor het songfestival uitgebracht. Fans hoorden de nieuwe single donderdag voor het eerst tijdens een exclusief digitaal event vanuit de Berlijnse popzaal SO36 dat live in 17 popzalen wereldwijd te volgen was. In Nederland vond het evenement plaats in Het Patronaat in Haarlem.

Meer uit Entertainment

Britse schrijver van The Horse Whisperer overleden

LONDEN (ANP) - De Britse schrijver Nicholas Evans, beroemd door zijn werk The Horse Whisperer, is op 72-jarige leeftijd aan een hartaanval overleden. De in 1995 gepubliceerde roman werd wereldwijd een enorm succes. Er werden vijftien miljoen exemplaren verkocht van het boek, dat in Nederland werd uitgebracht onder de titel De paardenfluisteraar. Het is in tientallen talen vertaald.

3 maanden geleden
BNN 25 jaar: van tv-programma tot spraakmakende publieke omroep

HILVERSUM (ANP) - BNN, dat staat voor Bart's Neverending Network, is maandag 25 jaar geleden opgericht. De publieke omroep werd op 15 augustus 1997 in het leven geroepen door Bart de Graaff, Gerard Timmer, Willem de Bois en Frank Timmer. Na de fusie van BNN en VARA staat de omroep inmiddels al een aantal jaar bekend als BNNVARA.

3 maanden geleden
Conservatieve Iraanse media prijzen aanvaller Rushdie

TEHERAN (ANP/RTR/AFP) - Conservatieve media in Iran prijzen de man die vrijdag de schrijver Salman Rushdie heeft neergestoken. Rushdie kampt sinds 1988 met bedreigingen vanwege zijn boek De duivelsverzen, dat door sommige moslims als godslasterlijk wordt beschouwd.

3 maanden geleden
Minister gaat FM-radiofrequenties veilen na uitspraak rechter

DEN HAAG (ANP) - Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) komt dit najaar met een voorstel voor een herverdeling van de landelijke FM-frequenties door middel van een veiling. De rechter zette onlangs een streep door het besluit van haar ambtsvoorganger Mona Keijzer om de bestaande vergunningen met drie jaar te verlengen.

4 maanden geleden
Grease-actrice Olivia Newton-John (73) overleden

LOS ANGELES (ANP) - Olivia Newton-John is maandag op 73-jarige leeftijd overleden. De actrice, met name bekend van haar rol als Sandy in de musical Grease, sliep in het bijzijn van vrienden en familie vredig in op haar ranch in Californië, meldt haar echtgenoot John Easterling op Facebook.

4 maanden geleden
Actrice Anne Heche in kritieke toestand na auto-ongeluk

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Anne Heche is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat ze met haar auto een woning in reed in Los Angeles. De auto en het huis vlogen in brand en de bestuurder liep ernstige brandwonden op, melden Amerikaanse media. Een anonieme bron bevestigde aan CNN dat het om Heche ging en de LA Times meldt dat de auto op haar naam geregistreerd stond.

4 maanden geleden
1,9 miljoen kijkers zien Engelse voetbalsters EK winnen

HILVERSUM (ANP) - Bijna 1,9 miljoen mensen hebben zondag gekeken naar de finale van het EK tussen de voetbalsters van Engeland en Duitsland. Via NPO 1 zagen zij hoe de Engelsen, gecoacht door de Nederlandse Sarina Wiegman, er met de winst vandoor gingen.

4 maanden geleden