Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Manchester United bevestigt aandelenovername Ratcliffe

Manchester United bevestigt aandelenovername Ratcliffe

MANCHESTER (ANP) - Manchester United heeft bevestigd dat 25 procent van de aandelen van de club in handen is gekomen van Sir Jim Ratcliffe. Eerder hadden de Premier League en de Engelse voetbalbond FA al hun goedkeuring verleend voor de overname door de hoogste baas van chemiegigant INEOS.

Ratcliffe en ManUnited bereikten in december al overeenstemming over de overname van het aandelenpakket. De Britse miljardair betaalt ongeveer 1,2 miljard euro voor het belang in de club en nog eens een kleine 280 miljoen euro voor het verbeteren van de infrastructuur. Hij wil het verouderde stadion Old Trafford volledig renoveren.

"Mede-eigenaar worden van Manchester United is een grote eer en brengt een grote verantwoordelijkheid met zich mee", zegt Ratcliffe op de website van de club. "Dit markeert de afronding van de transactie, maar is slechts het begin van onze reis om Manchester United terug te brengen naar de top van het Engelse, Europese en mondiale voetbal, met faciliteiten van wereldklasse voor onze fans." De Amerikaanse familie Glazer behoudt een meerderheidsbelang, maar Ratcliffe gaat leiding geven aan het voetbalbedrijf.

Ratcliffe is al sinds zijn jeugd fan van de club. Onder coach Erik ten Hag bezet Manchester United momenteel de zesde positie in de Premier League.

Meer uit Voetbal

Duitse middenvelder Pavlovic mist EK om infectie, Can opgeroepen

HERZOGENAURACH (ANP) - De Duitse middenvelder Aleksandar Pavlovic mist het EK in eigen land. De 20-jarige speler van Bayern München ontbrak deze week al op de trainingen van het Duitse elftal door een infectie en is nu definitief afgevallen. Emre Can van Borussia Dortmund komt bij de groep als vervanger, bevestigde een woordvoerder van de Duitse bond aan persbureau dpa.

26 minuten geleden
Franse scheidsrechter Turpin leidt openingswedstrijd EK

NYON (ANP) - Clément Turpin leidt vrijdagavond de openingswedstrijd van het EK tussen Duitsland en Schotland in München. Dat heeft de Europese voetbalbond UEFA bekendgemaakt.

1 uur geleden
Koeman heeft 'absoluut geen spijt' van kritiek op FC Barcelona

WOLFSBURG (ANP) - Ronald Koeman neemt niets terug van de kritiek die hij maandag na afloop van het oefenduel met IJsland (4-0) uitte op FC Barcelona. De bondscoach van het Nederlands elftal nam het de Spaanse club kwalijk te veel risico te hebben genomen met Frenkie de Jong, die door een enkelblessure niet aan het EK kan meedoen.

1 uur geleden
Oranje traint voor zo'n 1500 Duitsers in Wolfsburg

WOLFSBURG (ANP) - Het Nederlands elftal heeft onder luid applaus van zo'n 1500 Duitsers de tweede training in Wolfsburg voor het EK afgewerkt. Het EK-lied 'Larger Than Life' van Armin van Buuren en Chef'Special galmde door het stadion toen bondscoach Ronald Koeman en zijn 25 internationals het speelveld van het AOK Stadion betraden. Veel toeschouwers wapperden met oranje vlaggen, met daarop het logo van de KNVB.

2 uur geleden
Bondscoach Koeman zag geen goede vervanger voor Koopmeiners

WOLFSBURG (ANP) - Ronald Koeman vond het niet nodig ook een vervanger voor de geblesseerde Teun Koopmeiners op te roepen. "En wat er ook gebeurt hier op het EK, ik zal nooit als excuus opvoeren dat ik hier geen 26 maar 25 spelers heb" , vertelde hij vlak voor een training in Wolfsburg.

2 uur geleden
Koeman twijfelt of Lewandowski op EK ontbreekt tegen Oranje

WOLFSBURG (ANP) - Bondscoach Ronald Koeman weet niet of het klopt dat Robert Lewandowski zondag niet met Polen tegen het Nederlands elftal kan spelen op het EK. "Ik heb het gehoord, maar ik weet niet of het allemaal waar is. Ik heb altijd twijfels. We zien het zondag wel", zei hij op een persconferentie.

2 uur geleden
Koeman weet basisopstelling voor openingsduel met Polen

WOLFSBURG (ANP) - Ronald Koeman weet met welk elftal hij zondag begint aan de eerste groepswedstrijd op het EK tegen Polen. Dat vertelde de bondscoach tijdens een persconferentie in de Volkswagen Arena in Wolfsburg.

2 uur geleden