Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Man veroordeeld tot taakstraf om geweld bij huis stikstofminister

Man veroordeeld tot taakstraf om geweld bij huis stikstofminister

ZUTPHEN (ANP) - Een 39-jarige man uit Lochem is door de politierechter veroordeeld voor het plegen van openlijk geweld tegen een politieauto rond de ongeregeldheden bij het huis van stikstofminister Christianne van der Wal in juni dit jaar. Hij trapte een ruit van de auto in. Ook verzette hij zich met geweld tegen politieagenten. Hij krijgt een voorwaardelijke celstraf van een maand en een werkstraf van 120 uur.

Volgens Omroep Gelderland gaat het om Albert Markerink, regiobeheerder van Farmers Defense Force.

Eind juni dit jaar ging hij met een grote groep mensen met tractoren naar de woning van de stikstofminister. De politierechter vindt dat de man verantwoordelijk is voor wat de groep daar heeft gedaan. Volgens de rechter heeft hij de wettelijke grenzen fors overschreden. "Onacceptabel", vindt de rechter. Een huisbezoek aan de minister is intimiderend, juist omdat de thuissituatie een plek is waar je niet in functie bent en waar je met je gezin veilig moet kunnen zijn, aldus de rechter. Met het intrappen van de ruit van de politieauto is de man volgens de rechter verder gegaan dan andere personen die ook geweld pleegden tegen de politieauto.

Meer uit Politiek

Voormalig SP-Kamerlid Paul Ulenbelt (73) overleden

DEN HAAG (ANP) - Voormalig SP-Kamerlid Paul Ulenbelt is op 21 juli overleden. Dat meldt de partij op haar website. Ulenbelt zat van november 2006 tot maart 2017 in de Tweede Kamer, waar hij het woord voerde over voor de SP belangrijke onderwerpen als de rechten van werknemers, arbeidsomstandigheden en pensioenen. Hij is 73 jaar geworden.

1 dag geleden
Provincies willen geen noodopvang, maar uitvoering spreidingswet

DEN HAAG (ANP) - De provincies hebben demissionair minister Mona Keijzer van Asiel en Migratie opgeroepen om de spreidingswet uit te voeren, in plaats van te vragen om noodopvanglocaties. Acht provincies kregen deze week het verzoek om met spoed elk 325 extra plekken in de noodopvang te realiseren. Als reactie stuurden de commissarissen van de Koning een gezamenlijke brief aan Keijzer.

6 dagen geleden
Hermans kiest Schiermonnikoogroute voor stroomkabel naar Noordzee

DEN HAAG (ANP) - Demissionair minister Sophie Hermans (Klimaat en Groene Groei) kiest voor de bekritiseerde kabelroute langs Schiermonnikoog. Er moeten zware kabels door de Waddenzee komen om windenergie van de Noordzee aan land te brengen. Dit is volgens de klimaat- en energieminister de 'snelste en meest betrouwbare route', schrijft ze in een Kamerbrief.

6 dagen geleden
NRC: contact tussen FVD en entourage Poetin

DEN HAAG (ANP) - Tweede Kamerlid voor Forum voor Democratie (FVD) Ralf Dekker nam in maart deel aan een videoconferentie met Russische politici, waarachter een campagne van het Kremlin schuilging om de NAVO te ondermijnen. Dat schrijft NRC.

6 dagen geleden
VluchtelingenWerk blij met uitspraak over asielverzoeken Jemen

DEN HAAG (ANP) - VluchtelingenWerk Nederland zegt blij te zijn met de uitspraak van de Raad van State over de asielaanvragen van mensen uit Jemen. De hoogste bestuursrechter oordeelde woensdag dat demissionair minister David van Weel van Asiel beter moet uitleggen waarom niet alle vluchtelingen uit Jemen asiel krijgen.

1 week geleden
RvS: onderbouw waarom niet alle Jemenieten asiel krijgen

DEN HAAG (ANP) - Demissionair minister David van Weel (Asiel, VVD) moet beter onderbouwen waarom niet alle vluchtelingen uit Jemen asiel krijgen, oordeelt de Raad van State. Momenteel is het beleid dat Jemenieten alleen mogen blijven als zij persoonlijk gevaar lopen. De minister vindt dat er geen sprake is van een uitzonderlijk onveilige situatie, waarin alle asielzoekers zouden mogen blijven. Maar de hoogste bestuursrechter vindt dat hij dit niet goed heeft gemotiveerd.

1 week geleden
Meer partijen willen verkiezingsprogramma laten doorrekenen

DEN HAAG (ANP) - Vergeleken met de vorige Tweede Kamerverkiezingen zijn meer partijen van plan hun programma te laten doorrekenen door het Centraal Planbureau (CPB). Zeker tien partijen zijn dit van plan. De vorige keer waren het er acht. Vooral kleinere oppositiepartijen doen niet mee, uit principiële redenen of omdat ze het te veel moeite vinden.

1 week geleden