Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Man uit Goes krijgt in hoger beroep lagere straf voor veroorzaken dodelijk verkeersongeluk

Man uit Goes krijgt in hoger beroep lagere straf voor veroorzaken dodelijk verkeersongeluk

GOES - Het gerechtshof in Den Bosch heeft maandag een 25-jarige man uit Goes in hoger beroep veroordeeld tot een celstraf van zeven maanden voor het veroorzaken van een dodelijk ongeval in Westdorpe, op 1 oktober 2016. Daarnaast heeft de man een rijontzegging van 3 jaar opgelegd gekregen.

De celstraf valt lager uit dan bij het vonnis van de rechtbank in Middelburg, vorig jaar januari. Die veroordeelde de Goesenaar tot een gevangenisstraf van 12 maanden, nadat de officier van justitie eerder een gevangenisstraf van 8 maanden had geëist.

Doorgetrokken streep

De man uit Goes passeerde op 1 oktober 2016 een dubbele doorgetrokken streep om in te halen en raakte bij deze manoeuvre de auto die hem tegemoet kwam. Dit voertuig botste vervolgens tegen een andere auto. Een persoon kwam hierbij om het leven en meerdere personen raakten gewond.

Het ongeval vond plaats op de Tractaatweg in Westdorpe. Zeven maanden na het ongeval reed de man nog eens 161 kilometer per uur op een weg waar 100 is toegestaan. Het gerechtshof legde hem hiervoor een boete op van 750 euro en een rijontzegging van twee maanden. Daar bovenop legde het hof een voorwaardelijke gevangenisstraf op van twee weken met een proeftijd van twee jaar.

Meer uit Beveland

Rubriek Goes Gezien: Jan Haak loerde ook in de haven

Jan Haak, wie kent hem niet? In ieder geval de jongste generaties niet meer. Als ik in Zeeland geboren en getogen was, had ik zeker van hem of Joosje Pik of Piet den Haak of Hakepuit of Akervent gehoord. En daardoor nog banger voor open water geworden dan ik van nature al ben. Al deze figuren zijn namelijk 'nekkers': boosaardige watergeesten, die kinderen schrik aanjoegen om maar zo ver mogelijk van water weg te blijven. Deed je dat niet, dan kon je erin vallen en was Jan Haak of een soortgenoot er als de kippen bij om je naar beneden te trekken.

21 uur geleden
Brand uitgebroken op schip in Scaldiahaven, bemanning veilig gesteld

NIEUWDORP - Zondagochtend is er brand uitgebroken aan boord van een schip dat aangemeerd ligt in de Scaldiahaven. De brandweer is ter plaatse en de bemanning is geëvacueerd.

23 uur geleden
Vrouw (37) aangehouden voor overlast en mishandeling op treinstation Goes

GOES - Een 37-jarige vrouw uit Warnsveld is zaterdagmiddag aangehouden voor het veroorzaken van overlast op het treinstation. De vrouw heeft daarbij ook een agent geslagen en beledigd.

1 dag geleden
Jo de Roo toertocht vanaf Grote Markt in Goes

GOES - De Jo de Roo toertocht wordt zondag 23 juni weer verreden vanuit Goes.

1 dag geleden
Scooterbestuurster raakt gewond na botsing met auto op de Stelleweg

HEINKENSZAND- Een scooterbestuurster is zaterdagmiddag gewond geraakt op de Stelleweg. Dit gebeurde nadat ze in botsing kwam met een auto die een uitrit verliet. Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

1 dag geleden
Op de werkvloer bij monteurs Aart Jan en Wim: 'Samen oplossingen bedenken is het leukste dat er is'

KAMPERLAND - Op het grote terrein van familiebedrijf Sandee Groen aan de rand van Kamperland is de nieuwbouw van het kantoor in volle gang. Ernaast staat de werkplaats. Dit is het kloppend technisch hart van het internationaal opererende bedrijf. Voor onderhoud en reparaties nemen de monteurs Aart Jan, Wim en Durmus duizenden machines met deskundigheid en plezier onder handen.

1 dag geleden
Holland House Colijn klaar voor EK

COLIJNSPLAAT - Na heel wat uurtjes zwoegen is het Holland House Colijn klaar voor het Europees Kampioenschap voetbal.

2 dagen geleden