Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Man rijdt onder invloed van drugs en wordt staande gehouden op Oude Rijksweg

Man rijdt onder invloed van drugs en wordt staande gehouden op Oude Rijksweg

KAPELLE - Een man kreeg vanmorgen een rijverbod van 24 uur omdat hij onder invloed van cocaïne zijn auto bestuurde. De aanhouding vond plaats op de Oude Rijksweg in Kapelle.

Een man uit de gemeente Waadhoeke, in Friesland, kreeg vanmorgen een rijverbod van 24 uur omdat hij onder invloed van cocaïne zijn auto bestuurde. Rond 07:00 uur meldde een getuige dat een automobilist asociaal rijgedrag vertoonde. De bestuurder slingerde over de weg en bacht hiermee andere weggebruikers in gevaar. 

De getuige gaf het kenteken van de auto door aan de politie. Agenten posteerden zichvervolgens in de buurt en zagen de betreffende auto om 07:05 uur rijden op de A58. De man ging van de snelweg af en draaide de Oude Rijksweg bij Kapelle op. Daar werd hij staande gehouden door de politie.

Speekseltest

Agenten laten de 38-jarige bestuurder een speekseltest doen. Hieruit blijkt dat de man onder invloed is van cocaïne. Hij moet mee naar het bureau. Daar komt ook een GGD-arts naartoe. Die neemt een bloedmonster van de man af. Dat bloedmonster sturen de agenten op voor verder onderzoek.

De Fries legde een verklaring af bij de agenten. Hierna werd hij vrij gelaten. Hij krijgt nu een rijverbod van 24 uur. Dit houdt in dat hij tot maandagochtend 07:00 uur geen enkel voertuig mag besturen.

Een officier van justitie bepaalt op een later tijdstip, afhankelijk van de uitslag van het onderzoek of de man nog in het bezit mag blijven van zijn rijbewijs.

Meer uit Reimerswaal

Drie nieuwe laadpalen voor elektrisch rijden in Kapelle

KAPELLE - De Van der Biltlaan, Heer Wolfertstraat en de Postweg in Kapelle krijgen een nieuwe laadpaal om elektrische auto's op te laden.

12 uur geleden
Yerseke wil niet ten koste van alles groeien

YERSEKE - Recentelijk heeft de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) laten weten dat ze op landelijk niveau meer politieke druk wil uitvoeren om ervoor te zorgen dat alle Nederlandse amateur-voetbalclubs zowel letterlijk als figuurlijk meer ruimte krijgen. Hoe staat het er voor met Kapelse en Reimerswaalse clubs? 

1 dag geleden
Meer preventief onderhoud moet vertrouwen in Zeeuws spoor herstellen

KAPELLE/KRUININGEN - Na de langdurige overlast en vertragingen in het Zeeuwse treinverkeer eind vorig jaar belooft spoorwegbeheerder Pro Rail beterschap. In een brief aan onder meer de Zeeuwse spoorgemeenten schrijft directeur Dimitri Kruik van Pro Rail 'samen met NS de communicatie met reizigers en het preventief onderhoud van de Zeeuwse lijn te verbeteren'. Zo komt er een proef met sensoren in het spoor om verzakkingen eerder te kunnen signaleren. 'Zodat er direct preventief onderhoud kan plaatsvinden', aldus Kruik.

1 dag geleden
Fietsenstalling station Kapelle-Biezelinge uitgebreid

KAPELLE - Prorail breidt de fietsenstalling bij het treinstation in Kapelle uit. Maandag zijn de werkzaamheden begonnen.

3 dagen geleden
Ruim dertienduizend sigaretten en twee peppersprays aangetroffen in auto op de A4

WOENSDRECHT/ RILLAND- Tijdens een Mobiel Toezicht Veiligheid controle van de Koninklijke Marechaussee zijn zaterdagmiddag op de A4 tussen Woensdrecht en Rilland ruim dertienduizend sigaretten en twee peppersprays aangetroffen in een auto. De 39-jarige bestuurder van het Franse voertuig is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

4 dagen geleden
Jesse (15) uit Krabbendijke is kartkampioen

KRABBENDIJKE - De vijftienjarige Jesse Polderdijk uit Krabbendijke heeft eind januari het Individueel Open Zeeuws Kart-Kampioenschap Junioren gewonnen. Jesse is nu tweeënhalf jaar bezig met de sport en heeft veel ambities voor de toekomst. Na een mooie start van het jaar kijkt hij vooruit naar een nieuw jaar gevuld met allerlei nieuwe uitdagingen en mogelijkheden.

6 dagen geleden
Informatieavond over opvang Oekraïense vluchtelingen in Kapelle

KAPELLE - De gemeente Kapelle houdt woensdag 28 februari een informatieavond over de opvang van Oekraïense vluchtelingen in Kapelle. Belangstellenden zijn vanaf 18.30 uur welkom in de Mozeskerk aan de Noordstraat in Biezelinge.

1 week geleden