Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Man overleden in Biggekerke, vermoedelijk misdrijf

Man overleden in Biggekerke, vermoedelijk misdrijf

BIGGEKERKE - Bij een woning aan de Noordweg in Biggekerke is maandagochtend een dode man aangetroffen. Volgens de politie is er vermoedelijk sprake van een misdrijf. De persoon die is aangehouden vanwege het fatale geweldincident vanochtend in Biggekerke is een 36-jarige man. Het slachtoffer is een 67-jarige mannelijke bewoner. Dat heeft de politie zojuist bekendgemaakt. 

Even voor 9 uur kwam bij de hulpdiensten een melding binnen van een ernstig geweldsincident op een erf aan de Noordweg. Vervolgens werden meerdere politie-eenheden en de ambulancedienst naar het opgegeven adres gestuurd. Agenten troffen bij de woning de overleden man aan, volgens de politie een 67-jarige mannelijke bewoner. Direct na de vondst van het stoffelijk overschot kon een 36-jarige man als verdachte worden aangehouden. Een getuige meldt dat de aangehouden persoon binnen was en door agenten uit de woning moest worden gepraat met behulp van een megafoon. De verdachte is ingesloten voor verhoor. De aanleiding voor het geweldsincident ligt volgens de politie vermoedelijk in de relationele sfeer. De woning is afgezet voor het onderzoek. Forensische rechercheurs doen sporenonderzoek. Inmiddels lopen meerdere personen in witte overalls over het afgezette terrein. Specialisten hebben met behulp van een drone het terrein afgezocht. Agenten hebben in de directe omgeving een buurtonderzoek gehouden. Het onderzoek ter plekke zal nog geruime tijd gaan duren.

Meer uit Middelburg

Werkzaamheden aan hellingbaan ZB in Middelburg

MIDDELBURG - Vanaf 8 tot ca. 23 december 2022 worden er werkzaamheden uitgevoerd aan de hellingbaan naar de ingang van de ZB, aan de Kousteensedijk in Middelburg. De helling is dan afgesloten voor voetgangers en rolstoel- en scootmobielgebruikers. 

18 uur geleden
Nationaal wetenschapsfestival Expeditie NEXT komt naar Middelburg

MIDDELBURG - De derde editie van Expeditie NEXT, hét Nationale Wetenschapsfestival voor kinderen dat wordt georganiseerd door de Nationale Wetenschapsagenda (NWA), komt naar Middelburg. Midden in de meivakantie op woensdag 3 mei kunnen kinderen en hun begeleiders in de historische binnenstad op expeditie. Onderzoekers, musea en kennisinstellingen vanuit heel Nederland staan klaar om hen te enthousiasmeren voor de wetenschap, met workshops, interactieve installaties en mini-colleges.

19 uur geleden
Auto belandt op kop in sloot Aagtekerke

AAGTEKERKE - Bij de Roosjesweg tussen Aagtekerke en Domburg is vanochtend een auto op zijn kop in een sloot terecht gekomen. De bestuurder van het voertuig raakte gewond.

19 uur geleden
Long stories, short films bij en rondom Ruimte Caesuur

MIDDELBURG - Jarenlang vertoonde ruimteCAESUUR in de Lange Noordstraat in Middelburg videoprojecties ‘dichters op het raam’ in de donkere maanden tijdens de overgang van het jaar. Samengesteld door de dichter F. van Dixhoorn toonde Caesuur onder meer werk van Tonnus Oosterhof, Astrid Lampe, Tsead Bruinja, Rosali Hirsch en Mustafa Stitu.

20 uur geleden
Bounce Valley geopend op ZEP Middelburg

MIDDELBURG - De indoorattractie Bounce Valley, een luchtkussenpark voor zowel kinderen als volwassenen, heeft gisteren de deuren geopend in Middelburg. Vanaf 10.00 uur in de ochtend waren de eerste bezoekers welkom.

23 uur geleden
Politie neemt tien kilo vuurwerk in beslag in Middelburg

MIDDELBURG - De politie heeft in Middelburg naar aanleiding van een tip tien kilo vuurwerk in beslag genomen.

23 uur geleden
Middelburg weer in winterse sferen

MIDDELBURG - De eerste winterterrassen werden half oktober al opgebouwd, maar vorige week is Middelburg Winterstad 2022-2023 pas écht van start gegaan, toen op woensdag 30 november ook de ijsbaan op de Markt in gebruik werd genomen, onder toeziend oog van stadsomroeper Rinie Vaane.

23 uur geleden