Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Man overleden in Biggekerke, vermoedelijk misdrijf

Man overleden in Biggekerke, vermoedelijk misdrijf

BIGGEKERKE - Bij een woning aan de Noordweg in Biggekerke is maandagochtend een dode man aangetroffen. Volgens de politie is er vermoedelijk sprake van een misdrijf. De persoon die is aangehouden vanwege het fatale geweldincident vanochtend in Biggekerke is een 36-jarige man. Het slachtoffer is een 67-jarige mannelijke bewoner. Dat heeft de politie zojuist bekendgemaakt. 

Even voor 9 uur kwam bij de hulpdiensten een melding binnen van een ernstig geweldsincident op een erf aan de Noordweg. Vervolgens werden meerdere politie-eenheden en de ambulancedienst naar het opgegeven adres gestuurd. Agenten troffen bij de woning de overleden man aan, volgens de politie een 67-jarige mannelijke bewoner. Direct na de vondst van het stoffelijk overschot kon een 36-jarige man als verdachte worden aangehouden. Een getuige meldt dat de aangehouden persoon binnen was en door agenten uit de woning moest worden gepraat met behulp van een megafoon. De verdachte is ingesloten voor verhoor. De aanleiding voor het geweldsincident ligt volgens de politie vermoedelijk in de relationele sfeer. De woning is afgezet voor het onderzoek. Forensische rechercheurs doen sporenonderzoek. Inmiddels lopen meerdere personen in witte overalls over het afgezette terrein. Specialisten hebben met behulp van een drone het terrein afgezocht. Agenten hebben in de directe omgeving een buurtonderzoek gehouden. Het onderzoek ter plekke zal nog geruime tijd gaan duren.

Meer uit Middelburg

Hart van Griffioen gaat nieuwe fase in

MIDDELBURG - Nog voor de zomer start de gemeente met de zogenaamde initiatieffase voor Hart van Griffioen. Op basis van een eerder gemaakte studie, laat de gemeente verder verkennen wat de kansen, mogelijkheden en haalbaarheid is van deze integrale gebiedsontwikkeling.

3 uur geleden
Bunkers kijken op Bunkerdag

MIDDELBURG - Zaterdag 25 mei wordt van 10 tot 17 uur de landelijke Bunkerdag gehouden. Ook in Vlissingen, Dishoek, Zoutelande en Middelburg kunnen bunkers worden bezichtigd.

7 uur geleden
Woning Kraanstraatje Middelburg tijdelijk gesloten

MIDDELBURG - Op last van de burgemeester van de gemeente Middelburg is vandaag een woning aan het Kraanstraatje in Middelburg gesloten voor twee maanden. Dit gebeurde omdat er in april in de woning onder andere een handelshoeveelheid harddrugs werd aangetroffen. Ook waren er andere zaken aanwezig die duiden op drugshandel.

15 uur geleden
'Dat vooroordeel over stugge Zeeuwen klopt helemaal niet'

MIDDELBURG - Dinsdag 7 mei werd bekend dat de Middelburgse gemeenteraad Yvonne van Mastrigt aanbeveelt als de nieuwe burgemeester van de gemeente Middelburg. Van Mastrigt wordt de eerste vrouwelijke burgemeester van de Zeeuwse hoofdstad. 

1 dag geleden
Deze zomer weer concerten in het Molenwaterpark

MIDDELBURG - Voor het vierde achtereen volgende jaar organiseert de Zeeuwse Concertzaal -dit jaar in samenwerking met de Oostkerk-in de zomermaanden de parkconcerten rondom de muziektent aan het Molenwaterpark in Middelburg. Van 7 juli tot en met 1 september kunnen muziekliefhebbers iedere zondagmiddag van15.30 tot 16.45 uur genieten van een grote variëteit aan muziek in het park. 

1 dag geleden
Politici kruisen donderdag 30 mei de degens tijdens verkiezingsdebat in Middelburg

In aanloop naar de Europese Verkiezingen op 6 juni 2024 organiseren PvdA en GroenLinks Zeeland op donderdag 30 mei in Restaurant Cluys in Middelburg een debat, waarbij enkele ervaren politici de degens zullen kruisen.

1 dag geleden
Westkapelle Tweede Pinksterdag in het teken van Klederdracht

WESTKAPELLE - Afgelopen maandag stond Westkapelle weer helemaal in het teken van klederdracht. Mensen werden opgeroepen om zich in Walcherse klederdracht, of andere kleding met een Zeeuws tintje, te kleden en naar het dorp te komen. 

2 dagen geleden