Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Man die inreed op optocht is bekende van politie

Man die inreed op optocht is bekende van politie

VOLKMARSEN (ANP/DPA) - De 29-jarige man die inreed op een carnavalsoptocht in Volkmarsen in de Duitse deelstaat Hessen is een bekende van de politie. Eerder zou hij met de politie in aanraking zijn geweest vanwege belediging en huisvredebreuk, zeggen bronnen tegen persbureau dpa.

De verdachte kan nog niet gehoord worden, omdat hij gewond is. Volgens de Duitse krant Bild zou hij die verwondingen hebben opgelopen na het incident en zijn afgevoerd naar het ziekenhuis.

De politie laat weten dat er een tweede aanhouding is verricht, maar kon niet zeggen of het gaat om een getuige of een verdachte. Volgens Bild zou die persoon opnamen hebben gemaakt van de aanslag.

In de menigte raakten circa 30 mensen gewond, van wie zeven zwaar. Onder hen zijn kinderen. Enkele slachtoffers zijn er slecht aan toe.

Bondskanselier Angela Merkel laat via een woordvoerder weten de gewonden spoedig herstel toe te wensen. "Mijn gedachten zijn bij de gewonden van Volkmarsen en hun familieleden. Ik wens ze een spoedig en volledig herstel toe. Hartelijk dank aan de politie en al het medische personeel."

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Polen wil coronamaatregelen afzwakken om economie te helpen

WARSCHAU (ANP/RTR) - Polen wil na Pasen een aantal maatregelen intrekken die zijn genomen om verspreiding van het nieuwe coronavirus te beperken. Dat zegt de minister van Volksgezondheid Waldemar Kraska. Welke maatregelen mogelijk worden versoepeld zei Kraska niet.

11 minuten geleden
Aantal coronadoden in België overstijgt 2500

BRUSSEL (ANP) - In België zijn het afgelopen etmaal 283 mensen overleden door het coronavirus, het hoogste aantal in een dag sinds de uitbraak van de epidemie. In totaal zijn tot nu toe 2523 sterfgevallen te betreuren.

25 minuten geleden
'Italië verlengt lockdown met vijftien dagen'

ROME (ANP) - De Italiaanse regering gaat de lockdown vrijdag met vijftien dagen verlengen. Dat meldt de Italiaanse krant La Stampa op basis van ingewijden. Aanvankelijk gold de lockdown tot 13 april.

1 uur geleden
Rusland meldt opnieuw meer dan duizend nieuwe coronabesemettingen

MOSKOU (ANP/RTR) - Rusland heeft voor de derde dag op rij een recordtoename van nieuwe besmettingen met het coronavirus gemeld. De afgelopen 24 uur is bij 1459 mensen het longvirus vastgesteld. Het dodental in Rusland is met dertien gestegen tot 76.

1 uur geleden
Spaanse premier ziet lichtpuntjes in coronacrisis

MADRID (ANP/RTR) - De Spaanse premier Pedro Sánchez ziet bemoedigende ontwikkelingen in de cijfers over de coronacrisis in zijn land. "Het vuur begint onder controle te komen", verklaarde hij voorafgaand aan een stemming in het parlement over de verlenging van de noodtoestand in het land tot 26 april.

2 uur geleden
China wil opeten honden en katten verbieden

PEKING (ANP/BLOOMBERG) - China wil het opeten van honden en katten verbieden. Dat blijkt uit een lijst die is gepubliceerd waarop staat welke dieren mogen worden gefokt voor consumptie. Honden en katten staan daar niet meer op, vossen en struisvogels bijvoorbeeld nog wel.

2 uur geleden
'Britten nog zeker drie weken in lockdown'

LONDEN (ANP) - De Britse bevolking krijgt donderdag waarschijnlijk te horen dat het land nog zeker drie weken op slot blijft vanwege het coronavirus, meldden Britse media.

2 uur geleden