Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Man beroofd van scooter, verdachte aangehouden

Man beroofd van scooter, verdachte aangehouden

MIDDELBURG - Een man is op woensdagmiddag 19 juli 2023 in Middelbrug beroofd van zijn scooter. Hij is hierbij bedreigd. Later op de dag is een verdachte aangehouden.

Het 23-jarige slachtoffer uit Vlissingen was rond 17.00 uur aanwezig bij het station met een aantal vrienden. Daar werden zij aangesproken door drie jongens. Die liepen weer weg maar enkele minuten later kwamen ze weer terug. Zij bedreigden het slachtoffer en namen zijn scooter mee. Getuigen zagen later de scooter met een andere bestuurder rijden. Zo kwamen er uiteindelijk verdachten in beeld.

Aanhouding
Later die avond zagen agenten rond 21.30 uur een soortgelijke scooter rijden. Na een korte achtervolging, waarbij de bestuurder het stopteken negeerde, viel de bestuurder met het voertuig. De bijrijder en bestuurder gingen ervandoor. Beide mannen werden te voet achtervolgd. De bestuurder werd aangehouden op de Meanderlaan, de bijrijder wist te ontkomen. Na controle bleek dat de 17-jarige verdachte geen rijbewijs heeft. Hij is aangehouden en meegenomen naar de politiecel.

Heeft u iets gezien of weet u meer over de andere verdachten? Meld dit dan via 0900-8844 of anoniem via M. op 0800-7000.

Meer uit Middelburg

De Week van de Stenen Winkel: Galerie T zet Middelburgse ondernemers in de schijnwerpers

MIDDELBURG - Je zou kunnen zeggen dat galeriehoudster Lia Hector, van Galeriet T in Middelburg,  met haar nieuwe exposities een ode brengt aan de stad, én aan de ondernemers van Middelburg. Ze roept al jaren dat winkels en monumenten óók cultuur zijn. In gesprekken hoor je het haar meer dan eens zeggen: galerieën kunnen niet zonder winkels, winkels niet zonder horeca, enzovoort.

10 minuten geleden
Bijzonder poëzieconcert: Vocaal Ensemble Cantare zingt Rainer Maria Rilke

MIDDELBURG - Tijdens het Pinksterweekend geeft Vocaal Ensemble Cantare onder leiding van Pim Overduin twee bijzondere concerten met als titel 'Die Dinge Singen'. Alle koorwerken die Cantare uitvoert bevat poëzie van Rainer Maria Rilke (1875 -1926). Veel van deze muziek is nog niet eerder uitgevoerd in Zeeland.

32 minuten geleden
Aan de keukentafel met Nhung Pham

MIDDELBURG- Ze horen er steeds meer bij als het gaat om uiterlijke verzorging: nagels. In haar salon 'The Nail Boutique' in Middelburg zorgt nagelstyliste Nhung Pham voor mooie en verzorgde handen. Is dat nou leuk, de hele dag die nagels? ,,Jazeker, ik maak mensen blij."

22 uur geleden
De ontdekking van een vergeten meesterwerk in Middelburg

MIDDELBURG - In het onlangs verschenen boek 'De ontdekking van Holland' brengt schrijver Jan Brokken een belangrijk, maar onbekend hoofdstuk van het Nederlandse culturele erfgoed tot leven. Rond 1900 was Volendam een bruisende, internationale kunstenaarskolonie, die meer dan 1800 kunstenaars naar Volendam trok en het symbool voor Nederland werd. 

1 dag geleden
Auto komt onderaan talud tot stilstand na eenzijdig ongeluk op de A58

MIDDELBURG - Een personenauto is in de nacht van zaterdag op zondag van de weg geraakt bij een eenzijdig ongeluk op de A58 bij Middelburg. De auto kwam daarbij onderaan het talud tot stilstand. De bestuurder kwam met de schrik vrij.

1 dag geleden
Persoon mishandeld tijdens Koningsdagfestiviteiten in Middelburg

MIDDELBURG - Een persoon is zaterdagavond gewond geraakt bij een geweldsincident tijdens Koningsdagfestiviteiten in de omgeving van de Markt in Middelburg. Een ambulance kwam ter plaatse en ontfermde zich over het slachtoffer.

2 dagen geleden
Twee voertuigen door onbekende oorzaak met elkaar in botsing op de Lepelstraat

VROUWENPOLDER- Op de Lepelstraat heeft zaterdagmiddag een incident plaatsgevonden. Op de kruising met de Huismanweg kwamen twee voertuigen, door onbekende oorzaak, met elkaar in botsing. Eén persoon werd ter plaatse medisch onderzocht door het ambulancepersoneel maar hoefde niet naar het ziekenhuis vervoerd te worden.

2 dagen geleden