Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Man (37) die agente aanreed in Vlissingen meldt zich bij politie

Man (37) die agente aanreed in Vlissingen meldt zich bij politie

VLISSINGEN - De bestuurder die zaterdag een agente aanreed op de Tulpenlaan in Vlissingen heeft zich dinsdag gemeld. Het gaat om een 37-jarige man. Hij zit vast voor nader onderzoek.  

De verdachte reed zaterdag in een blauwe Volkswagen Polo, De agente raakte na de aanrijding lichtgewond.

De getroffen agente surveilleerde die middag rond 15.15 uur samen met een collega in een politieauto in Vlissingen. Op de Singel zagen zij de blauwe Volkswagen Polo rijden met daarin een man en een grijze pitbull-achtige hond op de bijrijdersstoel. Plotseling veranderde de bestuurder bij het zien van de politieauto zijn rijrichting en ging de Bosjeslaan in. De agenten reden eveneens de Bosjeslaan in en zagen het voertuig harder rijden dan de toegestane 30 kilometer.

De man negeerde een stopteken en liep flink uit de op politieauto. Uiteindelijk parkeerde hij zijn voertuig in de Tulpenlaan. Een van de agenten stapte uit en liep naar het voertuig toe. Op het moment dat deze de deurhendel beetpakte gaf de bestuurder vol gas en schoot vooruit richting de politieauto. De agente die daar uitstapte zag de auto recht op zich af komen. Zij dook in allerijl weg om niet onder de auto te belanden, maar kon niet voorkomen dat zij in haar flank geraakt werd en daardoor viel.

Beide agenten stappen direct weer in hun voertuig en zetten de achtervolging in. Ook andere eenheden werden opgeroepen om mee te zoeken naar de verdachte, die richting Oost-Souburg wegreed. Ter hoogte van de splitsing met de Willem Alexanderstraat werd het gezochte voertuig gezien. De bestuurder kreeg opnieuw een stopteken en agenten renden naar het voertuig toe. De chauffeur gaf zich echter nog niet gewonnen en reed achteruit de Willem Alexanderstraat in. Om de man tot stoppen te dwingen werden zijn ruiten met een wapenstok ingeslagen. Ondanks deze actie en de inzet van een politiehelikopter wist de verdachte wederom te ontkomen. De auto werd uiteindelijk leeg aangetroffen in de Hudsondwarsstraat.

Meer uit Vlissingen

Kunstwerk Kees Keizer is nog net niet verloren

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen is voornemens om de voormalige Markusschool aan de Falckstraat af te breken. Kunstenaar Ko de Jonge maakt zich zorgen over de toekomst van de 'Gevleugelde Leeuw' die aan de gevel van het schoolgebouw uit 1969 hangt. Het kunstwerk is gemaakt door de West-Brabantse beeldhouwer Kees Keizer.

1 uur geleden
De Vissershaven is eindelijk uit de steigers

VLISSINGEN - Het was voor veel Vlissingers al lange tijd een doorn in het oog: de steigers bij voormalig restaurant De Vissershaven. Maar de schilderwerkzaamheden zijn nagenoeg afgerond en gisteren en vandaag zijn dan toch eindelijk de steigers verwijderd en tonen de panden zich weer in volle glorie.

23 uur geleden
Vlissingse wethouder Sal Cracau legt functie neer

VLISSINGEN - De Vlissingse wethouder Sal Cracau (VVD) heeft dinsdag zijn ontslag ingediend.

1 dag geleden
Auto uitgebrand in Willem van de Veldelaan in Vlissingen

VLISSINGEN - Een personenauto is maandagavond in vlammen opgegaan in de Willem van de Veldelaan in Vlissingen. Ook een tweede voertuig liep schade op. Er raakte niemand gewond. De politie onderzoekt de zaak.

2 dagen geleden
Positie wethouder Cracau wankel na debat over Vlissingen Maritiem

VLISSINGEN - Wethouder Sal Cracau (VVD) had maandagavond het een en ander uit te leggen aan de gemeenteraad. De aanwezige raadsleden waren vrijwel unaniem slecht te spreken over de gang van zaken rondom Vlissingen Maritiem en de houding die de gemeente tegenover de organisatie van het evenement heeft aangenomen. Pim Kraan, fractievoorzitter van de POV, was dermate ontevreden met de uitleg die Cracau gaf over de ontstane problematiek, dat hij een motie van wantrouwen tegen de wethouder indiende. De motie is met een nipte meerderheid van 11 stemmen tegen en 10 stemmen voor verworpen.

2 dagen geleden
Schrijfster Lisa Weeda te gast bij 't Spui

VLISSINGEN - Schrijfster Lisa Weeda is zaterdag 24 februari te gast in boekhandel 't Spui. Ze wordt er geïnterviewd over haar nieuwe boek 'Dans dans revolutie!'. De boekpresentatie begint om 14 uur.

2 dagen geleden
Zaterdagmiddag was er een schietpartij aan de Ribesstraat in Vlissingen [UPDATE]

VLISSINGEN - Zaterdagmiddag heeft er een schietincident plaatsgevonden in de Ribesstraat. De politie is ter plaatse voor onderzoek. Voor zover bekend zijn er geen gewonden.

4 dagen geleden