Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Man (24) aangehouden voor overval op supermarkt aan Van Doornestraat

Man (24) aangehouden voor overval op supermarkt aan Van Doornestraat

GOES - De politie heeft vrijdag een 24-jarige man aangehouden in Goes. Hij wordt verdacht van het plegen van een overval op een supermarkt aan de Van Doornestraat. De man is ingesloten en wordt gehoord door rechercheurs.

Donderdagmiddag is er een overval gepleegd op een supermarkt aan de Van Doornestraat in Goes. De dader ging er vervolgens op de fiets vandoor. Daarom werd kort na het incident een burgernetbericht verstuurd met het verzoek om uit te kijken naar een man die de overal had gepleegd. Hierbij werd ook een signalement van de man gegeven. Naast de Burgernetmelding zochten meerdere politieagenten in de buurt van de supermarkt naar de overvaller. Ook werden er getuigen gehoord door de politie. 

Donderdagavond kwam er een doorbraak in de zaak. Tijdens het onderzoek werd duidelijk waar de mogelijke overvaller zou verblijven. Een hulpofficier van justitie gaf een machtiging, waarmee de politie de woning van de verdachte mocht betreden. Dat gebeurde vrijdagochtend. In de woning in het centrum van Goes werd een 24-jarige man aangehouden in verband met de overval. Bij de doorzoeking van de woning werden attributen aangetroffen die waarschijnlijk bij de overval zijn gebruikt. Ook werd er een geldbedrag aangetroffen dat mogelijk afkomstig is van de supermarkt. 

De verdachte is overgebracht naar het politiecellencomplex en wordt door rechercheurs gehoord. 

Meer uit Beveland

COV Goes is in beweging en geeft zaterdag 9 december concert

WOLPHAARTSDIJK - Op zaterdag 9 december wordt door het COV Goes een adventsconcert gegeven in Wolphaartsdijk. Het concert bestrijkt drie verschillende muziekstijlperiodes, de klassieke, romantische en barokperiode met werken van drie componisten.

1 uur geleden
Rubriek Goes Gezien: Wie was Mattheus Smalleganges eigenlijk?

In een Goessche Courant uit 1921 kwam ik toevallig tegen dat het raadslid Constandse in een gemeenteraadsvergadering vroeg om 'meer toezicht op de spelling der naambordjes'. Helaas ontbreken deze straatnamen in het artikel. Maar welke nieuwe straten aanvankelijk dubieus gespeld waren, doet er nu niet toe. Want de kwestie is uiteindelijk goed gekomen; straks leest u hoe dat ging. 

4 uur geleden
Op de werkvloer bij plantmanager Pieter van Rijs: 'Er moet steeds meer geïsoleerd worden, dus er zit groei in'

VLISSINGEN-OOST - Pieter van Rijs (56) geeft sinds drie maanden leiding aan de fabriek van Stepan Netherlands B.V. in Vlissingen-Oost. Daarvoor werkte hij negen jaar in Rotterdam en hij is blij dat hij nu dichter bij zijn woonplaats Middelburg aan de slag kan. “We maken hier hard isolatieschuim, een grondstof voor brandvertragend en brandwerend isolatiemateriaal. Het verlaat de fabriek als een soort stroopachtige substantie," vertelt Van Rijs. “En in deze tijd van verduurzaming en energiebesparingen is daar veel vraag naar. We verwachten dan ook de komende jaren verder te groeien."

6 uur geleden
Cees van den Bos voorgedragen als burgemeester van Goes

GOES - De gemeenteraad van Goes heeft donderdagavond Cees van den Bos voorgedragen als nieuwe burgemeester. Naar verwachting wordt hij per 1 februari 2024 benoemd. 

1 dag geleden
Maartenskerk 's-Gravenpolder heeft eindelijk weer een torenspits

's-GRAVENPOLDER - Het heeft langer geduurd dan verwacht - bijna anderhalf jaar - maar sinds donderdag prijkt er weer een torenspits op de Maartenskerk in 's-Gravenpolder.

2 dagen geleden
In tweede kwartaal meer duidelijkheid over herstel Westerscheldetunnel

ELLEWOUTSDIJK - De N.V. Westerscheldetunnel heeft onderzoek gedaan naar de mogelijke oorzaak van de eerder dit jaar ontdekte betonschade in de oostbuis van de tunnel. 'Het meest waarschijnlijk is dat een aantal omstandigheden gezamenlijk heeft geleid tot de betonschade', laat de organisatie donderdag weten. Ze verwacht pas in het tweede kwartaal van volgend jaar uitsluitsel over de oorzaak en het herstelplan.

2 dagen geleden
Rotary viert 100 jaar in Nederland zaterdag in Goes

GOES - Rotary Nederland markeert in 2023 haar eeuwfeest met een grootschalige estafette, waarbij een symbolische bakfiets het hele land doorkruist en elke Rotary Club aandoet. Deze viering bereikt zaterdag 2 december de Grote Markt in Goes, waar de drie Bevelandse Rotary clubs zich presenteren en geld inzamelen voor Shelter Box.

2 dagen geleden