Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

 Makelaar in (vogel)huizen

Makelaar in (vogel)huizen

Tommy van Overmeeren is als makelaar actief in Zeeuws-Vlaanderen. Met UM Zeeland boekt hij het ene verkoopsucces na het andere. Ook op een ander vlak scoort hij goed. Zo goed zelfs, dat hij zich Wereldkampioen mag noemen. “Op het Wereldkampioenschap afgelopen jaar in Portugal behaalde ik twee keer de titel Wereldkampioen en twee zilveren titels; allemaal met zilverbekjes. Natuurlijk ben ik daar heel blij mee. Het is echt het summum wat je kunt bereiken als vogelkweker.” 

Tommy vertelt dat ‘vogelen’ hem met de paplepel is ingegoten. “Zowel mijn beide opa’s als mijn vader hebben een liefde voor deze sport. Ik ben dan ook al op mijn zesde begonnen, toen ik tijdens de Kerstshow in Axel bij een loterij twee vogels won - dat mocht toen nog. Ik koos een parkiet en een dwergkwartel. Natuurlijk werden daarvoor partners gezocht en binnen twee jaar waren het er tientallen. Daar was mijn vader heel blij mee”, lacht hij. “Hij had een tropische volière en daar pasten ze goed bij.”

Focus op zilverbekjes
Van het een kwam het ander en Tommy bleef gefascineerd door de sport. Na een aantal jaren zich te hebben gericht op zilverbekjes, zebravinken en barmsijsjes, kweekt hij nu hoofdzakelijk zilverbekjes. “Sinds mijn veertiende heb ik een eigen volière en kweekhokken. Eerst bij mijn ouderlijk huis, nu in mijn eigen tuin. Maar door mijn werk als makelaar en de aandacht die ik aan mijn gezin wil besteden, zoek ik wel steeds meer naar gemak. Ik heb een afwasmachine voor de materialen en de kleine kooien, het licht gaat automatisch aan en uit en, hoewel ik een paar jaar achter elkaar 300 jongen per jaar heb gekweekt, ga ik dat nu beperken tot circa 150. Het moet wel te combineren blijven. Gelukkig heb ik veel hulp van mijn opa en oma. Het is gewoon een genot om hun twee hier iedere vrijdag bij de vogels bezig te zien.”

Op naar het WK 2022
Van stoppen met zijn vogels kan geen sprake zijn. Sowieso wil Tommy deelnemen aan het Wereldkampioenschap van 2022 in Valencia. “Afgelopen kampioenschap was ik echt verbaasd dat ik met sommige vogels zo ver ben gekomen. Mijn deelname met de witte zilverbek (ino) bijvoorbeeld was echt een gokje. Ik was zelf niet eens heel enthousiast over de vogel, maar had wel veel aandacht besteed aan de kleur. Ik had de vogels veel gewassen en was erg tevreden met de witte kleur. Dat pakte goed uit, want dat was de jury ook! Inmiddels heb ik deze prijswinnende vogels verkocht, maar heb ik een nóg betere stam klaarstaan voor komend WK.” Overigens wie denkt dat deelname eenvoudig is, komt bedrogen uit. Tommy vertelt dat de voorbereidingen voor het WK, dat altijd in januari plaatsvindt, al in de zomer beginnen. “De voorbereidingen hebben te maken met het trainen van de vogels om lang in een kooi te zitten, goed eten zodat ze in goede conditie zijn en een optimale verzorging. Een pedicure vlak voor de wedstrijd is niet ongebruikelijk.” Overigens hoeft Tommy niet naar het WK toe. Sterker nog, dat is niet de bedoeling. De vogels worden door geselecteerde convoyeurs naar het WK gebracht.

Rustgevend gekwetter
Nog los van de kick van een kampioenschap, brengen de vogels Tommy buitengewoon veel rust en ontspanning. Dat is soms hard nodig in zijn hectische bestaan als makelaar en jonge vader. Zijn makelaarskantoor startte hij in 2018. Nu, drie jaar later, is het één van de grotere kantoren in Zeeuws-Vlaanderen. “Het eerste jaar als zelfstandig makelaar was enorm druk. Inmiddels heb ik drie collega’s in dienst. We doen het blijkbaar goed. De mond-tot-mond reclame van tevreden klanten werkt goed voor ons. Dat is fijn! We hechten veel waarde aan persoonlijk contact, maar lopen ook voorop met digitalisering. In de coronapandemie heb ik meerdere woningen volledig digitaal laten bezichtigen en verkocht. Bij zoveel hectiek brengen mijn vogels rust. Ik vind het heerlijk om tussen het gekwetter een beetje naar de vogels te kijken, ze wat te voeren enzovoorts. Extra leuk is dat ook mijn dochters het geweldig vinden. Het is heerlijk om in het weekend samen met hen en de vogels in de weer te zijn.”

Meer uit Zeeland

Ook zakelijk rij je ‘MONO’: deze ondernemers bewijzen dat het werkt

Dat het onverstandig is om je berichten te lezen of schrijven via je smartphone terwijl je aan het rijden bent, weet iedereen. Maar hoe zorg je dat al je collega’s daadwerkelijk stil staan bij verkeersveiligheid en ook tijdens zakelijke ritten verantwoord – ofwel ‘MONO – op pad gaan? Twee Zeeuwse ondernemers delen hun succesvolle aanpak. ,,Een schop onder de kont hóeft niet altijd.”   6 november 2023, 13:28 Niets menselijks is ons vreemd: zodra er een bericht binnenkomt op je telefoon, wil je daar van nature meteen op antwoorden. Ook wanneer dat achter het stuur gebeurt. Maar dat die impuls ronduit gevaarlijk is – zeker terwijl je aan het verkeer deelneemt – is ook algemeen bekend. Het is dan ook niet voor niets dat de overheid al jaren bewustzijn rondom dit thema creëert met diverse MONO-campagnes.

2 weken geleden
Stichting Zeeuwse Wensambulance

Onze stichting bestaat sinds november 2022 en bestaat volledig uit Zeeuwse vrijwilligers (bestuur, verplegers, chauffeurs en handlangers). Zeeuwen voor Zeeuwen uit de hele provincie om een laatste wens in vervulling te laten gaan.

2 weken geleden
Bestel je gratis ticket voor Contacta 2023

Vitaliteit als sleutelrol in jouw succes Dit jaar wordt vitaliteit centraal gesteld, en dat is van cruciaal belang voor elk aspect van je leven, zowel op zakelijk als persoonlijk vlak. Ontdek hoe het verbeteren van je welzijn een sleutelrol kan spelen in het bereiken van succes.

1 maand geleden
Opening Contacta op 7 november

Op dinsdag 7 november wordt Contacta GEOPEND! Om 16:00 uur vieren we de 35e editie van Contacta met OESTERS en CHAMPAGNE tijdens de openingsborrel waar jij bij kunt zijn. Na de feestelijke openingsborrel is er genoeg te beleven. Ga langs bij ruim 210 exposanten of ga om 17:00 uurnaar de inspirerende sessie over werken aan vitaliteit en aantrekkelijk ondernemerschap van Van Mossel. Je kunt je voor deze workshop hier aanmelden. 

1 maand geleden
Twee sterke Zeeuwse accountantskantoren worden één

Moore DRV en Rijkse Accountants en Adviseurs smelten per 1 januari 2024 samen. Respectievelijk ruim 100 en 68 jaar geschiedenis en betrokkenheid bij de provincie worden verbonden om in de toekomst nog sterker te zijn als werkgever, dienstverlener in de echte economie en belangenbehartiger voor de provincie. Beide organisaties benadrukken dat de trots op de eigen organisatie, de overeenkomstige culturen en de potentie die zij zien in Zeeland de aanleidingen zijn om de toekomst samen in te gaan. Beide kantoren willen goed gekwalificeerde mensen behouden en werven voor Zeeland, om de ondernemende Zeeuwse bedrijven goed te kunnen blijven ondersteunen. Dat betekent dat er flink wordt geïnvesteerd in de werving van medewerkers, in het bieden van ruime ontwikkelingsmogelijkheden en flexibiliteit in arbeidsuren en –plaatsen, en in goede arbeidsvoorwaarden. Ook het ontwikkelen van nieuwe dienstverlening is belangrijk voor zowel medewerkers als cliënten.

1 maand geleden
Impuls Zeeland organiseert eerste editie Week van de Export

Internationaal zakendoen is de sleutel tot groei en continuïteit voor het bedrijfsleven. Het opent deuren naar nieuwe markten, vergroot de concurrentiekracht en biedt mogelijkheden voor innovatie en samenwerking op wereldwijde schaal. Juist in economisch onzekere tijden is het van groot belang dat bedrijven kansen spreiden over diverse afzetmarkten. Om ondernemers hierbij te helpen en ondersteunen, organiseren wij dit jaar voor het eerst de Week van de Export. Van maandag 9 t/m vrijdag 13 oktober wordt een gevarieerd programma aangeboden. Ondernemers kunnen deelnemen aan masterclasses, interactieve workshops, waardevolle netwerkbijeenkomsten en meer. Zakenpartners in het buitenland, hoe vind je die eigenlijk? Wat als ze niet zo betrouwbaar blijken te zijn als je dacht? Welke landen bieden de grootste kans op exportsucces? Hoe zit het met de per land verschillende wet- en regelgeving? Al deze vragen worden beantwoord tijdens de Week van de Export.

2 maanden geleden
Zeker Zeeuws streekproducenten in de spotlights

Op de leukste, meest duurzame, vriendelijkste of gewoonweg je favoriete Zeeuwse streekproducent kan 27 september tot 10 oktober 2023 een online stem worden uitgebracht. Stichting Zeker Zeeuws Streekproduct organiseert voor het 4e jaar op rij de onlinepublieksverkiezing ‘Streekproducent van het Jaar’. Meer dan 120 streekproducenten bestaande uit vissers, kwekers, boeren, tuinders, maar ook slagers, bakkers en bierbrouwers, wijnmakers, de zoutzieder en alle anderen met een Zeker Zeeuws gecertificeerd streekproduct dingen dit jaar opnieuw mee voor de eervolle titel ‘Streekproducent van het Jaar 2023’.

2 maanden geleden