Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Mae Uku houdt wandeling voor kansarme kinderen

Mae Uku houdt wandeling voor kansarme kinderen

OOST-SOUBURG - Stichting Mae Uku in Oost-Souburg houdt zaterdag (15 juni) haar SouMiKou-sponsorwandeltocht. Hiermee haalt ze geld op om kansarme kinderen op de Molukken te helpen.

De deelnemers lopen vanuit de Prins Hendrikstraat in de Molukse wijk in Oost-Souburg vijf, tien, vijftien of twintig kilometer. De routes doen na Souburg stempelposten aan bij verzorgingshuis Tabadila in Middelburg en bij de familie Siwabessy in Koudekerke. Het inschrijfgeld van drie euro voor de wandeltocht gaat naar het goede doel. Ook kunnen deelnemers zich laten sponsoren voor elk bedrag en kunnen niet-wandelaars ook een donatie doen.

Dekat di Hati

Dit jaar zijn de projecten van Stichting Dekat di Hati het goede doel van de tocht. ‘Inmiddels ruim zes jaar is Dekat di Hati actief op de Molukken’, laat Mae Uku weten. ‘De stichting is een initiatief van Nona en Cees Verhage, die tijdens hun vakanties op Ambon werden getroffen door de geringe voorzieningen voor kinderen. In Nederland vind je het normaal om drie maal daags te eten, een eigen bed te hebben en naar de huisarts te gaan als je ziek bent. Op de Molukken doen veel ouders iedere dag hard hun best om dit voor hun kinderen te realiseren, maar helaas lukt dit lang niet altijd. Als één van de ouders ziek wordt, ontstaat er direct een probleem.’

Schoolopleiding

Dekat di Hati stelt zich als doel om kansarme kinderen op de Molukken mogelijkheden te bieden voor een fijne jeugd en goede schoolopleiding, aldus Mae Uku. ‘Zodat ieder kind de kans heeft op een leuke baan. We ondersteunen op dit moment dertig kinderen in de leeftijd van twaalf tot achttien jaar.' Hierbij is onder meer een grote groep adoptieouders betrokken.

Kijk voor meer informatie over de sponsorwandeltocht en stichting op www.mae-uku.nl.

Meer uit Vlissingen

Politieonderzoek in woning Westerzicht

VLISSINGEN - De politie heeft woensdagnacht een onderzoek gedaan in een woning aan de Westerzicht in Vlissingen. Wat er precies gebeurd is, is vooralsnog onbekend.

16 minuten geleden
Twee auto's van de weg A58 Ritthem

RITTHEM - Bij een ongeval op de A58 bij Ritthem zijn woensdagavond twee bestuurders met de schrik vrijgekomen. De beide voertuigen liepen schade op. Het ongeval werd mogelijk veroorzaakt door de weersomstandigheden.

11 uur geleden
Nieuwbouw biedt onderdak aan 350 internationale werknemers

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen heeft groen licht gegeven voor de bouw van huisvesting voor driehondervijftig internationale werknemers op de plaats waar voorheen sportpark Baskensburg was. Ontwikkelaar Delfaerde Comfort Studio's zet in op hoogwaardige huisvesting. "Stel je maar voor dat je zelf in een ander land gaat werken, dan wil je toch ook fatsoenlijk gehuisvest zijn?"

1 dag geleden
Het onderzoek naar de B-24 H bommenwerper voor de kust van Domburg is gisteren begonnen

VLISSINGEN/DOMBURG - Trident Archeology is afgelopen maandag begonnen met het onderzoek naar de Amerikaanse bommenwerper die op 5 november 1943 bij Domburg in zee is gestort. De onderzoekers hopen de stoffelijke resten te vinden van twee bemanningsleden die zich mogelijk nog in het vliegtuig bevinden. Het onderzoek loopt tot 3 mei.

1 dag geleden
Boom valt op beveiligingsbusje in Oost-Souburg

OOST-SOUBURG - Een medewerker van een beveiligingsbedrijf is maandagmiddag met de schrik vrijgekomen nadat er door het stormachtige weer een boom op het voertuig viel.

2 dagen geleden
Souburger (30) werd meerdere keren gestoken

OOST-SOUBURG - De persoon die gisteren gewond raakte bij een steekpartij in Oost-Souburg is een 30-jarige man uit die plaats. Volgens de politie had hij meerdere steekwonden. De aangehouden verdachten zijn 17 en 18 jaar oud.De politie kreeg zondag rond 21.50 uur meldingen over een conflict in het dorp. Hierbij zou iemand zijn gezien met een mes. Voor de politie reden om direct met meerdere eenheden ter plekke te gaan. Omstanders meldden vervolgens bij de agenten dat in een steeg aan het Zeelandiaplein een gewonde man lag. Deze werd inderdaad aangetroffen. De man werd met spoed per ambulance naar een ziekenhuis gebracht.Volgens de eerste verklaringen is het slachtoffer op het Zeelandiaplein gestoken. Op het moment dat agenten hier arriveerden, waren de daders er echter al vandoor. "Omdat het vermoeden was dat de verdachten in een woning aan de Platanenstraat zouden zijn, zijn ook daar agenten naartoe gegaan. In de betreffende woning zijn vervolgens twee jongemannen van 17 en 18 jaar aangehouden", zo meldt de politie. De twee zitten nog vast voor verder onderzoek.

2 dagen geleden
Gewonde bij steekpartij Oost-Souburg, meerdere aanhoudingen

OOST-SOUBURG - De politie doet onderzoek naar een steekpartij die zondagavond plaatsvond op het Zeelandiaplein in Oost-Souburg. Een persoon raakte gewond. Meerdere (jonge)mannen zijn door de politie meegenomen.

3 dagen geleden