Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Madame Tussauds: Testen voor Toegang werkt niet voor ons

Madame Tussauds: Testen voor Toegang werkt niet voor ons

AMSTERDAM (ANP) - Madame Tussauds in Amsterdam doet in het vervolg niet meer mee aan pilotdagen van Testen voor Toegang. Dat zei de directeur nadat hij zag dat 20 procent van de kaarten voor de pilot aankomende zaterdag zijn verkocht. Hij denkt dat bezoekers niet naar het wassenbeeldenmuseum willen, omdat de coronatestlocaties in de buurt bijna vol zitten.

De pilotdag van Madame Tussauds is onderdeel van het programma van de overheid om Nederland weer geleidelijk te openen. De komende weken zijn elk weekend testdagen. Bezoekers kunnen een kaartje kopen op testenvoortoegang.nl en zo naar monumenten, musea en concerten gaan. Om te kunnen gaan, moeten ze een test van maximaal 40 uur oud laten zien. Die testen kunnen ze doen op een speciaal daarvoor ingerichte sneltestlocatie. De testen zijn gratis.

Madame Tussauds verkocht bijna 400 van de 2000 kaarten voor de pilotdag. "Mensen kopen geen kaartje voor een museum waar ze van tevoren een test voor moeten doen en maar 1,5 uur binnen kunnen zijn," denkt directeur Quinten Luykx. "Dan gaan ze liever naar een festival waar ze langer kunnen blijven, of iets unieks, zoals de bekerfinale." Volgens Luykx is het tekort aan testlocaties in de buurt een van de redenen dat bezoekers niet naar Madame Tussauds komen. Op dit moment zijn er twee testlocaties in Amsterdam. Een daarvan zit vol voor het komend weekend, de ander bijna.

Toverland

Ook Kasteel Groeneveld in het Noord-Hollandse Baarn ontving minder gasten dan verwacht. Het kasteel had afgelopen week drie pilotdagen. Een medewerker vertelde dat sommige mensen die wel een kaartje hadden niet konden komen, omdat er geen plek meer was bij de coronatestlocatie in de buurt. Die mensen kregen hun geld terug.

Toverland in het Limburgse Sevenum liet dinsdag weten af te zien van de pilots van de overheid. Het attractiepark was bang dat er te weinig gasten zouden komen, mede door het tekort aan coronatestlocaties in de buurt van Sevenum.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Entertainment

Muziekpodia krijgen 1,5 miljoen euro van cultuurfonds

DEN HAAG (ANP) - Het Kickstart Cultuurfonds heeft voor 46 muziekpodia een bedrag van in totaal 1,5 miljoen euro uitgetrokken. Dat geld moet gebruikt worden voor het coronaproof maken van de locaties. Zo krijgen de Melkweg in Amsterdam, Grote Kerk in Naarden en het PAARD in Den Haag een deel van het bedrag.

7 uur geleden
Libris Literatuurprijs naar Jeroen Brouwers

AMSTERDAM (ANP) - De Libris Literatuurprijs 2021 (50.000 euro) is voor Jeroen Brouwers en zijn boek Cliënt E. Busken. Dat is maandagavond bekendgemaakt door de jury onder voorzitterschap van Lilianne Ploumen.

20 uur geleden
Hugo de Jonge: coronabubbel rond songfestival werkt

ROTTERDAM (ANP) - De coronabubbel rond het Eurovisie Songfestival doet zijn werk. In de afgelopen dagen zijn voor de deur van Rotterdam Ahoy duizenden tests afgenomen waarvan slechts een enkeling positief was. Dat zei minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge maandag na afloop van een werkbezoek aan het songfestival.

23 uur geleden
Alle winnaars journalistieke prijs De Tegel bekendgemaakt

DEN HAAG (ANP) - Alle winnaars van de journalistieke prijs De Tegel zijn maandagavond vanuit de Centrale Bibliotheek in Den Haag bekendgemaakt. Onderzoeksjournalisten Eelke van Ark en Jan-Hein Strop van onderzoeksplatform Follow the Money hebben in de categorie nieuws De Tegel gewonnen.

1 dag geleden
Thekla Reuten wint Portugese prijs voor beste actrice

LISSABON (ANP) - De psychologische thriller Marionette van regisseur Elbert van Strien is op het festival Fantasporto in Portugal in de prijzen gevallen. Hoofdrolspeelster Thekla Reuten werd bekroond met de prijs voor beste actrice. Daarnaast kreeg Marionette ook de prijs van de critici.

1 dag geleden
Kopstukken cultuursector lopen te hoop tegen testwet

DEN HAAG (ANP) - Tientallen kopstukken uit de kunst- en cultuursector zijn zeer bezorgd over de gevolgen van de tijdelijke testwet voor musea, theaters, concertzalen en bioscopen. Ze vrezen dat mensen niet gaan komen door de testplicht en dat kunnen ze er niet meer bij hebben. Dat blijkt uit een brief in NRC, ondertekend door onder anderen directeur van het Holland Festival Emily Ansenk, directeur van het Groninger Museum Andreas Blühm, regisseur en acteur Hans Croiset, directeur van het Rijksmuseum Taco Dibbits, schrijver Arnon Grunberg en directeur van het Internationaal Theater Amsterdam Ivo van Hove.

1 dag geleden
Fotograaf doet aangifte na mishandeling bij stadion De Graafschap

DOETINCHEM (ANP) - De persfotograaf die in de nacht van vrijdag op zaterdag door meerdere mannen werd aangevallen bij het stadion van De Graafschap in Doetinchem, heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie. Zijn werkgever Roland Heitink, de eigenaar van het persbureau waar de fotojournalist voor werkt, heeft dat laten weten.

2 dagen geleden