Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Madame Tussauds: Testen voor Toegang werkt niet voor ons

Madame Tussauds: Testen voor Toegang werkt niet voor ons

AMSTERDAM (ANP) - Madame Tussauds in Amsterdam doet in het vervolg niet meer mee aan pilotdagen van Testen voor Toegang. Dat zei de directeur nadat hij zag dat 20 procent van de kaarten voor de pilot aankomende zaterdag zijn verkocht. Hij denkt dat bezoekers niet naar het wassenbeeldenmuseum willen, omdat de coronatestlocaties in de buurt bijna vol zitten.

De pilotdag van Madame Tussauds is onderdeel van het programma van de overheid om Nederland weer geleidelijk te openen. De komende weken zijn elk weekend testdagen. Bezoekers kunnen een kaartje kopen op testenvoortoegang.nl en zo naar monumenten, musea en concerten gaan. Om te kunnen gaan, moeten ze een test van maximaal 40 uur oud laten zien. Die testen kunnen ze doen op een speciaal daarvoor ingerichte sneltestlocatie. De testen zijn gratis.

Madame Tussauds verkocht bijna 400 van de 2000 kaarten voor de pilotdag. "Mensen kopen geen kaartje voor een museum waar ze van tevoren een test voor moeten doen en maar 1,5 uur binnen kunnen zijn," denkt directeur Quinten Luykx. "Dan gaan ze liever naar een festival waar ze langer kunnen blijven, of iets unieks, zoals de bekerfinale." Volgens Luykx is het tekort aan testlocaties in de buurt een van de redenen dat bezoekers niet naar Madame Tussauds komen. Op dit moment zijn er twee testlocaties in Amsterdam. Een daarvan zit vol voor het komend weekend, de ander bijna.

Toverland

Ook Kasteel Groeneveld in het Noord-Hollandse Baarn ontving minder gasten dan verwacht. Het kasteel had afgelopen week drie pilotdagen. Een medewerker vertelde dat sommige mensen die wel een kaartje hadden niet konden komen, omdat er geen plek meer was bij de coronatestlocatie in de buurt. Die mensen kregen hun geld terug.

Toverland in het Limburgse Sevenum liet dinsdag weten af te zien van de pilots van de overheid. Het attractiepark was bang dat er te weinig gasten zouden komen, mede door het tekort aan coronatestlocaties in de buurt van Sevenum.

Meer uit Entertainment

Britse schrijver van The Horse Whisperer overleden

LONDEN (ANP) - De Britse schrijver Nicholas Evans, beroemd door zijn werk The Horse Whisperer, is op 72-jarige leeftijd aan een hartaanval overleden. De in 1995 gepubliceerde roman werd wereldwijd een enorm succes. Er werden vijftien miljoen exemplaren verkocht van het boek, dat in Nederland werd uitgebracht onder de titel De paardenfluisteraar. Het is in tientallen talen vertaald.

1 jaar geleden
BNN 25 jaar: van tv-programma tot spraakmakende publieke omroep

HILVERSUM (ANP) - BNN, dat staat voor Bart's Neverending Network, is maandag 25 jaar geleden opgericht. De publieke omroep werd op 15 augustus 1997 in het leven geroepen door Bart de Graaff, Gerard Timmer, Willem de Bois en Frank Timmer. Na de fusie van BNN en VARA staat de omroep inmiddels al een aantal jaar bekend als BNNVARA.

1 jaar geleden
Conservatieve Iraanse media prijzen aanvaller Rushdie

TEHERAN (ANP/RTR/AFP) - Conservatieve media in Iran prijzen de man die vrijdag de schrijver Salman Rushdie heeft neergestoken. Rushdie kampt sinds 1988 met bedreigingen vanwege zijn boek De duivelsverzen, dat door sommige moslims als godslasterlijk wordt beschouwd.

1 jaar geleden
Minister gaat FM-radiofrequenties veilen na uitspraak rechter

DEN HAAG (ANP) - Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) komt dit najaar met een voorstel voor een herverdeling van de landelijke FM-frequenties door middel van een veiling. De rechter zette onlangs een streep door het besluit van haar ambtsvoorganger Mona Keijzer om de bestaande vergunningen met drie jaar te verlengen.

1 jaar geleden
Grease-actrice Olivia Newton-John (73) overleden

LOS ANGELES (ANP) - Olivia Newton-John is maandag op 73-jarige leeftijd overleden. De actrice, met name bekend van haar rol als Sandy in de musical Grease, sliep in het bijzijn van vrienden en familie vredig in op haar ranch in Californië, meldt haar echtgenoot John Easterling op Facebook.

1 jaar geleden
Actrice Anne Heche in kritieke toestand na auto-ongeluk

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Anne Heche is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat ze met haar auto een woning in reed in Los Angeles. De auto en het huis vlogen in brand en de bestuurder liep ernstige brandwonden op, melden Amerikaanse media. Een anonieme bron bevestigde aan CNN dat het om Heche ging en de LA Times meldt dat de auto op haar naam geregistreerd stond.

1 jaar geleden
1,9 miljoen kijkers zien Engelse voetbalsters EK winnen

HILVERSUM (ANP) - Bijna 1,9 miljoen mensen hebben zondag gekeken naar de finale van het EK tussen de voetbalsters van Engeland en Duitsland. Via NPO 1 zagen zij hoe de Engelsen, gecoacht door de Nederlandse Sarina Wiegman, er met de winst vandoor gingen.

1 jaar geleden