Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Machinekamer patrouillevaartuig loopt vol water

Machinekamer patrouillevaartuig loopt vol water

HANSWEERT - De KNRM moest donderdagavond in actie komen om een patrouillevaartuig van Rijkswaterstaat te helpen. In de machinekamer van het vaartuig stroomde water binnen.

De KNRM moest donderdagavond rond 21:00 uur in actie komen om een patrouillevaartuig van Rijkswaterstaat te helpen. Het incident vond plaats vlakbij Ossenisse. In de machinekamer van het vaartuig stroomde water binnen.

De vrijwilligers van de KNRM-reddingstations Breskens en Hansweert werden voor het incident gealarmeerd. Het betreffende schip was in de tussentijd langszij genomen door de bemanning van de binnenvaarttanker Elitanker 69. Toen de KNRM ter plaatse kwam, werden er drie medewerkers en een bergingspomp overgezet.

Ook vanaf het schip de ‘Responder‘ van sleep- en bergingsbedrijf Multraship zijn pompen overgezet. De gezamenlijke pompcapaciteit zorgde ervoor dat de lekkage kon worden gestopt. De inzet van KNRM Breskens bleek uiteindelijk ook niet meer nodig.

Technisch mankement

De boot van Rijkswaterstaat werd uiteindelijk richting Hansweert gebracht. In de voorhaven nam sleepboot Bravo van Polderman berging het schip over van de binnenvaarttanker waarna de boot afgemeerd kon worden aan een ponton. De oorzaak van het water in de machinekamer zou een technisch mankement zijn geweest.

Meer uit Reimerswaal

Hulpdiensten oefenen ongeval bij sluizen Hansweert

HANSWEERT - Het sluizencomplex bij Hansweert was maandag het decor voor een grote, multidisciplinaire oefening van de hulpdiensten. De brandweer, ambulancedienst, politie en Rijkswaterstaat namen deel aan een complex scenario in een van de, op dit moment in onderhoud zijnde, sluiskolken.

12 uur geleden
PvdA Kapelle en D66 Kapelle roepen provincie op vaste buslijn Wemeldinge te behouden

WEMELDINGE - De provincie Zeeland heeft in haar vernieuwde aanbestedingsplan voor het busvervoer in Zeeland nog steeds de huidige lijn door Wemeldinge geschrapt. Daartegen komen PvdA Kapelle en D66 Kapelle in opstand.

15 uur geleden
Feestelijk diner voor klanten Voedselbank dankzij rotary

GOES - Bij de Goederenloods Goes genoten 100 klanten van Voedselbank de Bevelanden, 70 volwassenen en 30 kinderen, donderdag van een feestelijk diner. Rotary clubs Goes de Bevelanden en Goes-Reimerswaal organiseerden dit diner in samenwerking met de Voedselbank. 

17 uur geleden
'Geen grote overtredingen' geconstateerd bij controle buitengebied Reimerswaal

KRUININGEN - Donderdag voerde de gemeente Reimerswaal een controle uit in de buitengebieden van Reimerswaal samen met de Regionale Uitvoeringsdienst Zeeland (RUD), waterschap Scheldestromen, Staatsbosbeheer en politie Zeeland-West-Brabant. Er zijn volgens de gemeente geen grote overtredingen geconstateerd.

1 dag geleden
Songs of Grace houdt zondagmiddag sing inn in Kapelle

KAPELLE - De band Songs of Grace houdt vanmiddag (zondag) vanaf 16.00 uur een gratis toegankelijke sing inn in de hervormde kerk in Kapelle.

2 dagen geleden
Knalfeest op Koningsdag bij Restaurant Café De Zwaan in Kapelle

KAPELLE - Bij Restaurant Café De Zwaan in Kapelle is het altijd gezellig. Ze hebben een mix van oud en nieuw, dus het voelt vertrouwd én modern.

3 dagen geleden
Bizar ongeval: 15-jarige crasht auto en eindigt ondersteboven in Yerseke

YERSEKE - De auto die gisteren over de kop vloog in Yerseke werd door een 15-jarige jongen bestuurd. De puber raakte niet gewond bij het ongeval.

3 dagen geleden