Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Machinekamer patrouillevaartuig loopt vol water

Machinekamer patrouillevaartuig loopt vol water

HANSWEERT - De KNRM moest donderdagavond in actie komen om een patrouillevaartuig van Rijkswaterstaat te helpen. In de machinekamer van het vaartuig stroomde water binnen.

De KNRM moest donderdagavond rond 21:00 uur in actie komen om een patrouillevaartuig van Rijkswaterstaat te helpen. Het incident vond plaats vlakbij Ossenisse. In de machinekamer van het vaartuig stroomde water binnen.

De vrijwilligers van de KNRM-reddingstations Breskens en Hansweert werden voor het incident gealarmeerd. Het betreffende schip was in de tussentijd langszij genomen door de bemanning van de binnenvaarttanker Elitanker 69. Toen de KNRM ter plaatse kwam, werden er drie medewerkers en een bergingspomp overgezet.

Ook vanaf het schip de ‘Responder‘ van sleep- en bergingsbedrijf Multraship zijn pompen overgezet. De gezamenlijke pompcapaciteit zorgde ervoor dat de lekkage kon worden gestopt. De inzet van KNRM Breskens bleek uiteindelijk ook niet meer nodig.

Technisch mankement

De boot van Rijkswaterstaat werd uiteindelijk richting Hansweert gebracht. In de voorhaven nam sleepboot Bravo van Polderman berging het schip over van de binnenvaarttanker waarna de boot afgemeerd kon worden aan een ponton. De oorzaak van het water in de machinekamer zou een technisch mankement zijn geweest.

Meer uit Reimerswaal

Gestolen brommobiel gevonden in Yerseke, verdachte opgepakt

YERSEKE - Op de Kijkuit in Yerseke is maandag een man aangehouden op verdenking van het stelen van een 45-kilometerauto. De 24-jarige man, zonder vaste woonplaats in Nederland, is aangehouden op aanwijzing van de eigenaar van het autootje. De verdachte is een bekende van de politie.

13 uur geleden
E-waste race van start op basisscholen, inwoners kunnen elektronisch afval aanmelden

HANSWEERT/KAPELLE - Leerlingen van de Juliana van Stolbergschool in Kapelle en De Schuttevaer in Hansweert doen sinds maandag mee aan de E-waste Race. Tot en met donderdag 20 april zamelen ze zoveel mogelijk elektronisch afval van buurtbewoners in. 

14 uur geleden
Kunstenaar Barre Verkerke op basisschool Schuttevaer

HANSWEERT - Van 15 tot en met 26 maart dompelde basisschool Schuttevaer in Hansweert zich onder in ‘Water in de kunst’, het thema van de kinderkunstweek dit jaar met als titel: ‘Van druppel tot tsunami’.

1 dag geleden
Mooie prestaties op meerkampfinale voor Olympia Kapelle

KAPELLE - Zaterdag was de meerkampfinale in Zierikzee. Veel turnsters van G.V. Olympia in Kapelle, die hoog genoeg geëindigd waren tijdens de 2 voorwedstrijden, turnden deze finalewedstrijd. En wat ging het goed. Er konden 4 medailles meegenomen worden en heel veel turnsters hebben een top 10 plaats behaald.

1 dag geleden
Man raakt gewond bij ruzie (update)

RILLAND - Bij een mishandeling in een pand gelegen aan de Hoofdweg, is één persoon gewond geraakt. Hulpdiensten waren massaal aanwezig. Volgens de politie ging er een ruzie aan de mishandeling vooraf.

3 dagen geleden
24-uurs voetbalmarathon vv Kapelle op 7 en 8 april

KAPELLE - Voetbalvereniging Kapelle organiseert op vrijdag 7 en zaterdag 8 april een 24-uurs voetbalmarathon. 

4 dagen geleden
'Waterplanten helpen met kustbescherming'

YERSEKE - In zijn onderzoek naar natuurlijke kustbescherming, onder meer in Zeeland, heeft Jaco de Smit ontdekt dat zeegras voor de kust verrassend weerbaar is tegen stormen en dat slijkkreeftjes de bodem juist minder stabiel maken. De Smit is promovendus bij het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ), dat ook een vestiging heeft in Yerseke.

4 dagen geleden