Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Maatregelen om meer Rotterdammers aan betaalbaar huis te helpen

Maatregelen om meer Rotterdammers aan betaalbaar huis te helpen

ROTTERDAM (ANP) - Met nieuwe maatregelen wil de gemeente Rotterdam de kansen voor Rotterdammers op een betaalbare woning vergroten. Zo komt er een starterslening, worden er in meer wijken geen nieuwe vergunningen meer afgegeven voor kamerverhuur en krijgen mensen met een maatschappelijk beroep in een aantal wijken voorrang op een huurwoning.

Starters tussen de 18 en 35 jaar die voor het eerst een huis met een koopprijs tot 325.000 willen kopen in de stad kunnen vanaf de tweede helft van dit jaar hiervoor maximaal 30.000 euro lenen. Met de lening wordt het verschil tussen de aankoopprijs van de woning en de maximale hypotheek overbrugd. De starterslening moet overigens nog wel langs de gemeenteraad, deze kijkt begin juli naar de financiƫle haalbaarheid ervan.

Om torenhoge huurprijzen en overlast door overbewoning aan te pakken, komen er vanaf 1 juli strengere regels voor het verhuren van een woning. Ook wordt het aantal wijken waarin geen nieuwe vergunningen meer worden afgegeven om kamers te verhuren uitgebreid. Hiermee moet worden voorkomen dat woningen worden opgedeeld en gezinnen er niet meer kunnen wonen. Vanaf 1 september krijgen mensen die een maatschappelijk beroep hebben in bijvoorbeeld de zorg, het onderwijs of bij de politie in bepaalde wijken voorrang op een huurwoning van woningcorporaties en particuliere verhuurders.

Meer uit Binnenland

Feyenoord gehuldigd op Binnenrotte na bekerwinst

ROTTERDAM (ANP) - De Rotterdamse club Feyenoord wordt gehuldigd op de Binnenrotte in het centrum van de stad. De voetballers wonnen zondagavond in De Kuip met 1-0 de strijd om de KNVB-beker van het Nijmeegse NEC.

1 uur geleden
Civiele rechter buigt zich over mondkapjesdeal Sywert van Lienden

AMSTERDAM (ANP) - De Nederlandse Staat staat maandag in de rechtbank in Amsterdam tegenover het bedrijf van Sywert van Lienden en twee compagnons in een zaak over de omstreden mondkapjesdeal. De overheid wil de miljoenen terug die met de handel in mondkapjes zijn verdiend.

1 uur geleden
Huldiging Feyenoord maandag op de Binnenrotte

ROTTERDAM (ANP) - KNVB-bekerwinnaar Feyenoord wordt maandag gehuldigd op de Binnenrotte in het centrum van Rotterdam. De club won zondagavond in De Kuip met 1-0 van NEC uit Nijmegen.

8 uur geleden
Deken bemiddelt tussen Sywert van Lienden en SHA

AMSTERDAM (ANP) - De deken van de Amsterdamse Orde van Advocaten heeft bemiddeld tussen Sywert van Lienden en de Stichting Hulptroepen Alliantie (SHA). Onderwerp van gesprek was het beslag dat door de stichting is gelegd op Van Liendens bezittingen. Dat bevestigt advocaat Jaap-Willem Roozemond, die Van Lienden sinds deze week kosteloos bijstaat, na berichtgeving door het FD.

9 uur geleden
Omwonenden Tata Steel in actie voor schone lucht

IJMUIDEN (ANP) - Ongeveer 150 demonstranten hebben zondagmiddag meegedaan aan de wandeling 'Samen voor schone lucht'. De deelnemers vertrokken rond 13.30 uur vanaf een verzamelplek in IJmuiden richting het hoofdkantoor van Tata Steel Nederland.

13 uur geleden
Bank op A2 bij Vught, automobilisten moeten uitwijken

VUGHT (ANP) - Op de A2 bij Vught heeft zondag een bank gestaan. Uit een filmpje dat Rijkswaterstaat op X heeft geplaatst, blijkt dat automobilisten moesten uitwijken via de vluchtstrook om een botsing ermee te voorkomen.

14 uur geleden
Circa 150 demonstranten begonnen aan wandeling naar Tata Steel

IJMUIDEN (ANP) - Ongeveer 150 mensen hebben zich zondagmiddag verzameld in IJmuiden om mee te doen aan de wandeling 'Samen voor schone lucht'. De stoet die eindigt bij het hoofdkantoor van Tata Steel Nederland is rond 13.30 uur vertrokken, laat een woordvoerder van Greenpeace weten.

15 uur geleden