Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Maatjesproject Humanitas groeit: iedereen kan leuke dingen doen!

Maatjesproject Humanitas groeit: iedereen kan leuke dingen doen!

De vrijwilligers van het Maatjesproject van Humanitas Zeeland doen één keer in de twee weken iets gezelligs met iemand met een licht verstandelijke beperking. Bijvoorbeeld samen koffie drinken, naar de film, een stukje fietsen, voetbal kijken of muziek luisteren. Het project is de afgelopen jaren gegroeid naar zo’n 82 koppelingen. Voor Walcheren is Vicky Wiessner de coördinator: “Ik word blij als ik het plezier zie dat de koppels samen beleven.”

Voor de deelnemers betekent een maatje gezelligheid en individuele aandacht. Vicky: “we zien daarnaast dat hun sociale contacten met anderen soms ook beter gaan lopen doordat ze met een maatje op pad gaan. Ze krijgen meer zelfvertrouwen en voelen zich sterker.” Van de vrijwilligers hoort Vicky dat zij het bijzonder vinden hoe ze met hele kleine dingen hun deelnemers blij kunnen maken. En dat zij omgekeerd verrast worden door hun deelnemers en van hen leren, door hoe zij in het leven staan en hoe ze over dingen denken. Nieuwe vrijwilligers zijn van harte welkom. “Je hebt geen ervaring of een specifieke vooropleiding nodig, iedereen kan namelijk leuke dingen doen! We bieden je begeleiding en een basistraining met informatie over mensen met een licht verstandelijke beperking.” ??Naast nieuwe maatjes, zoekt Vicky ook een collega coördinator. Iemand die samen met haar voor Walcheren contact onderhoudt met de bestaande koppels, kennismaakt met nieuwe deelnemers en hun begeleider, nieuwe vrijwilligers werft en koppelingen maakt. “Het is heel leuk vrijwilligerswerk. Je probeert te koppelen op basis van gedeelde interesses en op je gevoel of mensen goed bij elkaar passen. Je komt in een leuk team met de coördinatoren van de andere regio’s, we hebben veel lol samen en helpen elkaar.”

Meer uit Middelburg

BAM vervangt 400.000 watermeters voor Evides Waterbedrijf in Zuid-Holland en Zeeland

NIEUWLEUSEN - BAM Energie & Water vervangt in opdracht van Evides Waterbedrijf 400.000 huishoudelijke watermeters in Zuid-Holland (regio Rijnmond) en Zeeland. De werkzaamheden starten in januari 2023 en eindigen in 2029.

9 uur geleden
‘Warme Kamers’ in Middelburg

MIDDELBURG - De gemeente Middelburg geeft gevolg aan het initiatief ‘Warme kamers’ van het Leger des Heils. Hierbij is gekozen om naast de Warme Kamers van het Leger des Heils een aantal welzijnsaccommodaties extra open te stellen. Wijkcentrum Palet, dorpshuizen Sint Laurens, Nieuw- en Sint Joosland en Arnemuiden zijn vanaf 1 december drie dagen per week extra geopend van 9.00 tot 21.00 uur. Hiermee is een spreiding van locaties over de gemeente Middelburg gerealiseerd.

9 uur geleden
Botsing tussen scooter en auto in Middelburg

MIDDELBURG – Bij een ongeval op de Oude Vlissingseweg in Middelburg is donderdagmiddag een scooterbestuurder lichtgewond geraakt. Een auto raakte beschadigd. Het ongeval gebeurde omstreeks 13.35 uur op de kruising van de Oude Vlissingseweg en de Spinhuisweg. 

9 uur geleden
Kind aangereden op Torenweg Middelburg

MIDDELBURG – Bij een aanrijding op de Torenweg in Middelburg is donderdagmiddag een kind gewond geraakt. Hij is door het ambulancepersoneel onderzocht. De jongen werd omstreeks 16.45 uur door een automobilist aangereden op de rotonde op de kruising van de Torenweg en de Roozenburglaan.

9 uur geleden
HZ vraagt aandacht voor LHBTI+-studenten

MIDDELBURG/VLISSINGEN - Op vrijdag 9 december kleurt de HZ paars. Tijdens Paarse Vrijdag laat de hogeschool door middel van verschillende activiteiten zien dat studenten mogen zijn wie ze zijn. Nog elk jaar spreken de studentpsychologen van de HZ studenten die worstelen met hun seksuele identiteit.

1 dag geleden
Junior Company, het nieuwe praktijkvak voor vmbo basis leerlingen

MIDDELBURG - Vmbo basis leerlingen van de onderbouw zijn dit schooljaar bij Nehalennia locatie Kruisweg gestart met een nieuw vak: Junior Company. Ondernemende vaardigheden, samenwerken en zelfstandig leren d.m.v. verschillende projecten staan centraal. Op dinsdag 6 december wordt het eerste deel afgesloten met de door de leerlingen georganiseerde foodtruckfestival ‘Around the World’.

2 dagen geleden
Middelburg gaat excuses aanbieden voor slavernijverleden

MIDDELBURG - Het college van Middelburg gaat excuses aanbieden voor de rol die de stad heeft gespeeld in het slavernijverleden. Dit zal volgend jaar gebeuren op 1 juli tijdens de viering van Keti Koti.

2 dagen geleden