Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Maatjesproject Humanitas groeit: iedereen kan leuke dingen doen!

Maatjesproject Humanitas groeit: iedereen kan leuke dingen doen!

De vrijwilligers van het Maatjesproject van Humanitas Zeeland doen één keer in de twee weken iets gezelligs met iemand met een licht verstandelijke beperking. Bijvoorbeeld samen koffie drinken, naar de film, een stukje fietsen, voetbal kijken of muziek luisteren. Het project is de afgelopen jaren gegroeid naar zo’n 82 koppelingen. Voor Walcheren is Vicky Wiessner de coördinator: “Ik word blij als ik het plezier zie dat de koppels samen beleven.”

Voor de deelnemers betekent een maatje gezelligheid en individuele aandacht. Vicky: “we zien daarnaast dat hun sociale contacten met anderen soms ook beter gaan lopen doordat ze met een maatje op pad gaan. Ze krijgen meer zelfvertrouwen en voelen zich sterker.” Van de vrijwilligers hoort Vicky dat zij het bijzonder vinden hoe ze met hele kleine dingen hun deelnemers blij kunnen maken. En dat zij omgekeerd verrast worden door hun deelnemers en van hen leren, door hoe zij in het leven staan en hoe ze over dingen denken. Nieuwe vrijwilligers zijn van harte welkom. “Je hebt geen ervaring of een specifieke vooropleiding nodig, iedereen kan namelijk leuke dingen doen! We bieden je begeleiding en een basistraining met informatie over mensen met een licht verstandelijke beperking.” ??Naast nieuwe maatjes, zoekt Vicky ook een collega coördinator. Iemand die samen met haar voor Walcheren contact onderhoudt met de bestaande koppels, kennismaakt met nieuwe deelnemers en hun begeleider, nieuwe vrijwilligers werft en koppelingen maakt. “Het is heel leuk vrijwilligerswerk. Je probeert te koppelen op basis van gedeelde interesses en op je gevoel of mensen goed bij elkaar passen. Je komt in een leuk team met de coördinatoren van de andere regio’s, we hebben veel lol samen en helpen elkaar.”

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Middelburg

Galerie-T Middelburg lanceert jubileumboek ‘Kunst op z’n Plek’

MIDDELBURG -  Galerie T, gevestigd aan de Turfkaai en Vismarkt in Middelburg, bestaat 25 jaar. Om het jubileum te vieren, hebben galeriehouder Lia Hector en haar dochter Ilja de afgelopen maanden, samen met kunstliefhebbers uit de galerie, een jubileumboek samengesteld. Het jubileumboek ligt vanaf 2 december ter inzage in de galerie. Via de website is een digitale versie van het boek gratis te downloaden.

10 uur geleden
CDA Middelburg presenteert nieuwe kandidatenlijst

MIDDELBURG - Het CDA Middelburg heeft de nieuwe kandidatenlijst voor de komende raadsperiode 2022 – 2026 gepresenteerd. Op 29 november werd deze door de leden van het CDA Middelburg vastgesteld tijdens een online ledenvergadering. Er is sprake van continuïteit maar ook van vernieuwing. Johan Aalberts, nu wethouder voor het CDA in Middelburg, voert de lijst opnieuw aan als lijsttrekker. 

11 uur geleden
Amnesty roept Zeeuwen op om brieven te schrijven

MIDDELBURG - Wist je dat er wereldwijd jaarlijks rond 10 december - Internationale dag van de Rechten van de Mens - miljoenen brieven worden geschreven tegen onrecht? Voor mensen die onterecht vastzitten, of bedreigd en gemarteld worden omdat ze opkomen voor hun rechten. Oók in Middelburg kan je meedoen met Write for Rights schrijfactie van Amnesty International. Doe mee met ’s werelds grootste mensenrechtenevenement en verander vandaag nog een leven.

1 dag geleden
Kandidatenlijst VVD Veere vastgesteld

MELISKERKE - De VVD Veere heeft de kandidatenlijst vastgesteld voor de komende gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022. Marja Osté-Aarnoutse voert de lijst aan; zij is vml. recreatie- en agrarisch ondernemer, diep geworteld in de Veerse gemeenschap en heeft een breed netwerk. Sinds 2014 heeft ze als raadslid  een grote dossierkennis en raadsbreed aanzien opgebouwd. Op nummer 2 en 3 staan respectievelijk Ruud van Houten en Paul Barendregt; zij hebben de afgelopen jaren ervaring opgedaan als commissielid. Op nummer 4 staat nieuwkomer Ad van Broekhoven.

1 dag geleden
UniPharma Middelburg kiest voor groen met 1.086 zonnepanelen

MIDDELBURG - UniPharma in Middelburg zet in op gezonder en duurzamer ondernemen. Het bedrijf wil graag maatschappelijk betrokken zijn en een bijdrage leveren aan het terugdringen van de uitstoot van CO2. UniPharma heeft daarom gekozen voor het opwekken van elektriciteit door middel van zonnepanelen.

1 dag geleden
Cyberteam Zeeuwse politie arresteert 3 oplichters, onderzoekt circa 100 delicten

MIDDELBURG - De politie onderzoekt zo’n honderd cyberdelicten, waarbij criminelen steeds weer op een laffe manier slachtoffers in hun portemonnee en veiligheidsgevoel weten te raken. Dit jaar werden al ruim 250 Zeeuwen getroffen. De politie hield al drie cybercriminelen aan en kreeg zicht op tientallen vooralsnog onbekende verdachten. De politie vraagt de hulp van het publiek bij de herkenning van vijf onbekende daders.

1 dag geleden
Opbouw ijsbaan Middelburg opnieuw uitgesteld

MIDDELBURG -  Er komt vooralsnog geen op de Markt in Middelburg. Dat heeft de exploitant van de ijsbaan, Patrick Gabriëlse, vanochtend bekendgemaakt. Gabriëlse had het graag anders gezien, maar volgens hem kleven er op dit moment nog te veel risico’s en onzekerheden aan de opbouw van de baan.

1 dag geleden