Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Maatjesproject Humanitas groeit: iedereen kan leuke dingen doen!

Maatjesproject Humanitas groeit: iedereen kan leuke dingen doen!

De vrijwilligers van het Maatjesproject van Humanitas Zeeland doen één keer in de twee weken iets gezelligs met iemand met een licht verstandelijke beperking. Bijvoorbeeld samen koffie drinken, naar de film, een stukje fietsen, voetbal kijken of muziek luisteren. Het project is de afgelopen jaren gegroeid naar zo’n 82 koppelingen. Voor Walcheren is Vicky Wiessner de coördinator: “Ik word blij als ik het plezier zie dat de koppels samen beleven.”

Voor de deelnemers betekent een maatje gezelligheid en individuele aandacht. Vicky: “we zien daarnaast dat hun sociale contacten met anderen soms ook beter gaan lopen doordat ze met een maatje op pad gaan. Ze krijgen meer zelfvertrouwen en voelen zich sterker.” Van de vrijwilligers hoort Vicky dat zij het bijzonder vinden hoe ze met hele kleine dingen hun deelnemers blij kunnen maken. En dat zij omgekeerd verrast worden door hun deelnemers en van hen leren, door hoe zij in het leven staan en hoe ze over dingen denken. Nieuwe vrijwilligers zijn van harte welkom. “Je hebt geen ervaring of een specifieke vooropleiding nodig, iedereen kan namelijk leuke dingen doen! We bieden je begeleiding en een basistraining met informatie over mensen met een licht verstandelijke beperking.” ??Naast nieuwe maatjes, zoekt Vicky ook een collega coördinator. Iemand die samen met haar voor Walcheren contact onderhoudt met de bestaande koppels, kennismaakt met nieuwe deelnemers en hun begeleider, nieuwe vrijwilligers werft en koppelingen maakt. “Het is heel leuk vrijwilligerswerk. Je probeert te koppelen op basis van gedeelde interesses en op je gevoel of mensen goed bij elkaar passen. Je komt in een leuk team met de coördinatoren van de andere regio’s, we hebben veel lol samen en helpen elkaar.”

Meer uit Middelburg

Digicafé Westkapelle

WESTKAPELLE - Op donderdag 27 juni is er van 13.00 uur tot 16:00 uur een Digicafé in het Polderhuis in samenwerking met de ZB.

2 uur geleden
Beschonken Arnemuidenaar (38) rijdt met scooter tegen geparkeerde auto aan

ARNEMUIDEN - De politie heeft zaterdagavond een 38-jarige man uit Arnemuiden aangehouden nadat hij een ongeval had veroorzaakt. De man zou mogelijk ook onder invloed hebben gereden.

1 dag geleden
Festival Zeeland Klassiek 2024 vrijdag 28 juni van start

MIDDELBURG - Vanaf vrijdag 28 juni gaan bezoekers van Festival Zeeland Klassiek 2024 tien dagen lang op avontuur in de provincie Zeeland. Met het thema 'Nederlandse kunstenaars op het wereldtoneel' met in de hoofdrol de vrouwelijke componist ontdekken zij bijzondere muzikale vriendschappen tussen befaamde componisten en onze landgenoten.

1 dag geleden
Twee Duitse toeristen slachtoffer steekincident op camping in Vrouwenpolder

VROUWENPOLDER - Beide slachtoffers van het geweldsincident op een camping aan de Vroondijk in Vrouwenpolder zijn afkomstig uit Duitsland. Beide raakten zwaar gewond.

1 dag geleden
Persoon zwaargewond na val van trap in woning aan de Brouwersbuurt

DOMBURG- Een persoon is vrijdagavond zwaargewond geraakt bij een val van een trap in een woning aan de Brouwersbuurt. De hulpdiensten, waaronder ook de traumahelikopter, spoedden zich massaal naar het adres. Nadat het slachtoffer gestabiliseerd was, is hij/zij per ambulance naar het parkeerterrein achter het gemeentehuis gebracht. Hierna is het slachtoffer met de traumahelikopter naar het Erasmus Medisch Centrum overgebracht.

2 dagen geleden
Stadstekenklas stelt tentoon in Arnemuiden

ARNEMUIDEN - Op dinsdag 25 juni 2024 aanstaande is er een feestelijke bijeenkomst op de basisschool de Oleanderhof in Arnemuiden. De Stadstekenklas sluit dan het jaar af en hun tekeningen worden tentoongesteld.

2 dagen geleden
Zaterdag rijdt er een heel bijzondere brandweerauto door Middelburg

MIDDELBURG - Zaterdagmorgen wordt met de historische Magirus brandweerauto uit 1931 een rondrit door Middelburg gemaakt. 

2 dagen geleden