Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Maarten Sas nieuwe voorzitter Grote Kerk Goes

Maarten Sas nieuwe voorzitter Grote Kerk Goes

GOES - De Stichting Grote of Maria Magdalenakerk in Goes heeft Maarten Sas als nieuwe voorzitter benoemd. 

Sas neemt de voorzittershamer over van Jan Oggel, die zich volgens de stichting heeft ingezet om de kerk als historische multifunctionele ontmoetingsplek in het hart van de stad neer te zetten. ‘Hij bracht overleg op gang om samen met de gemeente Goes en Protestantse Gemeente een toekomstvisie te ontwikkelen. Alle partijen zien het belang in van het behoud en versterken van de Grote Kerk als levend monument voor alle burgers en bezoekers.’

Maarten Sas wil als nieuwe voorzitter die uitdaging graag aangaan, laat de stichting weten. Als bestuurder van woningbouwcorporatie RWS heeft hij jarenlange ervaring in de vastgoedsector en bestuurlijk overleg. ‘Zijn belangstelling voor dit soort bouwwerken gaat terug tot zijn studententijd waarin hij afstudeerde op de Kathedraal van Chartres.’ De Grote Kerk vormt samen met de Grote Markt het historische en economische hart van de stad. ‘Het zou mooi zijn als de kerk een vanzelfsprekend deel van het dagelijkse stadsleven zou worden’, laat Sas weten. ‘Daarvoor wil ik me graag inzetten. Ik hoop dan ook dat we binnenkort weer volop gebruik kunnen maken van deze unieke locatie.’

Meer uit Beveland

Open training goalball zaterdag in Goes

GOES - Goalball Zeeland, onderdeel van sportclub Gehandicapten Bevelanden, organiseert samen met Goalballvereniging Zwolle een open training goalball in Goes.

10 minuten geleden
Subsidie van € 25.000,- voor 'De Nieuwe Boerenfamilie'

MIDDELBURG - Provincie Zeeland verleent een subsidie van € 25.000,- aan Food Hub bv voor de uitvoering van het plan ‘De Nieuwe Boerenfamilie’ van 2023 tot en met 2025. Bij dit initiatief werken boeren samen met deelnemende organisaties aan slimme oplossingen om hun bedrijf toekomstbestendig te maken.

1 uur geleden
Energiekosten stijgen aanzienlijk in 2024

De energierekening zal voor veel Nederlanders in 2024 een flinke sprong omhoog maken. Op Prinsjesdag heeft het demissionaire kabinet namelijk meerdere belangrijke veranderingen aangekondigd die van invloed zijn op je energierekening. Deze veranderingen leiden tot een gemiddelde stijging van zo’n 177 euro op jaarbasis voor een gezin van 3 personen.

2 uur geleden
Persoon overleden bij aanrijding op spoor bij Kloetinge

KLOETINGE - Bij een aanrijding met een trein op het spoor ter hoogte van Kloetinge is woensdagavond een persoon om het leven gekomen.

4 uur geleden
Krapte op Zeeuwse arbeidsmarkt houdt aan door vergrijzing

GOES - De omvang en samenstelling van de Zeeuwse bevolking verandert de komende jaren door vergrijzing. Er zijn steeds minder werkenden voor elke AOW-gerechtigde. Deze grijze druk is in Zeeland al jaren hoger dan het landelijk gemiddelde en zal de komende jaren nog verder stijgen. Hierdoor stagneert het aantal beschikbare arbeidskrachten, terwijl de arbeidsmarkt nu al zeer krap is. De krapte op de arbeidsmarkt zal de komende jaren dan ook waarschijnlijk aanhouden. Dit vraagt om creatieve oplossingen, zoals het aanboren van nieuw talent, het anders organiseren van het werk en het langer behouden van mensen op de arbeidsmarkt.

5 uur geleden
Lewedorp al druk in de weer voor Cultuur uit de Zak

LEWEDORP - Negen dorpen, één festival. Dat is Cultuur uit de Zak. Zaterdag 30 september vindt de tweede editie plaats. In Lewedorp is dorpshuis De Zandlôôper het kloppend hart van Cultuur in de Zak. “Door zo’n dag te organiseren, merk je hoe verbazend veel inwoners met kunst en cultuur bezig zijn”, vertelt Max Joosse van de plaatselijke organisatie.

22 uur geleden
Nieuw Goes voelt zich niet serieus genomen en stapt uit coalitie

GOES - Nieuw Goes is dinsdagavond per direct uit de coalitie van de gemeente Goes gestapt. Als reden noemt de fractie onvrede over haar rol in de coalitie en gebrek aan openheid en vertrouwen.

1 dag geleden