Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Maarten Both beëdigd als wethouder in Reimerswaal

Maarten Both beëdigd als wethouder in Reimerswaal

KRUININGEN - Maarten Both is dinsdagavond beëdigd als wethouder van de gemeente Reimerswaal. De SGP'er volgt Jaap Sinke op.

De 63-jarige Jaap Sinke vond het na veertien jaar wethouderschap een goed moment om te stoppen.

Samen

Maarten Both (45) is sinds mei 2018 lid van de gemeenteraad van Reimerswaal en was fractievoorzitter van de SGP. Van 2002 tot 2010 was Both raadslid in de voormalige gemeente Nederlek in Zuid-Holland. Totdat hij wethouder werd werkte hij als docent bij het Calvijn College in Krabbendijke en als examenontwikkelaar bij Cito. Hij is getrouwd, vader van vijf kinderen en woont sinds 2010 in Kruiningen. 

Een goede wethouder voert het coalitieakkoord uit zonder blind te zijn voor de ontwikkelingen en rekening houdend met de verhoudingen in de gemeenteraad, zei Both bij zijn voordracht. “Je moet plannen niet alleen kunnen uitleggen in de coalitie en aan je eigen achterban, maar ook aan de andere partijen. Hier is de SGP de grootste, maar ik heb het ook meegemaakt om lid van de kleinste partij te zijn en dat je mening er niet toe deed. Maar je moet het samen doen en alle argumenten meewegen.” 

Bliek

Met het vertrek uit de raad van Both is Tonnie Bliek (45) dinsdagavond beëdigd als raadslid. Hij werkt al bijna 25 jaar als controller bij TMC Wonen en maakt daar ook deel uit van het management. Bliek is getrouwd, vader van zeven kinderen en woont al zijn hele leven in Krabbendijke.  
 

Meer uit Reimerswaal

Vier de vakantie met spel archery tag in Yerseke

YERSEKE - Dinsdag (23 april) kunnen kinderen in Yerseke het spel archery tag spelen.

17 uur geleden
Dronken automobilist belandt in de berm na eenzijdig ongeluk op de A58

KAPELLE - Een dronken automobilist is in de nacht van zaterdag op zondag van de weg geraakt bij een eenzijdig ongeluk op de A58. Bij het ongeluk raakte niemand gewond. De man heeft een tijdelijk rijverbod opgelegd gekregen.

18 uur geleden
Op zoek naar Jacobus Pieter Griep uit Yerseke

YERSEKE - Henk Goedbloed is op zoek naar nakomelingen van Jacobus Pieter Griep en zijn vrouw Santje. 

1 dag geleden
Personenauto raakt van de weg op de A58 vlakbij afrit Rilland: Eén gewonde

RILLAND- Op de A58, vlakbij afrit Rilland, is zaterdagmorgen een personenauto van de weg geraakt. Dit gebeurde op de rechter rijbaan richting Vlissingen. Meerdere hulpdiensten kwamen ter plaatse om hulp te verlenen. Eén persoon raakte bij het ongeval gewond. Hoe het kwam dat de auto van de weg raakte is onbekend. 

1 dag geleden
Rilland actief in verduurzamen woningen

RILLAND - Een duurzamer Rilland, dat is waar Energiecoöperatie 4411 voor staat. Op dit moment is de coöperatie druk bezig met het project met energiecoaches, zoals dat ook in andere gemeenten gebeurt. Daarbij krijgen woningeigenaren in het postcodegebied advies over het verduurzamen van hun woning. 

2 dagen geleden
Nieuwe naam voor Fruitteeltmuseum Kapelle: Zeeuws Fruit Museum

KAPELLE - Het Fruitteeltmuseum in Kapelle heeft vrijdag haar nieuwe naam onthuld: Zeeuws Fruit Museum.

2 dagen geleden
Bromfietser naar ziekenhuis na botsing met auto in Kruiningen

KRUININGEN - Een bromfietser is donderdagavond gewond geraakt na een aanrijding met een auto in Kruiningen.

2 dagen geleden