Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Maar liefst 21 schoolbesturen maken plannen voor de toekomst

Maar liefst 21 schoolbesturen maken plannen voor de toekomst

THOLEN - De gemeente Tholen en 21 schoolbesturen van primair en voortgezet onderwijs in Tholen hebben de overeenkomst getekend die hoort bij het Integraal Huisvestingsplan (IHP). Zij bekrachtigen hiermee de afspraken over de investeringen in onderwijshuisvesting in de gemeente Tholen voor de komende vier jaar en verder.

Gemeente en schoolbesturen stelden het huisvestigingsplan samen op en maakten afspraken over de investeringen die nodig zijn in schoolgebouwen en de volgorde waarin die gedaan gaan worden. Het IHP is in juni 2021 vastgesteld door de gemeenteraad. Om te komen tot een gedragen en transparant uit te voeren huisvestingsbeleid- en plan is er een samenwerkingsovereenkomst tussen de schoolbesturen en gemeente opgesteld.

Peter Hoek, wethouder onderwijs: ‘Alle betrokkenen zien deze afspraken als de beste garantie om samen verantwoordelijkheid te nemen voor goede onderwijshuisvesting voor ‘onze’ kinderen. Een resultaat, zoals een van de schoolbestuurders het formuleerde, dat model mag staan voor andere gemeenten.’

Concrete planning

Het plan bevat afspraken voor de 21 basisscholen in alle kernen van de gemeente en een school voor voortgezet onderwijs. In het plan is een concrete planning genoemd voor de periode van 2020 tot en met 2029 met zelfs een doorkijk naar de komende jaren tot en met 2070. Daarnaast is er in het plan aandacht voor verschil aan behoeften tussen de diverse kernen binnen de gemeente Tholen.

Naast een concrete planning zijn ook de benodigde financiën binnen de gemeentebegroting meegenomen.

De schoolbesturen

De volgende schoolbesturen hebben de samenwerkingsovereenkomst ondertekend:

Stichting Openbaar Primair Onderwijs Tholen (OcTho), Vereniging voor Protestants Christelijk Onderwijs te Tholen e.o. (VPCO), Vereniging voor Basisonderwijs op Gereformeerde Grondslag Tholen (VBGG), Montessorivereniging Tholen, De Geluksvogel (vhn de Veste) (SBO en SO) Stichting Respont, Vereniging Christelijk Primair Onderwijs op reformatorische grondslag in Zeeland (VPCOZ), Stichting tot het Verstrekken van Onderwijs Gereformeerde Grondslag (VOGG), Lowys Porquinstichting (LPS), Stichting voor Basisonderwijs op Gereformeerde Grondslag en Stichting Calvijn college.

Meer uit Tholen

Aan de keukentafel bij Daan Adriaansen: 'ICT was altijd mijn hoofdkey'

Ondernemers zijn vaak dag en nacht bezig met hun onderneming. Maar wat drijft hen? Wat is hun motivatie? En waar liggen zij ‘s nachts van wakker? In ‘Aan de keukentafel met...’ gaan we met hen in gesprek en gaan we op zoek naar het bijzondere verhaal dat zij te vertellen hebben. Deze week: Daan Adriaansen. 

5 uur geleden
Vrijmibotho steunt dit jaar niet één, maar twee goede doelen

THOLEN - Ook dit jaar vindt er op Tholen in juni weer een Vrijmibotho plaats. En dit jaar steunt het evenement niet één, maar twee lokale goede doelen.

1 dag geleden
Weerbericht Tholen: 'Hoge zonkracht tijdens lang pinksterweekend'

THOLEN - De dagen worden langer en dit betekent dat de zon steeds feller kan gaan schijnen. Komende dagen wordt op uitgebreide schaal zonkracht 7 bereikt. Dat meldt Weeronline.Vergeet dus niet zonnebrandcrème te gebruiken als je midden op de dag naar buiten gaat!

2 dagen geleden
Sarah maakte de afgelopen vijf jaar 150 duiken: 'Tholen heeft iets wat België niet heeft'

In vijf jaar tijd maakte Sarah zo’n 150 duiken. Afgelopen weekend was zij ook aanwezig bij het duikkamp op Tholen. Haar twee kinderen (13 en 16 jaar) duiken ook. Zij zijn ooit uit verveling op vakantie begonnen met duiken. 

3 dagen geleden
Bruno heeft al 45 jaar duikervaring: 'Op plaatsen zoals Tholen doen wij 40 duiken per jaar'

Met zijn 45 jaar duikervaring noemt Bruno Goyvaerts zichzelf ‘een ouwe rakker’. Hij geeft aan zo’n beetje de hele wereld al verkend te hebben. Maar op plaatsen als de Oosterschelde komt hij toch nog wel het meest. “Op dit soort plaatsen doen wij zo’n 30 tot 40 duiken per jaar.”

4 dagen geleden
Proef met wasbare luiers vanaf morgen van start

THOLEN - In Tholen en Reimerswaal start vanaf morgen een proef met wasbare luiers. In beide gemeenten begint een groep jonge ouders met het gebruiken van de herbruikbare luiers. Met de proef willen de gemeenten jonge ouders stimuleren de enorme hoeveelheid luierafval te beperken.

5 dagen geleden
Diederik organiseerde het duikkamp op Tholen: 'Blij met de Zeeuwse gastvrijheid'

Diederik van Noten duikt al 32 jaar. Hij heeft bij verschillende clubs gezeten, maar heeft zo’n 20 jaar geleden een eigen duikschool opgericht met een familiaal karakter. Dat zie je ook terug; er zijn veel gezinnen aanwezig.

5 dagen geleden