Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Luuk Roozeboom en Monique Elst: 'De aantrekkingskracht van de Bode is enorm vergroot'

Luuk Roozeboom en Monique Elst: 'De aantrekkingskracht van de Bode is enorm vergroot'

THOLEN - Een nieuw uiterlijk, een nog betere redactionele formule, maar dezelfde vertrouwde naam. De nieuwste editie van de Bode. Een eigentijdse, moderne weekkrant vol met nieuws uit jouw gemeente. Van lokale verenigingen tot ondernemers uit de straat en de lokale politiek, het staat er allemaal in.

Het coronavirus heeft ons normale leven volledig op zijn kop gezet. Een moeilijke tijd, want de inkomsten uit advertenties namen drastisch af binnen Uitgeverij de Bode. "Dat was moeilijk, en dat is het nog steeds. Maar, we wilden niet bij de pakken neerzitten", vertelt directeur Monique Elst. "Om ons heen zagen we namelijk ook veel positieve gevolgen van de crisis. Hartverwarmende acties. Creatieve ondernemers. En innovatieve oplossingen. Dat heeft ons ook geïnspireerd om naar de toekomst te blijven kijken. We hebben dan ook goed nagedacht over hoe we de Bode nóg beter en aantrekkelijker kunnen maken voor de lezer en de adverteerder."

Belangrijke rol

Eén ding mag duidelijk zijn: juist deze coronacrisis heeft laten zien dat de vraag naar lokale nieuwsvoorzieningen enorm hoog is. "De bezoekerscijfers van onze websites waren al prima, maar ze zijn tijdens de coronacrisis enorm gestegen", vertelt Elst. Ook de weekkrant speelde de afgelopen maanden een belangrijke rol. Het is hét medium waarmee alle inwoners van de gemeente bereikt worden en waarmee ze op de hoogte blijven van wat er in hun eigen buurt gebeurt. "De Bode is en blijft een sterk platform, online én offline, met een groot bereik waar lezers én adverteerders profijt van hebben. En daar zijn we verder aan gaan bouwen."

Lokale binding

Het resultaat heb je nu in jouw handen. Een eigentijdse krant met daarin de mooiste, opvallendste en boeiendste verhalen uit jouw buurt. Of het nou gaat om nieuwbouwplannen of een hartverwarmende actie. Maar, ook het verhaal achter de mens wordt verteld. Verwacht mooie portretten van bijzondere en inspirerende personen uit onze gemeente. Last but not least kijken we ook over de gemeentegrenzen, want welk effect hebben nationale gebeurtenissen op het leven in onze stad en dorpen? "De aantrekkingskracht van de Bode is enorm vergroot", stelt directeur Luuk Roozeboom. "We houden onze lokale binding met het verenigingsleven, maar daarnaast bieden we ook ruimte aan het zakelijke nieuws uit de stad en dorpen. Lokale ondernemers, klein of groot, hebben stuk voor stuk mooie verhalen te vertellen en daar willen wij ze graag bij helpen." Ondernemers zijn immers enorm belangrijk voor een gemeente. Ze brengen werkgelegenheid en zorgen er samen met onderwijsinstellingen voor dat de regio aantrekkelijk blijft om te wonen, werken en recreëren.

Evenementen

Dat laatste is de afgelopen maanden op een laag pitje komen te staan. Door de crisis mogen er nog weinig activiteiten georganiseerd worden. Maar, ook daar worden creatieve oplossingen voor gevonden zoals online pubquizzen of sportactiviteiten op 1,5 meter afstand. Wekelijks geven wij dan ook de activiteiten in de stad en dorpen overzichtelijk weer in een handige evenementenkalender! Natuurlijk kan ook het nieuws van jouw vereniging nog altijd rekenen op een mooie plek in onze krant. Jouw inbreng is dus zeker nodig! Of het nu gaat om een activiteit die je gaat organiseren, een tip voor een leuk verhaal of een kant-en-klaar verslag. Lever het aan via onze website www.internetbode.nl. Zo maken wij een krant voor én door Tholen. 

Meer uit Tholen

Nog geen spoor van verdachten explosie bij woning aan Slachtveld

THOLEN - De politie heeft nog geen daders op het oog van de explosie woensdagnacht bij een woning aan het Slachtveld. Door zwaar vuurwerk zijn een woning en auto beschadigd geraakt. De politie zoekt naar getuigen en beeldmateriaal om de verdachten te achterhalen. De bewoner van het pand heeft aangifte gedaan.

7 uur geleden
Tholen biedt financiële steun voor restauratie en onderhoud van erfgoed

THOLEN - Eigenaren van gemeentelijke monumenten op Tholen kunnen binnenkort een subsidie aanvragen bij de gemeente voor het behoud van hun erfgoed. Deze nieuwe regeling biedt deze mensen de kans om financiële ondersteuning te ontvangen voor noodzakelijke restauratie- en onderhoudswerkzaamheden. 

11 uur geleden
Explosie veroorzaakt schade bij woning aan het Slachtveld in Tholen

THOLEN - Bij een woning aan het Slachtveld in Tholen is in de nacht van dinsdag op woensdag een explosie ontstaan. Als gevolg van de ontploffing heeft de woning schade opgelopen. De politie doet momenteel onderzoek naar het incident.

16 uur geleden
Plan voor voedselbos in boomgaard bij Molenvliet: 50.000 euro nodig

THOLEN - Jacques Dekkers van PvdA/GroenLinks Tholen pleit voor de aanleg van een voedselbos in de perenboomgaard aan de Luchtenburgseweg. Volgens het raadslid verdient de nieuwbouwlocatie van Molenvliet een groene buffer aan de westkant. De Thoolse fractie van Dekkers vraagt de gemeente om een subsidie van 50.000 euro voor de opstartkosten van het project.

17 uur geleden
Rechter: Burgemeester Sijbers mag woning op Tholen sluiten na drugsvondst

THOLEN - Burgemeester Marleen Sijbers mag een woning en schuur op Tholen voor drie maanden sluiten vanwege de vondst van soft- en harddrugs. Dat heeft de rechtbank in Breda gisteren bekendgemaakt na bezwaar van de bewoner. De politie trof de verdachte thuis aan met een witte supermarkttas vol drugs.

1 dag geleden
'Oud-Vossemeer en Flupland zijn ongeschikt voor aanlegsteiger cruiseboten'

THOLEN - De havens van Oud-Vossemeer en Sint Philipsland zijn geen geschikte plekken om alsnog een aanlegsteiger voor riviercruiseschepen op het eiland te realiseren. Dat zegt wethouder Frank Hommel. Tijdens de evaluatie van het verworpen voorstel om een aanlegsteiger in de haven van Tholen te bouwen, komt dit naar voren. Wat er gebeurt met de twee miljoen euro die gereserveerd was voor het steigerproject, is nog niet bekend.

1 dag geleden
Stichting Westerlicht brengt kankerpatiënten digitaal bij elkaar

THOLEN - Stichting Westerlicht Tholen, een inloopcentrum voor mensen met (ex-)kankerpatiënten en hun naasten en nabestaanden, opent op woensdag 27 september een digitale huiskamer. Dit initiatief is mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de provincie en zal de vier locaties van de stichting in Zeeland digitaal met elkaar verbinden. De feestelijke opening vindt plaats in atelier Art&Co in Tholen.

1 dag geleden