Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Lufthansa wil profiteren van Britse voortgang vaccinaties

Lufthansa wil profiteren van Britse voortgang vaccinaties

FRANKFURT (ANP/BLOOMBERG) - De Duitse luchtvaartonderneming Lufthansa wil profiteren van de Britse plannen om uit de lockdown te komen. Lufthansa-dochter Eurowings begint voor het eerst met het aanbieden van vluchten tussen het Verenigd Koninkrijk en het Spaanse vakantie-eiland Mallorca. Dat gebeurt op het moment dat de voortgang van de vaccinaties in Duitsland hapert.

Eurowings zal aanvankelijk vanaf eind mei twee keer per week vakantiegangers vanuit Birmingham en Manchester naar en van het Spaanse eiland vliegen, aldus de luchtvaartmaatschappij. Het is voor het eerst dat Eurowings vanuit zijn basis op Mallorca naar het Verenigd Koninkrijk vliegt. Verdere uitbreiding zal in de komende weken worden onderzocht.

Het Verenigd Koninkrijk lijkt van de Europese landen eerder uit de lockdown te komen dan Duitsland door de snelle uitrol van vaccinaties. Groot-Brittannië heeft ongeveer 33 vaccins per 100 mensen toegediend, vergeleken met slechts 8 per 100 voor Duitsland.

Volgens de maatschappij zelf is er ook een enorme vraag naar vluchten naar Mallorca. Eurowings zegt dat toeristische boekingen door Britten naar vakantiebestemmingen in Zuid-Europa met 600 procent zijn toegenomen sinds de aankondiging van premier Boris Johnson de lockdown te beëindigen.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

C&A gaat ook in Nederland kleding via Zalando verkopen

DÜSSELDORF (ANP) - Modeketen C&A gaat zijn kleding vanaf deze maand ook in Nederland via Zalando verkopen. In Duitsland begon de winkelketen daar in februari mee en dat beviel goed. C&A zegt dat klanten positief reageerden op het nieuwe verkoopkanaal.

1 uur geleden
Volksbank vindt tijdelijke nieuwe financiële topman

UTRECHT (ANP) - De Volksbank, het financiële concern achter merken als SNS en RegioBank, heeft een tijdelijke nieuwe financieel directeur gevonden. John Reichardt gaat die functie op interimbasis uitvoeren.

2 uur geleden
'Voorkeursbehandeling industrie doet effect CO2-heffing teniet'

PARIJS (ANP) - De Nederlandse maatregelen om te voldoen aan het Klimaatakkoord van Parijs zijn weliswaar ambitieus, maar kunnen een stuk beter. Dat zegt de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO). Zo krijgen grote bedrijven een voorkeursbehandeling met veel uitzonderingen bij de CO2-heffing, waardoor het effect van de heffing teniet wordt gedaan. Ook draaien kleine bedrijven meer op voor de kosten van de klimaatmaatregelen.

2 uur geleden
Heineken koploper in licht hogere AEX

AMSTERDAM (ANP) - Bierbrouwer Heineken voerde donderdag de stijgers aan in de Amsterdamse AEX-index. De bekendmaking dat het bedrijf in 2030 al zijn bier op een CO2-neutrale manier wil brouwen en dat alle toeleveranciers tien jaar later netto geen CO2 meer mogen uitstoten, viel goed. De Amsterdamse beurs sloot met een kleine plus en ook elders in Europa werden winsten geboekt. Beleggers verwerkten een stroom aan bedrijfsresultaten, maar ook gunstige cijfers over de Amerikaanse economie.

2 uur geleden
Vliegmaatschappij Delta rekent deze zomer op winst

ATLANTA (ANP) - De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Delta Air Lines verwacht in het derde kwartaal weer winstgevend te zijn. De eerste drie maanden van 2021 sloot het concern evenals vele branchegenoten af met een fors verlies door de coronacrisis. Maar met name op binnenlandse vluchten is het herstel van de passagiersaantallen ingezet, nu steeds meer mensen in de Verenigde Staten zijn gevaccineerd tegen het coronavirus.

4 uur geleden
Bemoedigende cijfers over Amerikaanse economie

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse economie herstelt zich sterk, komt naar voren uit een reeks macro-economische cijfers die donderdag naar buiten kwam. Zo daalde het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering onverwacht sterk en gingen de winkelverkopen veel harder vooruit dan verwacht. Ook de industrie produceerde meer.

4 uur geleden
Beurzen New York hoger na cijfers banken en economie VS

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag met winst geopend. Beleggers verwerken kwartaalresultaten van de grote banken Bank of America en Citigroup, vermogensbeheerder BlackRock en snack- en frisdrankproducent PepsiCo. Daarnaast kwamen er beter dan verwachte gegevens over de Amerikaanse winkelverkopen en uitkeringsaanvragen. De aandacht blijft ook uitgaan naar het handelsplatform voor digitale munten Coinbase, dat woensdag zijn debuut op Wall Street maakte.

4 uur geleden