Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Lucinda Riley behaalt record in Bestsellerlijst

Lucinda Riley behaalt record in Bestsellerlijst

DEN HAAG (ANP) - Lucinda Riley heeft een uniek record behaald tijdens de eerste volledige #ikleesthuis-week. De schrijfster haalde al het ene na het andere record binnen met haar immens populaire Zeven Zussen-reeks, maar nu staat ze met maar liefst 6 boeken in de top 10.

Ze staat zowel op plek één, twee, vijf, zes, zeven en tien. Geen enkele andere auteur heeft dat ooit gepresteerd. Daarmee beslaat ze bijna de gehele Bestseller top 10, maar er zijn een paar andere auteurs die er ook in voorkomen. Zo stijgt Rutger Bregman weer een plaatsje naar boven met zijn boek De meeste mensen deugen.

Opvallend is dat ook het kinderboek De waanzinnige boomhut van 117 verdiepingen van Andy Griffiths en Terry Denton weer sterk is gestegen en op plek vier staat. Door de coronacrisis zitten veel kinderen thuis. Een andere boekentip die veel werd gelinkt aan de corona-pandemie is De pest van Albert Camus. Dit werk kwam deze week nieuw binnen in de Bestsellerlijst op plek 24.

Boeken Top 10

(notering, tussen haakjes notering vorige week, auteur, titel. Bron: CPNB. Zie www.debestseller60.nl)

1. (2) Lucinda Riley - De zeven zussen. Zon.

2. (5) Lucinda Riley - De zeven zussen

3. (4) Rutger Bregman - De meeste mensen deugen

4. (21) Andy Griffiths en Terry Denton - De waanzinnige boomhut van 117 verdiepingen

5. (14) Lucinda Riley - De zeven zussen. Storm.

6. (20) Lucinda Riley - De zeven zussen. Schaduw.

7. (22) Lucinda Riley - De zeven zussen. Parel.

8. (1) Özcan Akyol - Generaal zonder leger

9. (6) Splinter Chabot - Confettiregen

10. (30) Lucinda Riley - De zeven zussen. Maan.

Meer uit Entertainment

Britse schrijver van The Horse Whisperer overleden

LONDEN (ANP) - De Britse schrijver Nicholas Evans, beroemd door zijn werk The Horse Whisperer, is op 72-jarige leeftijd aan een hartaanval overleden. De in 1995 gepubliceerde roman werd wereldwijd een enorm succes. Er werden vijftien miljoen exemplaren verkocht van het boek, dat in Nederland werd uitgebracht onder de titel De paardenfluisteraar. Het is in tientallen talen vertaald.

1 jaar geleden
BNN 25 jaar: van tv-programma tot spraakmakende publieke omroep

HILVERSUM (ANP) - BNN, dat staat voor Bart's Neverending Network, is maandag 25 jaar geleden opgericht. De publieke omroep werd op 15 augustus 1997 in het leven geroepen door Bart de Graaff, Gerard Timmer, Willem de Bois en Frank Timmer. Na de fusie van BNN en VARA staat de omroep inmiddels al een aantal jaar bekend als BNNVARA.

1 jaar geleden
Conservatieve Iraanse media prijzen aanvaller Rushdie

TEHERAN (ANP/RTR/AFP) - Conservatieve media in Iran prijzen de man die vrijdag de schrijver Salman Rushdie heeft neergestoken. Rushdie kampt sinds 1988 met bedreigingen vanwege zijn boek De duivelsverzen, dat door sommige moslims als godslasterlijk wordt beschouwd.

1 jaar geleden
Minister gaat FM-radiofrequenties veilen na uitspraak rechter

DEN HAAG (ANP) - Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) komt dit najaar met een voorstel voor een herverdeling van de landelijke FM-frequenties door middel van een veiling. De rechter zette onlangs een streep door het besluit van haar ambtsvoorganger Mona Keijzer om de bestaande vergunningen met drie jaar te verlengen.

1 jaar geleden
Grease-actrice Olivia Newton-John (73) overleden

LOS ANGELES (ANP) - Olivia Newton-John is maandag op 73-jarige leeftijd overleden. De actrice, met name bekend van haar rol als Sandy in de musical Grease, sliep in het bijzijn van vrienden en familie vredig in op haar ranch in Californië, meldt haar echtgenoot John Easterling op Facebook.

1 jaar geleden
Actrice Anne Heche in kritieke toestand na auto-ongeluk

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Anne Heche is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat ze met haar auto een woning in reed in Los Angeles. De auto en het huis vlogen in brand en de bestuurder liep ernstige brandwonden op, melden Amerikaanse media. Een anonieme bron bevestigde aan CNN dat het om Heche ging en de LA Times meldt dat de auto op haar naam geregistreerd stond.

1 jaar geleden
1,9 miljoen kijkers zien Engelse voetbalsters EK winnen

HILVERSUM (ANP) - Bijna 1,9 miljoen mensen hebben zondag gekeken naar de finale van het EK tussen de voetbalsters van Engeland en Duitsland. Via NPO 1 zagen zij hoe de Engelsen, gecoacht door de Nederlandse Sarina Wiegman, er met de winst vandoor gingen.

1 jaar geleden