Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Luchtvrachtvervoer blijft boven niveau van voor de crisis

Luchtvrachtvervoer blijft boven niveau van voor de crisis

GENÈVE (ANP) - De vraag naar luchtvrachtvervoer ligt nog altijd boven het niveau van voor de coronacrisis. Volgens de internationale luchtvaartbranchevereniging IATA steeg de vraag, gemeten in zogeheten vrachttonkilometers, in april met 12 procent ten opzichte van april 2019. IATA maakt vanwege de "buitengewone impact" van de coronacrisis geen vergelijking met een jaar eerder maar met de situatie van voor de crisis.

Op maandbasis was de vraag naar luchtvracht bijna 8 procent gestegen. De toename was vooral door de aantrekkende vraag in Noord-Amerika. Van de 12 procent groei ten opzichte van twee jaar terug was 7,5 procentpunt op conto van Noord-Amerikaanse maatschappijen. In alle andere regio's was ook sprake van groei met uitzondering van Latijns-Amerika.

Nog altijd merkt de sector het gebrek aan passagierstoestellen waar ook een deel van de vracht mee kan worden getransporteerd. De inzet van vrachtvliegtuigen steeg in vergelijking met twee jaar terug met ruim een kwart. De zogeheten belly-cargocapaciteit in passagiersvliegtuigen lag bijna 40 procent lager, doordat er minder gevlogen wordt.

Verder meldt IATA dat de concurrentiepositie ten opzichte van de zeevaart is verbeterd. De tarieven voor luchtvracht zijn na de piek in april vorig jaar gestabiliseerd, terwijl de tarieven voor zeecontainers relatief hoog bleven. Volgens IATA wordt door producenten ook vaker voor luchtvrachtvervoer gekozen om verloren tijd goed te maken als gevolg van langere levertijden.

Meer uit Financieel

Brussel wil dat VS belastingvoordeel bij aankoop e-auto schrappen

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie wil dat de Verenigde Staten een passage over belastingvoordelen voor kopers van elektrische auto's uit een wetsvoorstel verwijderen. De voordelen gelden alleen als een bepaald deel van de batterijonderdelen uit de VS komt. Het dagelijks EU-bestuur meent dat hierdoor producten van buiten de VS worden benadeeld en dringt erop aan de wet in overeenstemming te brengen met de regels van de Wereldhandelsorganisatie.

1 uur geleden
OPEC denkt minder olie op te hoeven pompen

WENEN (ANP/BLOOMBERG) - Oliekartel OPEC verwacht dit kwartaal minder olie op te hoeven pompen. Niet-OPEC-landen als de Verenigde Staten produceren meer olie, waardoor de landen van het kartel het rustiger aan kunnen doen. Ook is de vraag naar olie lager dan de OPEC eerder verwachtte. Dat laatste is opvallend, omdat het Internationaal Energieagentschap de vraag naar olie juist ziet toenemen.

1 uur geleden
Disney schiet omhoog op Wall Street na sterke resultaten

NEW YORK (ANP) - Het aandeel Disney is donderdag ruim 8 procent omhooggeschoten na de opening van de aandelenbeurzen in New York. Beleggers reageerden verheugd op de sterke resultaten van het Amerikaanse entertainmentconcern. Vooral de sterke aanwas van nieuwe kijkers voor streamingdienst Disney+ viel goed na eerdere tegenvallende cijfers van concurrent Netflix. Disney boekte verder meer omzet en winst dan verwacht en kondigde aan de prijzen voor Disney+ te verhogen.

1 uur geleden
McDonald's wil weer vestigingen openen in Oekraïne

CHICAGO (ANP/RTR/AFP) - McDonald's wil de komende maanden weer restaurants openen in Oekraïne. Die beslissing volgt op verzoeken van personeel in het door Rusland binnengevallen land om weer aan het werk te kunnen, zegt internationaal directer Paul Pomroy.

1 uur geleden
IAO: werkgelegenheid jongeren nog niet op niveau van voor corona

GENÈVE (ANP/BELGA) - De wereldwijde werkgelegenheid voor jongeren zit nog niet op het niveau van voor corona. Dat blijkt uit een rapport van de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO), die is verbonden aan de Verenigde Naties. Zo blijken jongeren meer dan andere leeftijdsgroepen de dupe van de coronapandemie.

2 uur geleden
Verkoop stekkerauto's sterk gestegen, veel verkopen in China

READING (ANP) - De verkoop van elektrische auto's en plug-inhybrides lag in de eerste zes maanden van dit jaar twee derde hoger dan vorig jaar. Dat meldt onderzoeksbureau Canalys, dat stelt dat er wereldwijd 4,2 miljoen stekkerauto's de showroom verlieten. Meer dan de helft daarvan werd in China verkocht.

2 uur geleden
ING: flinke daling huizenprijzen vooralsnog minder waarschijnlijk

AMSTERDAM (ANP) - Het is op dit moment waarschijnlijker dat de huizenprijzen stabiliseren dan dat de prijzen komende tijd flink omlaag gaan. Dat schrijven economen van ING in een nieuw rapport over de woningmarkt.

3 uur geleden