Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Luchtvaartsector en chipbedrijven zetten Nikkei op winst

Luchtvaartsector en chipbedrijven zetten Nikkei op winst

TOKIO (ANP) - De Japanse aandelenbeurs is maandag met winst begonnen aan de verkorte handelsweek. Vooral de luchtvaartmaatschappijen werden weer opgepikt door de hoop op een sterk economisch herstel van de coronacrisis in Japan. Ook de chipbedrijven waren in trek dankzij sterke resultaten en vooruitzichten van de Amerikaanse branchegenoot Applied Materials. De andere beursgraadmeters in de Aziatische regio lieten overwegend verliezen zien.

De Nikkei in Tokio eindigde 0,5 procent hoger op 30.156,03 punten en doorbrak daarmee een driedaagse verliesreeks. Dinsdag blijft de Japanse beurs dicht vanwege de verjaardag van de keizer. De luchtvaartmaatschappijen ANA Holdings en Japan Airlines klommen rond 5 procent na de recente koersverliezen. Chipconcern Tokyo Electron dikte 6 procent aan in navolging van de koerswinsten onder Europese en Amerikaanse branchegenoten op vrijdag. De chipsector profiteert van de grote vraag naar chips voor bijvoorbeeld laptops en computers vanwege de lockdowns en het thuiswerken.

In Shanghai noteerde de beurs tussentijds 0,3 procent lager. De Chinese centrale bank hield de belangrijke rentetarieven voor leningen met een looptijd van één en vijf jaar ongewijzigd op respectievelijk 3,85 en 4,65 procent. De Hang Seng-index in Hongkong daalde 0,2 procent. Internetconcern Alibaba zakte 1,7 procent in Hongkong. Volgens mediaberichten voert Peking de druk op financieel dienstverlener Ant Financial, een dochterbedrijf van Alibaba, verder op met nieuwe regels. Van de financieel toezichthouder moeten bedrijven die digitaal leningen aanbieden in samenwerking met banken, zelf 30 procent van de uit te lenen som inbrengen.

Meer uit Financieel

Vattenfall voert winst op, ondanks moeilijke situatie warmtenetten

SOLNA (ANP) - Energieleverancier Vattenfall is er in de eerste helft van dit jaar in geslaagd de winst op te voeren. De energieprijzen zijn weliswaar flink gedaald, maar het bedrijf heeft zijn tarieven met name in Scandinavische landen voor langere tijd vastgezet. "Dit compenseerde een moeilijkere situatie voor het Nederlandse warmtebedrijf", zegt topvrouw Anna Borg.

1 uur geleden
CrowdStrike onderuit op Wall Street na wereldwijde computerstoring

NEW YORK (ANP) - CrowdStrike ging vrijdag ruim 12 procent onderuit op de aandelenbeurzen in New York. Luchthavens, luchtvaartmaatschappijen, banken en televisiezenders kampten wereldwijd met computerstoringen, die werden veroorzaakt door problemen bij het Amerikaanse cyberbeveiligingsbedrijf. Een cyberbeveiligingsupdate leidde tot storingen in verschillende apps en clouddiensten van Microsoft. CrowdStrike liet daarop weten de update terug te draaien.

1 uur geleden
Computerstoring ontregelt internationaal handelsverkeer

NEW YORK (ANP) - De wereldwijde computerstoring heeft het internationale handelsverkeer ernstig ontregeld. Financiële instellingen in grote delen van de wereld ondervonden problemen met hun computersystemen, waardoor transacties moesten worden uitgesteld, blijkt uit een rondgang van persbureau Bloomberg.

2 uur geleden
ACM stelt maatregelen tegen overbelasting stroomnet vast

DEN HAAG (ANP) - De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft een besluit genomen over een drietal maatregelen die ervoor zorgen dat grootverbruikers goedkoper uit zijn als zij het stroomnet niet of minder gebruiken tijdens piekmomenten. Hierdoor maken zij ruimte voor andere verbruikers en producenten van duurzame elektriciteit. De toezichthouder kondigde in april al een breed pakket maatregelen aan om de problemen rond netcongestie, de overbelasting van het elektriciteitsnet, tegen te gaan.

5 uur geleden
Euronext-beurzen hebben geen last van computerstoring

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - De handel op de aandelenbeurzen van Euronext wordt niet beïnvloed door de wereldwijde computerstoring, meldt de eigenaar van de beurzen in Amsterdam, Brussel, Parijs, Lissabon en Milaan. "We zijn op de hoogte van de huidige Microsoft-storing. Het heeft echter geen impact op de handel op onze markten en we houden de situatie nauwlettend in de gaten", stelt de beursexploitant in een verklaring.

6 uur geleden
Gasunie investeert 8 miljard in opslag waterstof, CO2 en groen gas

GRONINGEN (ANP) - Gasunie investeert tot 2030 bijna 8 miljard euro in transport en opslag van waterstof, CO2, warmte en groen gas. Dat meldt het bedrijf bij de publicatie van de halfjaarcijfers.

6 uur geleden
Crowdstrike bevestigt crashes op Windows-besturingssystemen

SYDNEY (ANP/RTR) - IT-beveiligingsbedrijf Crowdstrike laat via een tefefonisch bericht aan klanten weten "op de hoogte te zijn van meldingen van crashes op Microsofts Windows-besturingssystemen".

7 uur geleden