Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

LTO-voorzitter wil alternatief landbouwakkoord schrijven

LTO-voorzitter wil alternatief landbouwakkoord schrijven

HILVERSUM (ANP) - Sjaak van der Tak, voorzitter van landbouworganisatie LTO, wil zelf aan de slag om een alternatief conceptlandbouwakkoord te schrijven. "Ik ga een rondje doen langs alle partijen die aan het landbouwakkoord hebben gewerkt", zei hij dinsdag in het radioprogramma Sven op 1.

Van der Tak wil weten of er met betrokken organisaties op hoofdlijnen afspraken zijn te maken. Hij benadrukt dat het niet om een heel nieuw landbouwakkoord gaat. "Gewoon een beknopte afspraak tussen partijen met wat de grootste opgaven zijn, de grote verschillen en wat voor oplossingen daarvoor mogelijk zijn. Als we dat kunnen neerleggen bij een nieuwe informateur, dan is het echt van belang dat wij niet op onze handen blijven zitten", stelt de voorzitter.

Met de vorige onderhandelingen ging het volgens Van der Tak mis bij het perspectief bieden aan boeren en boerenbedrijven. Boeren waren niet meer verzekerd van perspectief op een inkomen. Hij wil wil ook dat er aan het wantrouwen gewerkt gaat worden. "We moeten met elkaar aan de slag om te zien waar je het eens kan zijn."

Geen vertrouwen

Eerder dit jaar liepen de onderhandelingen over het landbouwakkoord stuk. Van der Tak zei na het klappen van het akkoord dat er geen vertrouwen meer was. De LTO schreef op haar website dat er steeds meer goede intenties waren bij het kabinet, "maar van intenties kan een boer niet leven".

Landbouwminister Piet Adema zou na het mislukken van de onderhandelingen aan de slag gaan met een nieuw voorstel dat in september gepresenteerd zou worden. Maar met de val van het kabinet zit dit er voorlopig niet meer in.

Meer uit Financieel

Baas CrowdStrike belooft 'volledige transparantie' over storing

AUSTIN (ANP) - George Kurtz, topman van cyberbeveiligingsbedrijf CrowdStrike, belooft "volledige transparantie" over de toedracht van de wereldwijde computerstoringen die vrijdag voor problemen zorgden. Die waren het gevolg van een software-update van CrowdStrike. Kurtz zal daarbij ook duidelijk maken welke stappen het bedrijf zet om herhaling te voorkomen.

5 uur geleden
CrowdStrike verliest ruim tiende van beurswaarde na grote storing

NEW YORK (ANP) - Cyberbeveiliger CrowdStrike is vrijdag 11 procent minder waard geworden op de aandelenbeurs in New York. Een fout in een automatische update van de beveiliger zorgde wereldwijd voor storingen van het besturingssysteem van Microsoft. Banken, winkels, vliegvelden en ziekenhuizen kwamen in de problemen doordat computers niet meer werkten.

6 uur geleden
EU en Servië werken samen aan lithium- en accu-industrie

BELGRADO (ANP/AFP) - De Europese Unie en Servië hebben een overeenkomst gesloten waarin ze afspreken samen te werken rond de winning van lithium en de productie van accu's voor elektrische auto's. In de bodem van het Balkanland zit veel lithium, een belangrijke grondstof voor batterijen en de energietransitie.

7 uur geleden
Bloomberg: Unilever is verkoopgesprekken ijsjestak begonnen

LONDEN (ANP) - Unilever is aan eerste gesprekken begonnen met bedrijven die mogelijk de ijsjestak van het verzorgings- en levensmiddelenconcern willen kopen. De divisie, met onder andere de merken Magnum en Ben & Jerry's, kan tot 15 miljard pond (meer dan 17,8 miljard euro) waard zijn. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

9 uur geleden
Ryanair claimt overwinning op Booking in Amerikaanse rechtszaak

DUBLIN (ANP) - Luchtvaartmaatschappij Ryanair zegt in de Verenigde Staten een rechtszaak te hebben gewonnen van het moederbedrijf van Booking.com. Een jury in de staat Delaware oordeelde dat het internetbedrijf regels tegen onlinefraude heeft overtreden, meldt Ryanair.

10 uur geleden
Luchtvaartbedrijven verliezen op Europese beurzen na storing

AMSTERDAM (ANP) - Aandelen van luchtvaartbedrijven hebben vrijdag aan waarde verloren nadat een wereldwijde IT-storing vluchtschema's in de war had geschopt. Op de Amsterdamse aandelenbeurs zakte Air France-KLM. Bij beleggers nam verder de nervositeit toe en de belangrijkste graadmeters in Europa sloten in de min.

10 uur geleden
Advies: huurverhoging van 3 procent bovenop inflatie mag

DEN HAAG (ANP) - Verhuurders in de vrije sector mogen in principe huurverhogingen doorvoeren van maximaal 3 procent bovenop de inflatie. Dat staat althans in een belangrijk advies aan de Hoge Raad rond twee rechtszaken over huurachterstanden. Een lagere rechtbank had daarbij vragen gesteld aan de Hoge Raad om duidelijk te krijgen hoe bepaalde rechtsregels rond huuropslag moeten worden uitgelegd.

11 uur geleden