Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

LPM wil inwoners Arnemuiden raadplegen over grote bouwplannen

LPM wil inwoners Arnemuiden raadplegen over grote bouwplannen

ARNEMUIDEN - De Lokale Partij Middelburg (LPM) wil dat inwoners van Arnemuiden snel betrokken worden bij de voorbereidingen voor alle bouwplannen in de kern.

De komende jaren gaat er veel worden gebouwd in en om de kern: Harbour Village aan het Veerse Meer, Waterpark Veerse Meer en vaste standplaatsen op camping De Kruitmolen. Daarbovenop verrijzen er aan de noordkant van het dorp nog steeds huizen.

Bij elkaar gaat het om de bouw van honderden (vakantie)woningen.

Bestemmingsplannen

De LPM denkt dat het goed is om inwoners nu al te betrekken bij de plannen, zeker als het gaat om zaken die in het bestemmingsplan moeten worden aangepast. Veel vakantievierders en werknemers van de parken gaan straks immers naar hun bestemming door het dorp, de supermarkt wordt veel drukker, er zijn meer parkeerplaatsen in het centrum nodig en het bouwverkeer kan voor overlast gaan zorgen.

Onrust

De LPM, die ‘onrust proeft’ in het dorp, pleit voor een participatietraject en wil dat de gemeente dat ambtelijk ondersteunt.

Meer uit Middelburg

Politie zoekt specifieke getuige in verband met brand vakantiepark aan de Schelpweg

DOMBURG- De politie is op zoek naar een specifieke getuige uit mogelijk Domburg in verband met de brand die vrijdagochtend 1 maart woedde op een vakantiepark aan de Schelpweg.  Een safaritent brandde hierbij volledig af. Het gaat om één van de melders van de brand die kort met de politie heeft gesproken met de telefoon van een andere melder.

2 uur geleden
Vlissingse burgemeester gaat les geven op Nehalennia

VLISSINGEN/MIDDELBURG - Burgemeester Bas van den Tillaar keert woensdag 6 maart eventjes terug in zijn oude beroep. Samen met Jeffrey Beenhouwer, projectleider Scheldekwartier, gaat hij twee gastlessen geven aan havo 5- en vwo 6-leerlingen van Nehalennia Stedelijke Scholengemeenschap in Vlissingen.

4 uur geleden
Veers duo opgepakt na afbranden safaritent op camping Domburg

DOMBURG - De politie heeft vrijdagochtend een man (24) en vrouw (26) uit de gemeente Veere aangehouden. Zij zijn mogelijk verantwoordelijk voor het afbranden van de safaritent op een vakantiepark aan de Schelpweg in Domburg. De brand is mogelijk aangestoken.

2 dagen geleden
Safaritent afgebrand op camping Domburg

DOMBURG - Op een camping aan de Schelpweg in Domburg is vannacht een safaritent in vlammen opgegaan. Er is niemand gewond geraakt bij de brand.

2 dagen geleden
Vooral VVD-ers willen burgemeester van Middelburg worden

MIDDELBURG - Op 6 februari 2024 is de vacature voor het burgemeestersambt in de gemeente Middelburg opengesteld. Kandidaten konden hun sollicitatiebrieven tot 27 februari 2024 aan de commissaris van de Koning in Zeeland sturen.

3 dagen geleden
Lustrumconcerten 30 jaar Gospelkoor Glorify

MIDDELBURG - Gospelkoor Glorify  bestaat 30 jaar en viert dat met 2 lustrumconcerten in Axel en Middelburg.

3 dagen geleden
Samenwerking Zeelandia Middelburg en voetbalschool JVOZ

MIDDELBURG - Voorzitter Remy Verhage van voetbalclub Zeelandia Middelburg en voorzitter Eugène Fagg van Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland (JVOZ) hebben vrijdag een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Deze stap volgt op een succesvolle pilot in de afgelopen periode.

5 dagen geleden