Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

LPM wil dat openingen containers hetzelfde blijven

LPM wil dat openingen containers hetzelfde blijven

MIDDELBURG - De Lokale Partij Middelburg (LPM) zet grote vraagtekens bij de plannen van de gemeente Middelburg om het scheiden van afval te stimuleren.

Fractievoorzitter Piet Kraan zegt veel vragen en klachten te hebben gehad van inwoners, nadat de gemeente Middelburg begin april een brief over het invoeren van diftar had verstuurd. Vooral het plan om de openingen van de ondergrondse containers te verkleinen van zestig naar veertig liter roept veel vragen op. Kraan zegt dat inwoners, ook als zij hun afval goed scheiden, daardoor meer plastic vuilniszakken nodig hebben.

Aanbieden

Middelburg wil inwoners vanaf 1 januari per keer dat ze restafval aanbieden laten betalen. “Als het aantal malen dat restafval wordt aangeboden ook na goede scheiding weinig of niet vermindert, betalen inwoners toch net zoveel als voorheen of zelfs meer”, schrijft Kraan in zijn vragen aan het college.

Tongen

Hij vindt het geen goede prikkel voor Middelburgers dat ze hoogstens hetzelfde (en misschien zelfs meer) gaan betalen aan afvalkosten. “Boze tongen beweren dat het op deze manier niets te maken heeft met verduurzaming, maar alles met het vasthouden aan of verhogen van inkomsten uit afvalinzameling.”

Stimuleren

Hij vindt het meer op sanctiebeleid lijken dan op het stimuleren van afvalscheiding. Kraan denkt bovendien dat de hoeveelheid zwerfafval hierdoor toeneemt. Hij wil dat het college het verkleinen van de openingen terugdraait of gaat werken met lagere tarieven. De nieuwe manier van afvalscheiding moet op 1 januari 2020 ingaan.

Meer uit Middelburg

Bestuurders bekeurd na ongeval Aagtekerke

AAGTEKERKE – Meerdere bestuurders hebben maandagmorgen een bekeuring gekregen bij een ongeval op de Prelaatweg bij Aagtekerke.

58 minuten geleden
Lichtgewonde bij ongeval bij Aagtekerke

AAGTEKERKE - Bij een ongeval op de Prelaatweg bij Aagtekerke is maandagmorgen een persoon lichtgewond geraakt. De politie, brandweer en ambulancedienst werden vanmorgen omstreeks 08.15 uur opgeroepen nadat was gemeld dat tussen Aagtekerke en Westkapelle een personenauto op zijn kop terecht was gekomen. 

2 uur geleden
Domburgse ondernemers stemmen ruim voor oprichting BIZ

DOMBURG - De afgelopen twee weken konden de ondernemers uit Domburg hun stem uitbrengen met betrekking tot de Bedrijven Investering Zone (BIZ). Onder toezicht van de gemeente vond de stemming plaats om het formele draagvlak te peilen. Op vrijdag 1 december heeft wethouder de Visser bekend gemaakt dat een ruime meerderheid van de ondernemers vóór de oprichting van de BIZ Domburg heeft gestemd.

3 uur geleden
Long stories, short films terug op ruiten van de Lange Noordstraat

MIDDELBURG - Jarenlang toonde RuimteCAESUUR in de Lange Noordstraat in Middelburg, in de donkere maanden rondom de jaarwisseling, door videoprojecties het programma 'dichters op de ruit', gecureerd door de dichter F. van Dixhoorn. Vanaf december 2021 is de traditie weer opgepakt. Ook dit jaar is er weer een programma, met videos op ruiten in de Lange Noordstraat.

5 uur geleden
Zeeuws schrijversduo in de prijzen bij landelijke schrijfwedstrijd

RIJEN - Op zaterdag 3 december werd in Rijen de uitslag van de Waterloper bekendgemaakt. De Waterloper is een themaverhalenwedstrijd in de genres fantasy, horror en sciencefiction voor maximaal 10.000 woorden. Dit was de vijfde editie, met zeventig inzendingen: een record, nooit eerder deden er zoveel verhalen mee. Heleen van den Hooven uit Vlissingen werd tweede, met het verhaal 'Schaduwwerker'. Zij veroverde, samen met Marielja de Geus uit Middelburg, ook de derde podiumplaats, met wie ze het verhaal 'Tess' zeewier' schreef.

15 uur geleden
Stichting Petra organiseert weer een Kerstbenefietconcert

MIDDELBURG - Op zondagmiddag 17 december 2023 organiseert Stichting Petra organiseert weer een Kerstbenefietconcert in de Hoeksteen, aan de Roozenburglaan in Middelburg.

18 uur geleden
Auto belandt in sloot bij botsing op de Prelaatweg in Aagtekerke

AAGTEKERKE- Bij een botsing tussen twee personenauto's op de Prelaatweg is zondagmiddag een auto in de sloot beland. Eén bestuurder is gewond naar het ziekenhuis overgebracht.  De oorzaak van het ongeval is nog onbekend.

18 uur geleden