Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Louis Sauter brengt bijzonder fotoboek uit

Louis Sauter brengt bijzonder fotoboek uit

THOLEN - De 68-jarige Louis brengt op 18 september zijn eerste boek uit. Het boek "Mother Nature’s Daughters” is een boek vol natuurfoto's gecombineerd met naaktfoto's van het vrouwelijke schoon.

In het boek zijn prachtige natuurfoto's te vinden waarbij Sauter uitlegt wat er specifiek is aan de verschillende landschappen. Vervolgens heeft hij op diezelfde locaties foto's gemaakt met professionele naaktmodellen. Zijn doel: Vrouwelijk naakt kwetsbaar, maar toch sterk op de gevoelige plaat vastleggen. "In het boek heb ik de landschapsfoto's in kleur af laten drukken. Voor de naaktfoto's heb ik zoveel mogelijk gebruik gemaakt van zwart-wit foto's. Zo kan ik de structuur, textuur, de vorm en de compositie benadrukken, want kleur leidt vaak af", vertelt Louis. Bij een aantal foto’s is ook een sfeerimpressie geplaatst. Sauter werkt met een roodfilter effect waardoor de lucht bij de modellenfoto's vaak woest lijkt. "Zo krijg ik een contrast tussen een sterk maar kwetsbaar model en een ruige omgeving", legt hij uit.

Versterken

Twintig jaar geleden begon Louis met het fotograferen van landschappen, ook voornamelijk in het zwart-wit. Zijn werk bleef niet onopgemerkt en al gauw kreeg hij de vraag om portretten te fotograferen. Eén van zijn portretmodellen vroeg hem om haar naakt te fotograferen, zodat zij iets tastbaars zou hebben. Louis probeerde het in de studio maar was niet tevreden met het resultaat. Hij vond het veel beter om het model buiten te fotograferen in een landschap. “Ik wilde proberen de lijnen van het landschap te versterken met de lijnen van het model, waardoor de compositie erg sterk werd.”

Pseunoniem

Voorheen bracht Louis zijn werk uit onder een schuilnaam doordat hij werkzaam was als leraar biologie en later als schoolleider. Toen Louis met pensioen ging vond hij het tijd om zijn werk onder zijn eigen naam uit te brengen. Het bracht hem twee internationale awards en exposities op verschillende plekken in Nederland, Duitsland, Spanje en Italië.

Rouw

Twee jaar geleden verloor Sauter zijn vrouw. Het boek hielp hem zijn rouwproces te verwerken. “Deze foto’s maken hielp mij in het rouwproces. Je gaat een proces in van erg depressief tot het loskomen van negatieve emoties zodat je op een gegeven moment ook weer vrij voelt. Dat zie je ook terugkomen in het boek”, legt Louis uit. Naast het feit dat Sauter het boek uitbracht om het rouwproces af te sluiten, was er al een tijdje de wens om een boek te geven.

Fotografie

Nu zijn boek wordt uitgebracht en honderden uren aan werk zijn volbracht, blijft Louis zich bezighouden met fotografie. "Ik ga verder met fotografie. Ik ben op het moment bezig met portretfotografie, waarin het doel is om mensen met twee gezichten te portretteren.” 

Het boek dat een absolute must is, is vanaf 18 september te koop. Van 19:00 uur tot 21:00 is Louis op vrijdag 18 september aanwezig bij boekenhandel Dieleman, Dalemsestraat 23-25, 4691CV Tholen voor een signeersessie.

Meer uit Tholen

Na vier jaar afwezigheid was het Thools Bierfestival terug met ruim 200 bezoekers

THOLEN - Na vier jaar afwezigheid bracht het Thools Bierfestival afgelopen zaterdag opnieuw bierliefhebbers samen in de stad. De derde editie van dit evenement trok maar liefst tweehonderd enthousiaste bezoekers naar de binnenplaats van de Gasthuiskapel. Charel Wolvekamp, medeorganisator van het bierfestival, beschouwt deze ‘supergeslaagde dag’ als een groot succes: “We hadden geluk met het weer en de stemming was fantastisch.”

15 uur geleden
Waterfront in opstand tegen 'dreigende' hoogspanningsstation in Halsteren

THOLEN - Bewoners van de Waterfront in Tholen zijn bezorgd over de mogelijke komst van een hoogspanningsstation aan de overkant van het Schelde-Rijnkanaal. Hoewel het station niet op Thools grondgebied zal liggen, uiten de bewoners hun zorgen over verstoring van het uitzicht, geluidsoverlast en stralingsgevaar.

1 dag geleden
Deze 8 verenigingen op Tholen gaan weer loten verkopen via de Grote Clubactie

THOLEN - De Grote Clubactie gaat op zaterdag 23 september weer van start en dit jaar doen acht Thoolse verenigingen mee. Dit initiatief biedt verenigingen de kans extra inkomsten te genereren voor hun activiteiten door de verkoop van loten. Een lot kost 3 euro per stuk, waarvan 80 procent naar de club gaat.

2 dagen geleden
Tholen maakt zich op voor Nationale Burendag

THOLEN - De jaarlijkse Nationale Burendag staat voor de deur en belooft op zaterdag 23 september een dag vol gezelligheid en verbinding te worden in de gemeente Tholen. In de provincie Zeeland zijn 124 activiteiten aangemeld. Landelijk staat het aantal aanmeldingen op 8213 activiteiten. Zo maken organisatoren Oranje Fonds en Douwe Egberts bekend. 

3 dagen geleden
Weekendweer Tholen: 'Herfst start met vleugje nazomer'

THOLEN - Dit is het weerbericht voor het eiland Tholen van zaterdag 23 en zondag 24 september. Kort samengevat: We kunnen een regenachtige start van het weekend verwachten, maar zondag brengt nazomerweer met zon en warme temperaturen.

3 dagen geleden
Weihoek in het midden van zonneparkstrijd: Omwonenden positief, SP niet

THOLEN - Hoewel de omwonenden van de Weihoek in Poortvliet positief zijn over het idee van een zonnepark in hun landschap, kan dit op weerstand stuiten in de gemeenteraad. Het zonnepark is een risico van overbelasting van het stroomnet en in strijd met een eerder aangenomen motie, aldus Theo Korevaar van de SP Tholen.

3 dagen geleden
Christelijk Thools mannenkoor Rehoboth bestaat 50 jaar

THOLEN - Het Christelijk Thools mannenkoor Rehoboth bestaat bijna 50 jaar. Een bijzondere mijlpaal, zeker ook omdat het mannenkoor tot op de dag van vandaag een lid in het midden heeft van het eerste uur. Uniek ook omdat het koor na een aantal jaren van krimp weer gestaag groeit. En tijdens de jubileumzangavond op 30 september verdubbelt het koor ook nog eens in aantal. “Uniek dat er zoveel leden hebben opgegeven om tijdens de jubileumzangavond met ons mee te zingen.”

4 dagen geleden