Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Loterij Alpe d'HuZes wegens 'dramatische daling aantal donaties'

Loterij Alpe d'HuZes wegens 'dramatische daling aantal donaties'

DEN HAAG (ANP) - De organisatie achter Alpe d'HuZes komt met een loterij om het aantal donaties wat op de krikken. Door de coronacrisis is het aantal namelijk "dramatisch gedaald", zo zegt de organisatie in een verklaring.

Vanwege de uitbraak van het coronavirus ging de actie met de traditionele beklimming van de befaamde Alpenreus vorig jaar niet door. Dit jaar kunnen door corona opnieuw niet de 5000 deelnemers de berg fietsend of lopend beklimmen. "Dit brengt de continuïteit in het onderzoek naar kanker in gevaar", aldus de organisatie.

In 2019 haalden deelnemers ruim 12 miljoen euro aan donaties op. In 2020 was het donatiebedrag 7 miljoen euro. Maar dit jaar blijft de teller steken op ruim 700.000 euro. "Om het tij te keren en onderzoek toch mogelijk te maken, is de Alpe d’HuZes-loterij gestart. Met de loterij hoopt Alpe d’HuZes voor 3 juni aanstaande 1,5 miljoen euro in te zamelen. Dit bedrag gaat volledig naar het Alpe d’HuZes/KWF-fonds en wordt besteed aan noodzakelijk en baanbrekend onderzoek."

Het complete prijzenpakket bestaat uit meer dan 666 prijzen.

Meer uit Binnenland

Kara-Moerza: Poetin moet voor rechter om Rus waarheid te tonen

DEN HAAG (ANP) - Vladimir Poetin moet voor de rechter gebracht worden want alleen op die manier zal de gehersenspoelde Russische bevolking de waarheid horen over zijn regime, zegt Evgenia Kara-Moerza. Zij is de vrouw van de prominente Russische oppositiepoliticus Vladimir Kara-Moerza die vorig jaar tot 25 jaar gevangenisstraf is veroordeeld.

17 minuten geleden
Dodelijk ongeval Schiphol gebeurde met KLM-vlucht naar Billund

SCHIPHOL (ANP) - Het vliegtuig dat betrokken was bij een dodelijk ongeval woensdagmiddag op Schiphol is een toestel van KLM met bestemming Billund in Denemarken, meldt de luchtvaartmaatschappij. Het toestel, een Embraer 190 met vluchtnummer KL1341 zou om 14.25 uur vertrekken, aldus de website van de luchthaven.

46 minuten geleden
Pilotenvakbond VNV uit medeleven na ongeluk op Schiphol

SCHIPHOL (ANP) - Pilotenvakbond VNV heeft zijn medeleven geuit na een dodelijk ongeluk op Schiphol. Een persoon kwam woensdagmiddag in een vliegtuigmotor terecht en overleed.

47 minuten geleden
Ruim 90.000 Nederlanders kunnen vanuit buitenland stemmen

DEN HAAG (ANP) - Bij de verkiezingen voor het Europees Parlement volgende week kunnen 90.357 Nederlanders die in het buitenland wonen een stem uitbrengen. Ze doen dat door hun stembiljet ingevuld naar de gemeente Den Haag te sturen. Die telt de stemmen.

47 minuten geleden
Veel animo voor grote schermen om EK-wedstrijden op te kijken

DEN HAAG (ANP) - Verhuurders van grote schermen zien grote belangstelling voor de EK-wedstrijden van het Nederlands elftal. Meerdere bedrijven melden zo goed als volgeboekt te zijn tijdens de wedstrijden van Oranje in de poulefase. Vooral vanuit de horeca is er veel vraag naar videoschermen.

49 minuten geleden
Marechaussee haalde alle passagiers vlucht Schiphol van boord

AMSTERDAM (ANP) - Alle mensen in het toestel dat betrokken was bij een dodelijk ongeval woensdagmiddag op Schiphol zijn van boord gehaald en opgevangen, meldt de marechaussee. Een persoon belandde in een draaiende motor van een vliegtuig. Het is niet duidelijk wat zich precies heeft afgespeeld.

1 uur geleden
Studenten Utrecht vragen om betere bereikbaarheid campus per tram

UTRECHT (ANP) - Utrechtse studenten willen dat het Science Park (voorheen Uithof) beter bereikbaar wordt met het openbaar vervoer en dat de tram naar de campus ook in de avonduren en de weekenden gaat rijden. Voorzitter Midas Urlings van VIDIUS studentenunie zei in een commissievergadering van de provincie Utrecht dat een betere bereikbaarheid "essentieel" is voor de leefbaarheid op de campus.

1 uur geleden