Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Lorenzo Somai zoekt oplossingen voor een schonere toekomst

Lorenzo Somai zoekt oplossingen voor een schonere toekomst

VLISSINGEN – Student Lorenzo Somai uit Vlissingen doet voor zijn afstudeerproject onderzoek naar plastic afval op de bodem van de zee. “De helft van het zwerfafval zinkt naar de bodem”, vertelde hij op de Visserijkade.Somai is Rotterdammer van origine, woont in een studentenhuis in het centrum van Vlissingen en zit in zijn laatste jaar aquatische ecotechnologie aan de HZ University of Applied Sciences. Om data te verzamelen organiseert hij wekelijks een opruimactie op verschillende locaties, zoals de stranden van Vlissingen of de havens. Vrijdag was hij met een groep studenten bezig met een clean-up in de binnenhaven van Vlissingen. “We ruimen het afval niet alleen op, we noteren ook elk stukje dat we vinden. En we gaan in gesprek met de vervuiler, als we weten wie dat is, om oplossingen te vinden voor een schonere toekomst.”

Piepschuim

Wat ze veel vinden, somt hij moeiteloos op. “Veel vispluis (stukjes van visnetten, redactie), mondkapjes en plastic handschoenen. Ook vinden we veel piepschuim, zowel bolletjes als stukken uit de bouw, plastic flesjes en sigarettenfilters.” De wind, stroming en de tijd van het jaar hebben invloed op wat de studenten vinden. “We zijn ervan overtuigd dat de vissers ook zwerfvuil overboord gooien, want op vrijdag ligt er beduidend meer rommel in het water.” Toch ziet hij ook positieve veranderingen in vergelijking tot de afgelopen jaren. “De gemeente Vlissingen haalt het door ons gevonden afval regelmatig op en verwerkt dat netjes.”

Meer uit Vlissingen

Gemeente gaat 'Gevleugelde Leeuw' veiligstellen

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen gaat de 'Gevleugelde Leeuw' van Kees Keizer veiligstellen en een nieuwe plek zoeken waar het kunstwerk in de toekomst komt te hangen. Het kunstwerk hangt sinds 1969 aan de gevel van de voormalige Markusschool aan de Falckstraat. De gemeente is voornemens het schoolgebouw te slopen.

6 minuten geleden
De Piek wil graag naar de Machinefabriek

VLISSINGEN - Voorzitter Jaap van Boven heeft goede hoop dat er na jaren onzekerheid eindelijk toekomstperspectief komt voor poppodium De Piek. Het pand aan de Hellebardierstraat voldoet al jaren niet meer maar nu wordt het poppodium genoemd als één van de partijen die mogelijk onderdeel gaan uitmaken van de culturele invulling van de Machinefabriek.

1 dag geleden
Gemeente houdt Wesley Sekewael in spanning

VLISSINGEN - Het is om moedeloos van te worden. Wesley Sekewael wacht al sinds november op een reactie van de gemeente over hoe er wordt aangekeken tegen de plannen voor de herbouw van de vliegtuigfabriek van Koninklijke Maatschappij de Schelde. "Met de provincie voeren we constructieve gesprekken maar de gemeente laat het een beetje afweten," verzucht Sekewael. "We weten nog altijd niet wat hun standpunt is."

1 dag geleden
Tweemaal brons voor VTV-Acro

VLISSINGEN - Op de Zuid-Nederlandse kampioenschappen Acroturnen halen de meiden van de Vlissingse Turn Vereniging onder andere tweemaal brons.

2 dagen geleden
Vrachtschip komt in de problemen en moet naar haven Vlissingen worden gesleept

VLISSINGEN - Een 90 meter lang vrachtschip is zaterdagmorgen in problemen gekomen bij de monding van de Westerschelde bij Vlissingen.

4 dagen geleden
Waarschuwingsschoten gelost in Oost-Souborg: Verdachte aangehouden [UPDATE]

OOST-SOUBURG - De politie heeft zaterdagochtend waarschuwingsschoten gelost in Oost-Souburg. Er is één persoon aangehouden.

4 dagen geleden
Mogelijke sinkhole in Irislaan

VLISSINGEN -  Door de weersomstandigheden van storm Louis is er een verzakking ontstaan op de Irislaan in Vlissingen. De brandweer heeft een gedeelte van de straat afgezet.

5 dagen geleden