Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Loop het licht tegemoet tegen zelfdoding

Loop het licht tegemoet tegen zelfdoding

Zaterdagmorgen vindt wereldwijd de Darkness Into Light-wandeling plaats. Iedereen wordt uitgenodigd om mee het licht tegemoet te lopen voor geestelijke gezondheid en tegen zelfdoding.

Het idee achter het initiatief is dat wandelaars voor zonsopgang de deur uit gaan om van het donker naar het licht te lopen. Het doel van Darkness Into Light (DIL) is mensen bewust maken van het belang van een goede geestelijke gezondheid’, laat de organisatie weten. Zo wil ze ook geld inzamelen voor lokale GGZ-organisaties. ‘In Nederland gaat de volledige opbrengst naar 113 Zelfmoordpreventie.’

Darkness Into Light begon in 2009 in Ierland, waar 400 mensen samen wandelden om fondsen op te halen voor Pieta, de nationale beweging tegen zelfdoding. ‘Inmiddels doen er wereldwijd 250.000 mensen mee. Nederland sloot zich, dankzij de Ierse gemeenschap in Amsterdam, in 2019 aan. Dat jaar bracht de wandeling zes miljoen euro op, waarvan meer dan 20.000 euro in Nederland. We willen iedereen laten weten dat het oké is open te zijn over je mentale reis. We hebben allemaal wel iets, en het is oké om niet oké te zijn. We zijn ervan overtuigd dat we door dit soort evenementen het stigma van geestelijke gezondheid kunnen doorbreken en mensen die het moeilijk hebben, kunnen steunen. Wandel, zwem, fiets, ren of ga gewoon zitten om de zon te zien opkomen, uit solidariteit met hen die een crisis doormaken.’

Deelnemers kunnen zich opgeven via dilnetherlands.nl. ‘We vragen hen een geel gekleurd shirt te dragen, om zich zo op 8 mei ’s ochtends vroeg bekend te maken, ook al lopen ze individueel.’

Meer uit Beveland

Zeeuws Weerzien nr 18: en toen werd het stil

MIDDELBURG - Het is precies vijftig jaar geleden dat wij de gevolgen van de oliecrisis ervaarden. Premier Joop den Uyl zei het op 1 december 1973 met zijn somberste stem: de auto moet op zondag blijven staan. Zelfs de benzine ging op de bon. Herinneringskrant Zeeuws Weerzien neemt u mee terug naar die tijd, waarin je zomaar kon rolschaatsen op een lege snelweg.

9 uur geleden
MAEX Zeeland Impuls: €30.000,- beschikbaar voor initiatieven die bijdragen aan welzijn, verbinding of leefbaarheid in Zeeland

Van 3 oktober tot en met 10 oktober stelt MAEX, samen met Stichting Univé Buurtfonds, €30.000,- beschikbaar. Initiatieven kunnen een aanvraag doen voor een bijdrage tot maximaal € 2.500 om hun organisatie te versterken en te professionaliseren. Dit is een onderdeel dat vaak moeilijk te financieren is.  

10 uur geleden
Provincie vraagt Zeeuwen naar voorwaarden en kansen kernenergie

GOES - Inwoners van de provincie Zeeland kunnen tot en met 27 oktober reageren op ‘Kernenergie: hoe blijft Zeeland in balans?’ ‘De aanleiding voor deze raadpleging is het plan van de regering om de kerncentrale in Borssele langer open te houden en er twee bij te bouwen’, laat de provincie Zeeland weten. De reacties gebruikt de provincie bij het samenstellen van een pakket voorwaarden en kansen. 

15 uur geleden
Sociale Verzekeringsbank (SVB) straks te bezoeken in stadskantoor Goes

GOES - De Sociale Verzekeringsbank (SVB) opent op dinsdag 31 oktober een fysiek loket in het stadskantoor van de gemeente Goes. Hier kunnen Zeeuwen straks iedere dinsdag zonder afspraak terecht.

15 uur geleden
Kinderstraat geopend op Spoedeisende Hulp ziekenhuis Goes

GOES – Kinderburgemeester Joud al Shatti opende zaterdag samen met kinderwethouders Renee Schouwenaar en Nova van Twigt de kinderstraat op de Spoedeisende Hulp (SEH) van ziekenhuis Adrz in Goes. Het ziekenhuis wil met de kinderstraat de SEH kindvriendelijker maken. Het idee hierachter is dat de kinderen rustiger worden van de kindgerichte omgeving en daardoor makkelijker de behandeling kunnen ondergaan.

17 uur geleden
Motorrijder gewond bij eenzijdig ongeval aan de van der Spiegelstraat in Goes

GOES- Bij een eenzijdig ongeval aan de van der Spiegelstraat in Goes is zondagmiddag een motorrijder gewond geraakt. De motorrijder is met behulp van een wervelplank naar de ambulance gebracht en vervolgens naar het ziekenhuis vervoerd. De motor liep flinke schade op bij het ongeval.

1 dag geleden
Twee motorrijders met elkaar in botsing op de Europaweg-Oost in Nieuwdorp

NIEUWDORP- Bij een ongeval op de Europaweg-Oost in Nieuwdorp zijn twee motorrijders gewond geraakt toen zij met elkaar in botsing kwamen. Meerdere hulpdiensten kwamen met spoed ter plaatse. Beide motorrijders zijn overgebracht naar het ziekenhuis in Goes. De oorzaak van het ongeval is nog onbekend. 

1 dag geleden