Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Long stories, short films bij en rondom Ruimte Caesuur

Long stories, short films bij en rondom Ruimte Caesuur

MIDDELBURG - Jarenlang vertoonde ruimteCAESUUR in de Lange Noordstraat in Middelburg videoprojecties ‘dichters op het raam’ in de donkere maanden tijdens de overgang van het jaar. Samengesteld door de dichter F. van Dixhoorn toonde Caesuur onder meer werk van Tonnus Oosterhof, Astrid Lampe, Tsead Bruinja, Rosali Hirsch en Mustafa Stitu.

In 2021 heeft Caesuur de traditie weer opgepakt. Vanuit min of meer hetzelfde idee: hedendaagse kunst via licht op straat brengen.Ook tijdens deze donkere maanden in de overgang naar 2023 brengt ruimteCAESUUR licht als drager van hedendaagse kunst de openbare ruimte van de stad Middelburg in. 

Genieten
Van 20 december 2022 tot en met 15 januari 2023 ontmoet je ’s avonds tussen de watertoren en de Markt een aantal videoprojecties die vanuit verschillende huizen oplichten.Dit jaar verwelkomen we werk van Nikols Ivanov uit Tsjechië, Jean Godecharle uit België, Ying Liu uit China, Hester van Tongerlo, Noortje Haegens, Marinus van Dijke, Hans Eneman uit België, Annelies Jahn uit Australië, Harriët Rademaker en Paul en Menno de Nooijer. De filmpjes hebben geen geluid nodig, zijn niet lineair, noch verhalend. Ze zijn wel inspirerend, licht chaotisch, inhoudelijk sterk, soms vrolijk. Ze nodigen je nadrukkelijk uit om te blijven staan, te kijken en om te genieten.

Meer uit Middelburg

Het goede werk van Mel Geerse

MIDDELBURG - Het is een schot in de roos, die actie van de drie Middelburgse Jumbo’s, rondom de plaatjesalbums voor historische foto’s. De actie ging begin december van start. Niet lang daarna werd de Facebookgroep ‘Middelburg plaatjes jumbo’ verschijnen, die inmiddels meer dan 400 leden heeft.

11 uur geleden
Kinderen en jongeren trainen ijsreddingen

MIDDELBURG – Deze winter is het al meerdere keren dusdanig koud geweest dat op slootjes en vijvers ijs kwam te liggen. Een echt dikke laag was het tot nu toe niet en in zo’n situatie is het dan ook opletten geblazen. Want het risico om in een wak (een gat in het ijs) te belanden is dan groot. Maar wat moet je eigenlijk doen als je in zo’n wak terecht komt? En het belangrijkste: Hoe kom je er zo snel mogelijk uit? Dat leerden leden van de Middelburgse reddingsbrigade, de Van Dixhoornbrigade deze week tijdens een speciale training.

1 dag geleden
Te gast bij de Kunst- en Cultuurroute Middelburg

MIDDELBURG - In het weekend van 4 en 5 februari opent de route het kunstjaar met het thema ‘gasten’. Bij de aangesloten ateliers en galeries zijn kunstexposanten te gast van 1 tot 5 uur. Zij exposeren eigen werk dat vaak op een verrassende manier aansluit bij het werk van de atelierhouder. Hieronder volgt voor u een greep uit het interessante aanbod.

1 dag geleden
Initiatieven gezocht voor 'Samen voor een gezonder Middelburg'

MIDDELBURG - Heeft u een leuk idee om Middelburg nog gezonder te maken? Kom er dan mee! Maak kans op budget uit het Lokaal Preventieakkoord en dien van 1 februari tot 10 maart uw initiatief in via doemee.middelburg.nl.In Middelburg is al veel te doen op het gebied van gezondheid. Toch zijn we op zoek naar nog meer initiatieven die bijdragen aan gezonde en gelukkige inwoners. Dit is het derde jaar dat er initiatieven worden verzameld voor het Lokaal Preventieakkoord.Overleggen of pitchenBehoefte om uw idee te overleggen? Maak dan gebruik van het telefonisch vragenuurtje op donderdag 9 februari van 12.00 tot 13.00 uur of donderdag 23 februari van 10.00 tot 11.00 uur, door te bellen met R. Mesu op 06 29 63 51 30. Liever uw idee pitchen? Geef dat aan bij het indienen, zodat u uw idee met volle overtuiging kunt toelichten aan de commissie die gaat over toewijzing van het budget.Lokaal PreventieakkoordGezond zijn en gezond voelen is belangrijk. Een lang en gezond leven is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Roken, ongezonde voeding, te weinig bewegen en bovenmatig alcoholgebruik zijn de belangrijkste veroorzakers van ongezond gedrag. Maar gezondheid gaat over meer dan ‘niet ziek zijn’. Het gaat ook over het mee kunnen doen in de maatschappij, over een betekenisvolle bijdrage kunnen leveren en over de omgeving waarin je leeft. Middelburg zet preventief in op gezondheid: voorkomen is beter dan genezen! We willen graag bijdragen aan gezonde en gelukkige inwoners. Dat kunnen we alleen samen met inwoners, ondernemers, verenigingen, zorg en onderwijs en allerlei andere partners. De thema’s waar het Lokaal Preventieakkoord zich op richt zijn: niet roken, gezond gewicht, verminderen van problematisch alcoholgebruik, mentale gezondheid en gezonde leefomgeving.Voor welk thema heeft u een geweldig idee? Welke acties vindt u belangrijk? Dien voor 10 maart uw initiatief in op doemee.middelburgers.nl.

1 dag geleden
De afscheidsbrief van burgemeester van der Zwaag

DOMBURG - Gisteren nam burgemeester van der Zwaag na zeventien jaar afscheid van de gemeente Veere, tijdens een openbare afscheidsreceptie in het gemeentehuis in Domburg. Hij schreef een brief aan alle inwoners van de gemeente.

1 dag geleden
Groen Gras bij Zeelandia Middelburg: 'een waterballet met een drietrapsraket'

MIDDELBURG - Afgelopen zomer was het wederom een lange periode van droogte met als gevolg dat de velden bij Zeelandia Middelburg tot medio oktober niet of nauwelijks bespeelbaar waren. Zeelandia Middelburg heeft niet de mogelijkheid om de velden te besproeien vanwege het brakke water en ontbreken van een zoetwaterbron. Voor de vele leden van Zeelandia Middelburg een teleurstellend begin van het nieuwe seizoen.

1 dag geleden
Natalia Driesen en Dyon Kamp werken bij ZRTI: 'Patiënten omringen met aandacht'

In het Zuidwest Radiotherapeutisch Instituut (ZRTI) in Vlissingen worden mensen behandeld tegen de ziekte kanker. Dankzij ultramoderne apparatuur en bevlogen medewerkers kunnen patiënten rekenen op de best mogelijke zorg. Dyon Kamp (27) en Natalia Driesen (24) vertellen over hun opleidingsperiode bij het ZRTI.

1 dag geleden