Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Lokale Partij Borsele groeit en is samen met CDA en SGP/ChristenUnie grootste

Lokale Partij Borsele groeit en is samen met CDA en SGP/ChristenUnie grootste

HEINKENSZAND - Lokale partijen doen het dit jaar goed bij de gemeenteraadsverkiezingen. Ook in de gemeente Borsele hebben de meeste kiezers gestemd op de Lokale Partij Borsele (LPB).

In de voorlopige zetelverdeling groeit de LPB met twee zetels naar vijf zetels in de gemeenteraad. Dat zijn er evenveel als het CDA en de SGP/ChristenUnie. Deze twee partijen blijven even groot. Ook de PvdA behoudt met twee hetzelfde aantal zetels. De VVD verliest er een en gaat naar een zetel in de gemeenteraad. D66 blijft op een zetel staan. 

Ook in Borsele gingen minder mensen naar de stembus vergeleken met de laatste gemeenteraadsverkiezingen in 2018. Dit jaar was het opkomstpercentage 59,9 procent en in 2018 was dit 60,4 procent. 

Meer uit Beveland

Tom Verbeek 25 jaar tussen de schappen

KWADENDAMME - Vijfentwintig jaar geleden is Tom Verbeek (41) als derde generatie begonnen in de winkel van zijn vader, Kees Verbeek. En alweer de helft van die tijd is hij eigenaar/ondernemer. Aanleiding genoeg voor een feestje.

14 uur geleden
Veel rookontwikkeling bij woningbrand in Eindewege

EINDEWEGE - Bij een woningbrand aan de Spoorstraat in Eindewege is maandagavond veel rook vrijgekomen. Niemand raakte gewond.

17 uur geleden
Chantal Giesbertz: 'Trouwen is meer dan simpel “ja" zeggen'

KLOETINGE - Chantal Giesbertz (49) werkt 32 uur in loondienst en sluit alleen al dit jaar dertig huwelijken, waarvan de helft vanuit haar eigen onderneming Meer dan Trouwen. “Deze naam heb ik gekozen omdat ik van mening ben dat trouwen echt meer is dan alleen maar simpel 'ja' zeggen. Er valt heel veel omheen te kiezen en te regelen."

1 dag geleden
Dode gevonden in arbeidsmigrantenhotel Wolphaartsdijk, bewoonster aangehouden

WOLPHAARTSDIJK -  In een arbeidsmigrantenhotel aan de Lepelstraat in Wolphaartsdijk is zondag rond 19.00 uur een dode bewoner gevonden. 'Zijn doodsoorzaak wordt onderzocht', aldus de politie. 'Een bewoonster is aangehouden.' De politie onderzoekt of zij betrokken is bij het incident.

1 dag geleden
Den Inkelcross is 9 december Zeeuws Kampioenschap

KRUININGEN - De Den Inkelcross in Kruiningen is aangewezen als het Zeeuws Kampioenschap Cross 2024. De bekende veldloop in het Den Inkelbos bij Kruiningen wordt gehouden op zaterdag 9 december. De organisatie is in handen van atletiekvereniging AV'56 in Goes. 

2 dagen geleden
Sinterklaas arriveert met een brandweerwagen in Colijnsplaat na het missen van de boot

COLIJNSPLAAT- Groot feest was het zaterdagmiddag in Colijnsplaat. Want ook daar bracht de Sint samen met zijn pieten een bezoekje. In eerste instantie was het nog spannend of Sinterklaas wel zou komen want aan boord van de stoom(vissers)boot Pieternella waren alleen pieten! Sinterklaas arriveerde gelukkig later met een brandweerwagen. Hij had zich verslapen en de boot gemist. 

2 dagen geleden
Sinterklaasintocht is weer een waar feestje in Goes

GOES - Wat een feest in Goes! Sinterklaas en zijn pieterbazen zijn zaterdagmiddag aangekomen in de stadshaven.

3 dagen geleden