Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Lokaal bier is populair door de beleving'

'Lokaal bier is populair door de beleving'

Kroegbaas Marcel Lammers

VLISSINGEN - In zijn café The Wicked in Vlissingen bestellen gasten vaak een lokaal biertje. Met keuze uit maar liefst zo’n 65 soorten, kan barman Marcel Lammers bierliefhebbers op hun wenken bedienen. “Lokaal bier is populair door de beleving. Als je hier op vakantie bent, dan maakt iets lokaals proeven het helemaal af”, verklaart Lammers het succes.

Maar ook vaste gasten vragen Lammers vaak om een lokale specialiteit, vertelt de café-eigenaar. Daarom verkoopt hij onder meer bijna het hele assortiment van brouwerij Dutch Bargain uit Groede. “Dat zijn hele mooie bieren, die goed lopen”, zegt Lammers. “Eens per maand brengt Dutch Bargain ook een experimenteel bier uit, in een beperkte oplage, en daar zijn mensen ook altijd benieuwd naar.”

Vlissings
Binnenkort voegt Lammers een nieuw bier toe aan het assortiment. “Vlissingse Tripel, lokaler kan niet.” De presentatie van dit bier - van de Vlissingers Marco Weezepoel, Arnold van Manen en Bill Slegers - vindt plaats in Lammers' kroeg aan de Nieuwendijk. Het is het eerste bier dat de drie met hun Coöperatie Vlissings Bier uitbrengen.

Uitverkocht

“Het is een heel mooi bier, met veel smaak, stevig en kruidig”, vindt Lammers. “Ik mocht het tijdens een proeverij al schenken en het sloeg goed aan. Wat ik ervan had staan, was meteen uitverkocht. Ik denk dat Vlissingse Tripel zijn plekje op de markt wel kan veroveren.”[n]

Meer uit Vlissingen

Letsel bij botsing taxibusje-scooter Vlissingen

VLISSINGEN - Bij een botsing met een taxibusje is vrijdagmiddag in Vlissingen de bestuurder van een snorscooter gewond geraakt. De persoon hoefde niet naar het ziekenhuis te worden gebracht.

10 uur geleden
House of Reggae in De Piek

VLISSINGEN - Zaterdag 23 september staat De Piek in het teken van reggae tijdens House of Reggae 2023. Vanaf 20 uur treden achtereenvolgens JR Kenna, Uwe Banton met de Rude Cut Band en High Tide Sounds op.

1 dag geleden
Speelgoedbank Zeeland kan weer beregoed verder

VLISSINGEN - Op 18 september heeft de Speelgoedbank Zeeland een waardevolle beer cadeau gekregen. De knuffelbeer symboliseert de opbrengst van 12.500 euro, bijeen gefietst tijdens de Benefiet Tour Walcheren op 26 augustus 2023.  

2 dagen geleden
Graffiti, hiphop en rap op nieuw festival Royal Flush

VLISSINGEN - Op 23 september 2023 is Vlissingen de place to be voor liefhebbers van urban cultuur. De allereerste editie van het Urban Culture Festival ‘Royal Flush’ brengt een line-up van getalenteerde hip-hop dansers, Bboys, graffiti artiesten, rappers en meer, allemaal live in actie. De festiviteiten beginnen en om 11.30 uur en duren tot 17 uur. 

2 dagen geleden
Ontwerp omgevingsvisie ter inzage

VLISSINGEN – Het college heeft ingestemd met de ontwerp ‘Omgevingsvisie Vlissingen – Vlissingen in balans’. Dat betekent dat deze visie nu ter inzage wordt gelegd van 21 september tot en met 1 november 2023. Per 1 januari 2024 zal dan eindelijk de Omgevingswet in werking treden.De gemeentelijke omgevingsvisie is het (verplichte) gemeentelijke instrument waarin een gemeente haar visie op de fysieke leefomgeving vastlegt voor de lange termijn. De ‘Omgevingsvisie Vlissingen – Vlissingen in balans’ vervangt de structuurvisie en vormt het geactualiseerde strategische beleid op de fysieke leefomgeving, waarbij de Strategische visie 2040, zoals vastgesteld in 2021, als uitgangspunt dient. ParticipatieMet een uitvoerig participatietraject zijn inwoners, organisaties en ondernemers betrokken bij de totstandkoming van de omgevingsvisie. De omgevingsvisie is ook aan hen een uitnodiging om gezamenlijk de ambities waar te maken. De ontwerp ‘Omgevingsvisie Vlissingen – Vlissingen in balans’ ligt van 21 september tot en met 1 november 2023 ter inzage. Iedereen kan reageren op de ontwerp omgevingsvisie. De ontwerp omgevingsvisie is te vinden op www.vlissingen.nl/inspraak. Daarnaast komt er een publicatie in het gemeenteblad op www.vlissingen.nl/bekendmakingen en via www.ruimtelijkeplannen.nl. Na de ter inzage periode worden alle reacties verzameld en gedeeld met de gemeenteraad. Begin 2024 wordt de omgevingsvisie ter besluitvorming voorgelegd aan de gemeenteraad van Vlissingen. De omgevingsvisie vormt het belangrijkste sturingsinstrument voor de fysieke leefomgeving.

3 dagen geleden
Nieuwe muurschildering siert woning Prinsenstraat

VLISSINGEN - In aanloop naar het Urban Culture Festival Royal Flush is op een gevel aan de Prinsenstraat een nieuwe muurschildering aangebracht. De reusachtige visarend is aangebracht door kunstenaar Joram Roukes.

3 dagen geleden
Burendag bij Museum Scheldewerf

VLISSINGEN - Voor het eerst doet ook Museum Scheldewerf dit jaar mee aan de Burendag. Op zaterdag 23 september van 13 tot 17 uur zijn bewoners van de Rode Buurt en buurten rondom het museum welkom in het museum. Voor kinderen is er een springkussen in de vorm van een boot.

3 dagen geleden