Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Lokaal bier is populair door de beleving'

'Lokaal bier is populair door de beleving'

Kroegbaas Marcel Lammers

VLISSINGEN - In zijn café The Wicked in Vlissingen bestellen gasten vaak een lokaal biertje. Met keuze uit maar liefst zo’n 65 soorten, kan barman Marcel Lammers bierliefhebbers op hun wenken bedienen. “Lokaal bier is populair door de beleving. Als je hier op vakantie bent, dan maakt iets lokaals proeven het helemaal af”, verklaart Lammers het succes.

Maar ook vaste gasten vragen Lammers vaak om een lokale specialiteit, vertelt de café-eigenaar. Daarom verkoopt hij onder meer bijna het hele assortiment van brouwerij Dutch Bargain uit Groede. “Dat zijn hele mooie bieren, die goed lopen”, zegt Lammers. “Eens per maand brengt Dutch Bargain ook een experimenteel bier uit, in een beperkte oplage, en daar zijn mensen ook altijd benieuwd naar.”

Vlissings
Binnenkort voegt Lammers een nieuw bier toe aan het assortiment. “Vlissingse Tripel, lokaler kan niet.” De presentatie van dit bier - van de Vlissingers Marco Weezepoel, Arnold van Manen en Bill Slegers - vindt plaats in Lammers' kroeg aan de Nieuwendijk. Het is het eerste bier dat de drie met hun Coöperatie Vlissings Bier uitbrengen.

Uitverkocht

“Het is een heel mooi bier, met veel smaak, stevig en kruidig”, vindt Lammers. “Ik mocht het tijdens een proeverij al schenken en het sloeg goed aan. Wat ik ervan had staan, was meteen uitverkocht. Ik denk dat Vlissingse Tripel zijn plekje op de markt wel kan veroveren.”[n]

Meer uit Vlissingen

‘Bijen zijn heel vernuftig en hebben een ingewikkelde samenleving’

VLISSINGEN - “Vijftien jaar geleden landde er een bijenzwerm in mijn tuin. Die heb ik toen zelf proberen te vangen. Het was niet slim, maar het is wel gelukt,” vertelt Christiaan Bouwman. Sinds drie jaar is hij imker, want bijen blijven hem fascineren.

13 uur geleden
‘Wespen zijn de reinigingsdienst van de natuur’

VLISSINGEN - Wespen hebben te kampen met een slecht imago. Ze steken, vliegen rond je hoofd en gaan op je bord of in je glas zitten. “Mensen vinden wespen lastig, maar ze zijn de reinigingsdienst van de natuur,” vertelt Eric Mahieu, bestuurslid van de Wespenstichting en Imkersvereniging Walcheren.

16 uur geleden
‘Een feest van en voor het dorp’

OOST-SOUBURG - De spanning stijgt voor de leden van muziekvereniging Vlijt & Volharding uit Oost-Souburg. Hun driedaagse festival, met als hoogtepunt het muziekspektakel ‘De Slag om Subburgh’, laat op vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 juli oude tijden herleven op de Karolingische Burg in het dorpshart. “We willen er een feest van en voor het dorp van maken”, vertelt trompettiste Willemijn Ruissen, die het verhaal voor het muziekstuk bedacht.

1 dag geleden
Na twee jaar weer traditionele haringparty Lionsclub

VLISSINGEN - Na twee jaar organiseert de Lionsclub Vlissingen weer de traditionele Vlissingse haringparty. De netwerkbijeenkomst wordt donderdag 30 juni gehouden in de loods van de Stichting Behoud Hoogaars.

1 dag geleden
‘Voel me er thuis. Alles is er. Hoe mooi wil je het hebben’

VLISSINGEN - Helge Prinsen portretteert in de rubriek ‘Ik ben Vlissingen’ elke week een van haar stadsgenoten. Met haar korte portretten wil ze bekende en minder bekende Vlissingers in de schijnwerpers zetten en zo een mooi beeld van de stad schetsen waar zij is geboren en getogen.

2 dagen geleden
Inwoner Vlissingen (26) rijdt onder invloed en wordt aangehouden

VLISSINGEN - Een 26-jarige inwoner van Vlissingen is gistermiddag aangehouden. Hij reed in de Van de Spiegelstraat vermoedelijk onder invloed van drugs met zijn auto tegen een geparkeerd staande auto.

4 dagen geleden
Belgische NH90 helikopter geeft demonstratie tijdens Rescue Vlissingen

VLISSINGEN - Een ‘oude bekende’ is woensdag 17 augustus aanwezig bij Rescue Vlissingen. De Belgische NH90, een tweemotorige, multifunctionele helikopter, verzorgt een demonstratie bij het gratis toegankelijke hulpverleningsevenement. 

6 dagen geleden