Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Lisa Streppel: ‘Uiteindelijk heeft het me alleen maar sterker gemaakt’

Lisa Streppel: ‘Uiteindelijk heeft het me alleen maar sterker gemaakt’

MIDDELBURG- Ze is nog maar 24, maar Lisa Streppel, beter bekend als DJ Lisa Louise, weet wat ze wil: een carrière in de muziek, als DJ (stijl: Afro Urban) en als organisator van events. De positie van vrouwelijke DJ’s heeft haar speciale aandacht. Die zijn namelijk schaars, in de dance-wereld.

Lisa! Leuk dat we elkaar nu ook eens spreken aan tafel. Dat is toch wat anders dan via Instagram. Eerst maar meteen die brandende vraag: Lisa Louise is niet je echte naam, toch?
“Dat klopt hoor. Mijn echte naam is Lisa Streppel. Lisa Louise koos ik als artiestennaam. Toen ik begon deed ik dat onder de naam DJ Leesa, maar Lisa Louise vond ik uiteindelijk beter bij mezelf passen. Die naam maakt het wat persoonlijker. M’n volledige geboortenaam is Lisa Louise Helena Streppel. Vandaar.”

Waar en hoe ben je opgegroeid?
“Ik ben van maart 1998, en nu dus 24. Ik ben geboren en getogen in Vlissingen. Ik heb altijd in Paauwenburg gewoond. Sinds een jaar woon ik in Middelburg Centrum. Mijn ouders scheidden al toen ik nog heel jong was, maar last heb ik daar nooit van gehad. Ze zijn altijd goed met elkaar om blijven gaan, en woonden maar vijfhonderd meter bij elkaar vandaan. Ik was de ene week bij m’n moeder, de andere bij m’n vader. Ik was enig kind, maar vanuit de nieuwe relaties van mijn ouders heb ik er rond m’n zesde wel een stiefbroer en een halfzusje bij gekregen. Een samengesteld gezin dus, maar het was altijd goed en gezellig. En het had voor mij als kind meer voor- dan nadelen. Ik kreeg alles dubbel, eigenlijk.”


Waar was je zoal mee bezig, als opgroeiend meisje?
“Ik zat op de Nehalennia Breeweg. In die periode was ik fanatiek bezig met volleybal. Drie, vier keer per week. Ik was ook veel bezig met kunst en creativiteit. Op die leeftijd was ik er van overtuigd dat ik de kunstacademie zou gaan doen. Maar dingen lopen altijd anders hè? Ik ging van het VWO naar de HAVO. Ik was sportief, maar niet per se een braaf meisje hoor. Ik ging meestal met wat oudere jongeren om. Daar voelde ik mezelf beter bij. Ik was in die periode namelijk behoorlijk onzeker. Ik had problemen met mijn gebit, waardoor er diverse ingrepen nodig waren. Dat zag er natuurlijk niet altijd even mooi uit. Vanaf de brugklas ben ik daarom een paar jaar flink gepest. Dat doet mentaal veel met je.

Voor mij was het de reden om naar de HAVO te gaan, én om wat oudere vrienden te kiezen, die niet zo kinderachtig waren om me te pesten vanwege een beugel of een tijdelijk gat in m’n gebit. Bij hen, en bij de volleybal bijvoorbeeld, werd ik wél normaal behandeld. Het is geen mooi verhaal natuurlijk, maar ik wil er wel graag open over zijn. Mensen mogen best weten waar je vandaan komt, en wat je hebt meegemaakt. En weet je? Uiteindelijk heeft het me alleen maar sterker gemaakt. Ik kan nog steeds wel eens onzeker zijn, maar ik ben wel sneller volwassen geworden door alles wat er gebeurd is.”

Waarom ben je naar Middelburg verhuisd, na je leven lang in Vlissingen te hebben gewoond?
“Ik trok altijd al behoorlijk naar Middelburg. Ik zat hier ook op de middelbare school. Ik vind de stad bruisender en levendiger dan Vlissingen. Ook het nachtleven vind ik er gezelliger. Toen ik op zoek ging naar een nieuw huisje oriënteerde ik me vooral op Middelburg. Toen ik daar een appartement in het centrum vond hoefde ik niet lang na te denken. Ik ben blij dat ik die keuze heb gemaakt. Het is fijn hier. Ik zit in de stad, maar als ik een lange wandeling met de hond wil maken ben ik ook zo op het Bolwerk, heerlijk.”

Hoe werd je DJ?
“De HAVO heb ik afgerond. Daarna koos ik voor een tussenjaar. Ik ging werken omdat ik niet wist wat ik wilde gaan doen.” Lachend: “en je raadt het al: dat werden meerdere tussenjaren. De kiem voor mijn werk als DJ ligt in mijn werk in de horeca. Ik werkte achter de bar bij diverse zaken, zoals Club Bellamy in Vlissingen en Schutters en café Rooie Oortjes in Middelburg. Daar kwamen vaak DJ’s, waar ik bevriend mee raakte. Ik kreeg een relatie met Sander Maas, DJ bij Team Peach en mede-eigenaar van Peach Events. Hij heeft me leren draaien. Met andere dj’s die ik had leren kennen kon ik ruimschoots oefenen. Zo ben ik er geleidelijk ingerold. Ali Ahmadi (DJ A-Styl) was de eerste die me de kans gaf om te draaien voor publiek. Hij liet me tijdens Koningsnacht 2018 openen in Schutters. Het was volle bak die avond. Meteen voor de leeuwen dus.

Uiteindelijk ben ik overigens nog wel begonnen aan de Pabo, op de HZ. Het onderwijs spreekt me aan en het leek me wijs om toch een diploma achter de hand te hebben. Maar daar ben ik na een jaar weer mee gestopt, omdat mijn carrière als DJ begon te lopen. Dat besluit nam ik in januari 2020. Twee maanden later kwam corona. Balen. Die ontwikkeling bracht me terug naar het onderwijs. Ik ben geen type om thuis niks te gaan zitten doen. Na de lockdowns besloot ik er toch weer voor te gaan en volledig in te zetten op de muziek. Nu heb ik weer een lekkere volle agenda als DJ en Rumors Events komt nu ook echt van de grond.”

Rumors is een vrouwvriendelijk concept, las ik. Vertel eens?
“Er is nog veel te winnen als het gaat om de rol van vrouwen in de wereld van dance. Zo’n 95% van de DJ’s is man. In Zeeland ben ik misschien wel de enige vrouwelijke DJ. Ik ben geen activiste ofzo, maar wil wel graag verbindingen leggen op dit gebied. En laten zien en horen dat vrouwen ook goede dj’s zijn. Natuurlijk is dat lastig. Als vrouwen geboekt worden is dat vaak ook vanwege hun uiterlijk. Dan zijn organisatoren achteraf soms verbaasd dat de vrouw ook gewoon goed heeft staan draaien. Het oog wil ook wat natuurlijk, maar nogmaals: er is nog een wereld te winnen. Vrouwelijke dj’s mogen ook best serieus genomen worden.”

Met wie zou je zelf nog wel eens aan de keuken- of - in jouw geval - aan de draaitafel willen zitten?
“Dan kies ik voor Emma Heesters. Een grote, vrouwelijke artiest. Ik denk dat ik heel veel van haar kan leren!”

Naam: 

Lisa Streppel (24)

Gezin: 

Single

Beroep: 

DJ en
evenementenorganisator

Hobby’s: 

Muziek, wandelen met de hond, naar het terras met vrienden

Meer uit Beveland

Eendracht in Hansweert wint textielrace voor basisscholen

HANSWEERT - Basisschool de Eendracht in Hansweert heeft de textielrace voor Bevelandse en Thoolse basisscholen gewonnen. Deze school zamelde het meeste textiel in: 2006 kilo. De drie beste scholen winnen een geldbedrag.

11 uur geleden
Waterschap houdt bijeenkomsten over grootscheepse dijkversterking Zak van Zuid-Beveland

HOEDEKENSKERKE - Waterschap Scheldestromen is begonnen met de verkenningsfase voor het versterken van de Westerscheldedijk van de Zak van Zuid-Beveland. Dit werk begint naar verwachting in 2029. Inwoners van de Borselse dorpen en andere belangstellenden zijn donderdag 23 mei en woensdag 29 mei welkom bij twee informatiebijeenkomsten over dit meerjarenproject.

15 uur geleden
'Begrip in de bouw' Jan Rijn uit Goes gaat vrijdag met pensioen

GOES - Zal Jan Rijn vrijdag nog hard moeten werken? De Goesenaar weet het niet. Hoe dan ook is het zijn laatste werkdag, want zondag wordt Jan 67 jaar en de verkoper van bouwmaterialen gaat met pensioen. "Na 47 jaar, drie maanden en drie weken bij hetzelfde bedrijf", vertelt Jan.

1 dag geleden
Feest in Kamperland voor 101-jarige Andrea Krijnberg-Terbeek

KAMPERLAND - Andrea Krijnberg-Terbeek woont nog zelfstandig in Kamperland en haar huis zat dinsdag gezellig vol visite voor haar 101-jarige verjaardagsfeest. Kinderburgemeester Noor van de gemeente Noord-Beveland trakteerde de jarige op zelfgebakken cupcakes met eentjes en nulletjes erop. Die liet de jarige zich goed smaken. "Zal ik er even mee rondgaan?", vroeg ze kwiek. Op haar respectabele leeftijd zit ze nog vol grapjes, positiviteit en complimentjes. "Je ziet er voornaam uit, als een echte burgemeester, met je mooie, kanten jurk en ketting", zei ze tegen Noor.

1 dag geleden
Profielwerkstukprijs voor Hilde van Doorn en Anne-Marthe Westmaas van Calvijn College Goes

GOES - Hilde van Doorn en Anne-Marthe Westmaas van het Calvijn College in Goes hebben met hun profielwerkstuk de jaarlijkse Jan Penprijs van de Rijksuniversiteit Groningen gewonnen. De leerlingen van vwo 6 vielen donderdag in de prijzen met hun werkstuk over vroegkinderlijk trauma in de klas.

1 dag geleden
Provincie Zeeland zegt 'ja' tegen wolfwerende maatregelen

MIDDELBURG - De wolf hoort niet thuis in Zeeland. Dat is de boodschap van het college van Gedeputeerde Staten . Maar de wolf is Europees beschermd. Daarom zijn er maatregelen nodig om landbouwhuisdieren te beschermen tegen de wolf. Reden voor de Provincie Zeeland om nu een subsidiebedrag van 95.000 euro beschikbaar te stellen. 

1 dag geleden
Dode bij botsing auto en lijnbus in Heinkenszand

HEINKENSZAND - In Heinkenszand heeft dinsdag aan het einde van de ochtend een ernstig verkeersongeluk plaatsgevonden. Bij de botsing tussen een lijnbus en een personenauto is de bestuurder van de auto om het leven gekomen, zo bevestigt de politie.

2 dagen geleden