Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Liquidatieverdachte 'Rico de Chileen' blijft in de cel

Liquidatieverdachte 'Rico de Chileen' blijft in de cel

SCHIPHOL (ANP) - Richard R., alias Rico de Chileen, komt voorlopig niet op vrije voeten. Ondanks herhaald verzoek van zijn advocaat, oordeelde de rechter dat de verdenkingen tegen de 46-jarige in Chili geboren R. te zwaar zijn.

Het Openbaar Ministerie verdenkt R. onder meer van het leiden van een criminele organisatie die zich toelegde op het plegen van moorden. Hij zou de organisatie hebben aangevoerd met de voortvluchtige crimineel Ridouan Taghi. Concrete moordzaken zijn niet in de lopende zaak opgenomen, maar het OM heeft eerder al aangegeven aan een tweede zaak tegen R. te werken, waarin dat wel het geval is.

R. zit sinds zijn arrestatie in Chili oktober 2017 in de cel.

De zaak gaat 12 februari verder met weer een voorbereidende zitting. De planning is om de zaak in juni inhoudelijk te behandelen.

Meer uit Binnenland

Joost Klein geeft opnieuw teken van leven op Instagram

MALMÖ (ANP) - Joost Klein heeft opnieuw een klein teken van leven gegeven op Instagram. Op de pagina Eurovision 24 zette hij zondag een blauw hartje. Daarvoor was zijn laatste bericht in die groep een post over hoe op hem te stemmen als Nederlandse inzending op het Eurovisie Songfestival.

3 minuten geleden
Joost Klein niet met delegatie naar Nederland, geen persmoment

MALMÖ (ANP) - Joost Klein reist zondag niet met de rest van de Nederlandse delegatie van het Zweedse Malmö naar Nederland, meldt AVROTROS. Ook is er geen persmoment in Malmö of op Schiphol.

10 minuten geleden
Politie Zweden zegt niets over camerabeelden in onderzoek Klein

MALMÖ (ANP) - De politie in Zweden wil niet ingaan op de vraag of zij camerabeelden heeft gekregen van het incident waarbij de Nederlandse zanger Joost Klein donderdagavond betrokken was. Dat laat een woordvoerder zondag weten. "Die vraag maakt deel uit van het onderzoek", aldus een woordvoerder.

1 uur geleden
Illegaal feest in net gekraakt pand Utrecht beëindigd

UTRECHT (ANP) - De politie heeft een eind gemaakt aan een illegaal feest in een zaterdag gekraakt pand aan de Biltstraat in Utrecht. Vijf verdachten zijn aangehouden. Het pand is aan de rechtmatige eigenaar teruggegeven, meldt de politie Utrecht op X.

2 uur geleden
Man overleden op Marconiplein Rotterdam, politie vermoedt misdrijf

ROTTERDAM (ANP) - Een man is zondagochtend rond 06.00 uur onder verdachte omstandigheden overleden op het Marconiplein in het westen van Rotterdam. De politie vermoedt een misdrijf.

3 uur geleden
Lente nooit vroeger begonnen dan dit jaar

WAGENINGEN (ANP) - Nog nooit eerder is de lente vroeger begonnen dan dit jaar. De gemiddelde temperatuur over februari, maart en april is uitgekomen op 9,3 graden. Niet eerder in de afgelopen ruim driehonderd jaar was het zo warm. Het was hiermee zo'n 4 graden warmer dan het gemiddelde van vijftig jaar geleden, meldt de website Nature Today.

3 uur geleden
CdK Friesland: ik hoop dat Joost Klein volgend jaar weer meedoet

LEEUWARDEN (ANP) - Arno Brok, de commissaris van de Koning in de provincie Friesland, pleit ervoor Joost Klein volgend jaar weer namens Nederland naar het Eurovisie Songfestival te sturen. Dat zei hij in het radioprogramma Met Het Oog Op Morgen. "Als blijkt dat hij onterecht is gediskwalificeerd, dan hoop ik dat hij zelf de kracht en de ambitie heeft om volgend jaar weer voor Nederland mee te doen", aldus Brok.

6 uur geleden