Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Lintjes voor muzikale beheerder en oud-marinier in Borsele

Lintjes voor muzikale beheerder en oud-marinier in Borsele

HOEDEKENSKERKE - Burgemeester Gerben Dijksterhuis heeft vrijdag twee lintjes uitgereikt aan inwoners van zijn gemeente Borsele.  

Waar anders dan in ‘haar’ dorpshuis in Hoedekenskerke kreeg Saar Harthoorn-de Bart vrijdag de versierselen opgespeld, die horen bij haar benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau?

Ze is er sinds 1993 beheerder. Daarnaast doet ze veel meer. Zo heeft ze tussen 1980 en 1995 les gegeven aan beginnende muzikanten bij Con Amore. Sinds 2004 is ze penningmeester van de muziekvereniging. Verder is ze jaren instructeur geweest bij volksdansvereniging Meiron en heeft ze twintig jaar particulieren les gegeven in dorpshuizen in de gemeente Borsele. Sinds 2006 is ze vrijwilliger bij de stoomtrein.

Vereniging

Robert Korst uit Hoedekenskerke mag zich sinds vrijdag Ridder in de Orde van Oranje-Nassau noemen. Uit handen van Dijksterhuis kreeg hij de onderscheiding opgespeld.

Hij heeft zich jaren ingezet voor de Vereniging Contact Oud- en actief dienende Mariniers. Een halve eeuw lang bekleedde hij bestuursfuncties. Daarnaast was hij vrijwilliger bij Stichting Veteranen Zeeland en de EHBO-vereniging Baarland en organiseerde hij activiteiten in Hoedekenskerke.


 

Meer uit Beveland

Muziekfeest op het plein op woensdag 12 juni in Goes

GOES - Op de Grote Markt in Goes wordt woensdagavond 12 juni een feestje gebouwd tijdens Muziekfeest op het Plein. De toegang is gratis.

15 uur geleden
Bennet Passenier en Pieter Corbijn: 'Marinus en Jacob laten ons ons eigen gang gaan'

SEROOSKERKE - Na een aantal jaar een goede basis te hebben gelegd, werd het een half jaar geleden officieel: Bennet Passenier en Pieter Corbijn namen de Hubo in Serooskerke over van Jacob en Marinus Passenier. Zij deden een stap terug en Bennet en Pieter staan nu aan het roer. Hoe kijken ze terug op het eerste half jaar als eigenaren van hun Hubo? Bennet: ,,We zijn precies verschillend en daardoor past het zo goed."

18 uur geleden
Meisje op fiets aangereden door bedrijfsbus in Goes, bestuurder aangehouden

GOES -  De bestuurder van een bedrijfsbusje is vrijdagmiddag aangehouden nadat hij betrokken was bij een aanrijding met een fietsster. Het slachtoffer hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

21 uur geleden
Openstelling subsidie Gebiedsgerichte Aanpak Wonen

MIDDELBURG - Vanaf 11 april 2024 kunnen gemeenten subsidie aanvragen voor het toekomstbestendig maken van bestaande woningen of nieuwsbouw, in combinatie met het verbeteren van de openbare ruimte.

1 dag geleden
Kennisevent voor Zeeuwse ondernemers bij De Mythe in Goes

Op dinsdag 16 april organiseren de Bevelandse gemeenten Borsele, Goes, Kapelle, Noord-Beveland en Reimerswaal in samenwerking met Zeeland Business een gratis kennisevent voor (startende) ondernemers in Goes. Het event wordt gehouden bij Theater De Mythe en bestaat uit een ondernemersmarkt, meerdere workshops en diverse interactieve presentaties. Toegang voor dit event is kosteloos.

1 dag geleden
Vriendinnendagen met heerlijk lenteweer in Goes

GOES - Het weerbericht belooft een heerlijke voorjaarseditie van de Vriendinnendagen in Goes. Vrijdag en zaterdag is er veel te doen in en om de binnenstad.

1 dag geleden
Zeeuwen terug uit Den Haag: 'Een mooie dag, maar we zijn er nog niet'

HEINKENSZAND/DEN HAAG - Een delegatie van zo'n zestig Zeeuwen heeft demissionair minister Rob Jetten van Energie en Klimaat woensdag de Zeeuwse voorwaarden overhandigd voor grote energieprojecten, zoals nieuwe kerncentrales. Jetten zegde toe er voor de zomervakantie inhoudelijk op te reageren. "We kunnen spreken van een mooie dag", concludeerde de Borselse burgemeester Gerben Dijksterhuis bij thuiskomst, "maar we zijn nog niet klaar."

2 dagen geleden