Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Lintje voor politieagent Cees van der Wielen

Lintje voor politieagent Cees van der Wielen

THOLEN - Op 24 april werden vier Tholenaren verrast met een lintje. Door de huidige maatregelen was het niet mogelijk om het lintje al uitgereikt te krijgen, de uitreiking houden alle heren dan ook tegoed. Cees van der Wielen is de laatste in de serie van de lintjesregen.

Cees van der Wielen is met zijn 59 jaar de jongste die zich Lid in de Orde van Oranje-Nassau mag noemen. De politieman in hart en nieren zet zich al jaren belangeloos in voor verschillende stichtingen. Zo speelt hij al jaren Zwarte Piet en bekleedt hij verschillende voorzittersrollen.

Politieacademie

Cees van der Wielen is van oorsprong geen Tholenaar. Zijn wieg stond in Brouwershaven waar hij bleef wonen tot 1978. Om de politieacademie af te ronden vertrok hij 1 jaar naar Apeldoorn om vervolgens weer terug te keren naar Schouwen-Duiveland. Voor zijn stage bleef hij drie maanden op Schouwen-Duiveland om vervolgens op Tholen aan het werk te gaan. Vroeger was je verplicht in je standplaats te wonen dus Cees ging al snel de kost in. “ Ik zat in de kost bij een aardige vrouw met een hele grote woning. We verbleven er soms wel met drie collega’s tegelijk en als plusplunt hadden we ook nog eens een groot zwembad in de tuin. Dat was een leuke tijd”, vertelt Cees.

Uniform 

In 1985 trouwt Cees met zijn Marja en het stel woont de eerste vijf jaar van hun huwelijk in de Hoogaartsstraat in Tholen. In 1990 verhuist het stel naar Sint-Maartensdijk waar ze inmiddels nog steeds naar alle tevredenheid wonen. Cees blijft werkzaam bij de Politie al is het niet altijd op Tholen. Hij werkte nog in een tijd in Goes bij het woninginbraakteam en ook geeft hij les in de computertechniek bij de Politie. Maar zoals Cees zelf zegt:” Ik kwam altijd terug op het nest in Tholen totdat alles naar Bergen op Zoom verhuisde”. Tot drie jaar geleden werkte hij op straat maar inmiddels heeft hij zijn uniform aan de wilgen gehangen en is hij nu Coördinator van het team Recherche Bergen op Zoom.

Zwarte Piet

In zijn vroegere woonplaats speelde Cees altijd al graag Zwarte Piet. Toen hij op de Politieacademie zat stond het even op een lager pitje maar daarna pakte hij het even snel weer op. Dit jaar speelt hij maar liefst voor de 25 ste keer Zwarte Piet. In 1994 rolde hij in het Evenementencomité Sint-Maartensdijk. Hij werd er bestuurslid, later secretaris en na een aantal jaar voorzitter. Vanuit het Evenementencomité rolde hij in zijn volgende vrijwilligersfunctie. Secretaris van de Dorpstafel in Sint-Maartensdijk. De Dorpstafel zet zich in om de leefbaarheid tussen Scherpenisse en Sint-Maartensdijk te behouden en een brug te zijn tussen andere verenigingen. De rol van secretaris vervult Cees hiervan sinds 2010. Het was in 2008 dat Cees ook nog eens benaderd werd door een inwoner van Sint-Maartensdijk. Het Evenementencomité Sint-Maartensdijk organiseert onder andere de avondvierdaagse en het was een inwoner die graag meer wandelevenementen wilde organiseren. De Oosterschelde Stappers werd opgericht en Cees werd gevraagd om ook daar te helpen. Hij werd er vrijwilliger , zet de route’s uit en is verkeersregelaar op de dagen van de wandelingen. Daarbij is Cees ook vrijwilliger bij Veilig Verkeer Nederland waar hij onder andere voorlichtingen geeft. Tevens is Cees ook al jaren bestuurslid in de Politiebond.

Het lintje

Zijn lintje kwam totaal onverwachts. Cees weet hoeveel werk het is om te regelen. Eerder gaf hij namelijk zelf al een aantal mensen op. “ Het kost gewoon zo een anderhalf jaar om zoiets te regelen en mijn vrouw heeft haar mond hierover gehouden. Ik ben nooit om een woordje verlegen maar toen ik het telefoontje kreeg, viel ik toch wel stil”, vertelt Cees. Het was de bedoeling dat Cees het lintje op Koningsdag opgespeld zou krijgen omdat hij medeverantwoordelijk is voor het organiseren van die dag. “Het is wel heel bijzonder dat ik een lintje heb gekregen wat ik eigenlijk nog niet heb gekregen. Er waren wel wat tekens, mijn dochters kwamen op visite en mijn collega wilden een dienst ruilen maar ik had het niet door. Ze hebben mij goed voor de gek gehouden. Ik ben vereerd dat er mensen zijn die de moeite doen om het voor je aan te vragen”, vertelt Cees. “Maar het vrijwilligerswerk is gewoon leuk. Er gaat veel tijd in zitten maar anders zit je ook maar op de bank tv te kijken. Je kan beter bezig zijn”. [l]

Meer uit Tholen

Aan de keukentafel bij Daan Adriaansen: 'ICT was altijd mijn hoofdkey'

Ondernemers zijn vaak dag en nacht bezig met hun onderneming. Maar wat drijft hen? Wat is hun motivatie? En waar liggen zij ‘s nachts van wakker? In ‘Aan de keukentafel met...’ gaan we met hen in gesprek en gaan we op zoek naar het bijzondere verhaal dat zij te vertellen hebben. Deze week: Daan Adriaansen. 

19 uur geleden
Vrijmibotho steunt dit jaar niet één, maar twee goede doelen

THOLEN - Ook dit jaar vindt er op Tholen in juni weer een Vrijmibotho plaats. En dit jaar steunt het evenement niet één, maar twee lokale goede doelen.

1 dag geleden
Weerbericht Tholen: 'Hoge zonkracht tijdens lang pinksterweekend'

THOLEN - De dagen worden langer en dit betekent dat de zon steeds feller kan gaan schijnen. Komende dagen wordt op uitgebreide schaal zonkracht 7 bereikt. Dat meldt Weeronline.Vergeet dus niet zonnebrandcrème te gebruiken als je midden op de dag naar buiten gaat!

2 dagen geleden
Sarah maakte de afgelopen vijf jaar 150 duiken: 'Tholen heeft iets wat België niet heeft'

In vijf jaar tijd maakte Sarah zo’n 150 duiken. Afgelopen weekend was zij ook aanwezig bij het duikkamp op Tholen. Haar twee kinderen (13 en 16 jaar) duiken ook. Zij zijn ooit uit verveling op vakantie begonnen met duiken. 

3 dagen geleden
Bruno heeft al 45 jaar duikervaring: 'Op plaatsen zoals Tholen doen wij 40 duiken per jaar'

Met zijn 45 jaar duikervaring noemt Bruno Goyvaerts zichzelf ‘een ouwe rakker’. Hij geeft aan zo’n beetje de hele wereld al verkend te hebben. Maar op plaatsen als de Oosterschelde komt hij toch nog wel het meest. “Op dit soort plaatsen doen wij zo’n 30 tot 40 duiken per jaar.”

4 dagen geleden
Proef met wasbare luiers vanaf morgen van start

THOLEN - In Tholen en Reimerswaal start vanaf morgen een proef met wasbare luiers. In beide gemeenten begint een groep jonge ouders met het gebruiken van de herbruikbare luiers. Met de proef willen de gemeenten jonge ouders stimuleren de enorme hoeveelheid luierafval te beperken.

5 dagen geleden
Diederik organiseerde het duikkamp op Tholen: 'Blij met de Zeeuwse gastvrijheid'

Diederik van Noten duikt al 32 jaar. Hij heeft bij verschillende clubs gezeten, maar heeft zo’n 20 jaar geleden een eigen duikschool opgericht met een familiaal karakter. Dat zie je ook terug; er zijn veel gezinnen aanwezig.

5 dagen geleden