Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Lintje voor negen Vlissingers

Lintje voor negen Vlissingers

VLISSINGEN - Tijdens de lintjesregen heeft de Vlissingse burgemeester Bas van den Tillaar vrijdag aan acht personen een koninklijke onderscheiding uitgereikt. Dick van den Bout is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Echtpaar Dert-Goedhart, de dames Ovaa-de Witte en Luteijn-de Bue en de heren Wilmering, Passchier, Koeijvoets en Joziasse mogen zich Lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen. Tom Joziasse is donderdagavond al verrast met het lintje.

Burgemeester Van den Tillaar maakte vrijdag een hele rondrit om zijn inwoners op verschillende plaatsen te verrassen met het lintje.

Geridderd

Dick van den Bout is geridderd voor zijn belangeloze inzet op meerdere terreinen.  Zo is hij sinds 2000 betrokken bij de Nederlandsche Maatschappij voor Nijverheid en Handel. Hij is voorzitter van Stichting Odensehuis Zeeland, voorzitter van het bestuur van het landelijk platform Odensehuizen, lid van de raad van toezicht van Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs op Walcheren en lid van de raad van toezicht van de Stichting voor passend voortgezet onderwijs op Walcheren.

Schildklierorganisatie

Jacoba Neeltje Luteijn–de Bue kreeg het lintje, omdat ze onder meer voorzitter was van de Zeeuwse vrijwilligers van de Schildklier Organisatie Nederland. Ook heeft ze zich voor deze organisatie jaren ingezet voor de schildkliertelefoon en bijscholingen en vergaderingen.

Seolto

Leintje Maria Ovaa–de Witte is al sinds 1970 vrijwilliger. Zo is ze bloeddonor, collectant voor het Longfonds, bestuurslid bij korfbalvereniging Seolto en actief voor de Samenloop voor Hoop ten bate van KWF Kankerbestrijding en op het gebied van activiteiten voor ouderenzorg.

Scheidsrechter

‘Sportman’ Cornelis Koeijvoets verricht al vrijwilligerswerk sinds 1968. Zo was hij jaren voetbalscheidsrechter, lid van de scheidsrechterscommissie KNVB/COVS Walcheren en scheidsrechtersbegeleider.

Marechaussee

Willem Passchier maakt zich al sinds 1954 verdienstelijk voor de samenleving. Zo heeft hij zich ingezet voor de Koninklijke Marechaussee, PKN-gemeente Vlissingen, de collecte voor de Hartstichting en voor tennisvereniging DOS Vlissingen. Tot op de dag van vandaag is hij scheidsrechter bij volleybalvereniging Ardito.

Ons Genoegen

Albert Wilmering heeft ook allerlei functies op zijn vrijwilligers-cv staan. Zo was hij vele jaren actief voor de Vereniging van Eigenaren van Residence Belvedere Vlissingen, het Loodswezen in Vlissingen en voor het katholiek kleuter- en basisonderwijs Vlissingen. Sinds 1996 is hij betrokken bij de Koninklijke Harmonievereniging Ons Genoegen

Echtpaar

Het echtpaar Wouter en Helena Dert–Goedhart is al jarenlang actief voor Regio Scouting Zeeland. Meneer is al sinds 2004 voorzitter van Stichting Scout Centrum Zeeland. Mevrouw is naast haar inzet voor de scouting collectant voor de Hartstichting.

Basketbal

Donderdagavond kreeg Tom Joziasse al zijn lintje opgespeld. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau, omdat hij al dertig jaar bestuurslid is van basketbalvereniging BC Vlissingen.

Meer uit Vlissingen

Speelstad Vlissingen maakt zich op voor vijftigste editie: 'Ideale locatie!'

VLISSINGEN - Speelstad Vlissingen maakt zich op voor de vijftigste editie op een nieuwe locatie. Omdat op de vertrouwde locatie op voormalig sportpark Baskensburg huisvesting voor arbeidsmigranten wordt gebouwd, moest de organisatie van Speelstad in allerijl op zoek naar een nieuwe locatie waar naar hartenlust kan worden gespeeld en hutten kunnen worden gebouwd. "We kunnen terecht op het veld bij CSW Bestevaêr," vertelt penningmeester Alex van den Elshout. "Voor ons eigenlijk een ideale locatie, het ligt mooi centraal. Maar we hebben al van de gemeente begrepen dat we hier niet kunnen blijven omdat er binnen een jaar of twee, drie een nieuwe sporthal gebouwd gaat worden."

14 uur geleden
Fietstunnel onder Nieuwe Vlissingseweg (N661) wordt gerenoveerd

MIDDELBURG - Van maandag 19 augustus tot en met vrijdag 6 september 2024 wordt de fietstunnel onder de Nieuwe Vlissingseweg (N661), ter hoogte van de draaibrug Souburg, gerenoveerd. 

18 uur geleden
Reddingsevenement LEF in Vlissingen dit weekeinde extra groot feest door jubileum

VLISSINGEN - Het reddingsevenement Lifesaving Event Flushing (LEF) vindt zaterdag en zondag plaats vanaf het Badstrand in Vlissingen. Het wordt in samenwerking met de Dr. A. Stavermanbrigade door vier enthousiaste instructeurs georganiseerd. 'Dit jaar is een feestelijke editie, omdat de brigade honderd jaar bestaat', laat de organisatie weten.

1 dag geleden
Provincie waarschuwt strandgangers: 'Let op voor zeeschuim'

VLISSINGEN - Naar aanleiding van berichtgeving van de NOS waarschuwt de provincie Zeeland woensdag voor zeeschuim op het strand vanwege de giftige PFAS-stoffen.

2 dagen geleden
Lezersfoto van de week toont strakblauwe hemel

VLISSINGEN - Een heerlijk zomerse foto heeft Anne-Marie van Iersel uit Vlissingen ingestuurd naar de Vlissingse Bode. Het is de 'Lezersfoto van de week' geworden.

3 dagen geleden
Vlissinger (18) onwel; politie treft drugs aan

VLISSINGEN - Een man (18) uit Vlissingen is maandagmorgen rond 00.30 uur vermoedelijk door drugs onwel geworden in Westerzicht.

4 dagen geleden
Bellamypark is vrijdag en zaterdag weer domein ringrijders

VLISSINGEN - De Zeeuwse Ringrijders Vereniging houdt vrijdag 26 juli en zaterdag 27 juli wedstrijden ringrijden op het Bellamypark in Vlissingen.

4 dagen geleden