Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Lintje voor negen Vlissingers

Lintje voor negen Vlissingers

VLISSINGEN - Tijdens de lintjesregen heeft de Vlissingse burgemeester Bas van den Tillaar vrijdag aan acht personen een koninklijke onderscheiding uitgereikt. Dick van den Bout is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Echtpaar Dert-Goedhart, de dames Ovaa-de Witte en Luteijn-de Bue en de heren Wilmering, Passchier, Koeijvoets en Joziasse mogen zich Lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen. Tom Joziasse is donderdagavond al verrast met het lintje.

Burgemeester Van den Tillaar maakte vrijdag een hele rondrit om zijn inwoners op verschillende plaatsen te verrassen met het lintje.

Geridderd

Dick van den Bout is geridderd voor zijn belangeloze inzet op meerdere terreinen.  Zo is hij sinds 2000 betrokken bij de Nederlandsche Maatschappij voor Nijverheid en Handel. Hij is voorzitter van Stichting Odensehuis Zeeland, voorzitter van het bestuur van het landelijk platform Odensehuizen, lid van de raad van toezicht van Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs op Walcheren en lid van de raad van toezicht van de Stichting voor passend voortgezet onderwijs op Walcheren.

Schildklierorganisatie

Jacoba Neeltje Luteijn–de Bue kreeg het lintje, omdat ze onder meer voorzitter was van de Zeeuwse vrijwilligers van de Schildklier Organisatie Nederland. Ook heeft ze zich voor deze organisatie jaren ingezet voor de schildkliertelefoon en bijscholingen en vergaderingen.

Seolto

Leintje Maria Ovaa–de Witte is al sinds 1970 vrijwilliger. Zo is ze bloeddonor, collectant voor het Longfonds, bestuurslid bij korfbalvereniging Seolto en actief voor de Samenloop voor Hoop ten bate van KWF Kankerbestrijding en op het gebied van activiteiten voor ouderenzorg.

Scheidsrechter

‘Sportman’ Cornelis Koeijvoets verricht al vrijwilligerswerk sinds 1968. Zo was hij jaren voetbalscheidsrechter, lid van de scheidsrechterscommissie KNVB/COVS Walcheren en scheidsrechtersbegeleider.

Marechaussee

Willem Passchier maakt zich al sinds 1954 verdienstelijk voor de samenleving. Zo heeft hij zich ingezet voor de Koninklijke Marechaussee, PKN-gemeente Vlissingen, de collecte voor de Hartstichting en voor tennisvereniging DOS Vlissingen. Tot op de dag van vandaag is hij scheidsrechter bij volleybalvereniging Ardito.

Ons Genoegen

Albert Wilmering heeft ook allerlei functies op zijn vrijwilligers-cv staan. Zo was hij vele jaren actief voor de Vereniging van Eigenaren van Residence Belvedere Vlissingen, het Loodswezen in Vlissingen en voor het katholiek kleuter- en basisonderwijs Vlissingen. Sinds 1996 is hij betrokken bij de Koninklijke Harmonievereniging Ons Genoegen

Echtpaar

Het echtpaar Wouter en Helena Dert–Goedhart is al jarenlang actief voor Regio Scouting Zeeland. Meneer is al sinds 2004 voorzitter van Stichting Scout Centrum Zeeland. Mevrouw is naast haar inzet voor de scouting collectant voor de Hartstichting.

Basketbal

Donderdagavond kreeg Tom Joziasse al zijn lintje opgespeld. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau, omdat hij al dertig jaar bestuurslid is van basketbalvereniging BC Vlissingen.

Meer uit Vlissingen

Emoties lopen hoog op tijdens informatieavond FNV

VLISSINGEN - De emoties liepen gisteravond hoog op tijdens een informatieavond van de FNV die werd gehouden in de kantine van speeltuin Scheldekwartier. De bijeenkomst stond in het teken van het armoedebeleid van de gemeente Vlissingen. Volgens de FNV komen minima in de gemeente Vlissingen er bekaaider af dan in andere gemeenten als gevolg van de artikel-12 status van de gemeente. De bijeenkomst werd niet alleen bezocht door bezorgde burgers maar ook door gemeenteraadsleden.

4 uur geleden
Kipvis enthousiast over plannen Machinefabriek

VLISSINGEN - In de eerste plannen voor een culturele invulling van een deel van de Machinefabriek is ook ruimte beschikbaar voor kunstwerkplaats Kipvis. "We zijn erg enthousiast," vertelt Jochem Weststrate, secretaris van Kipvis. "We vinden het een heel goed idee."

5 uur geleden
Gemeente gaat de 'Gevleugelde Leeuw' veiligstellen

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen gaat de 'Gevleugelde Leeuw' van Kees Keijzer veiligstellen en een nieuwe plek zoeken waar het kunstwerk in de toekomst komt te hangen. Het kunstwerk hangt sinds 1969 aan de gevel van de voormalige Markusschool aan de Falckstraat. De gemeente is voornemens het schoolgebouw te slopen.

1 dag geleden
De Piek wil graag naar de Machinefabriek

VLISSINGEN - Voorzitter Jaap van Boven heeft goede hoop dat er na jaren onzekerheid eindelijk toekomstperspectief komt voor poppodium De Piek. Het pand aan de Hellebardierstraat voldoet al jaren niet meer maar nu wordt het poppodium genoemd als één van de partijen die mogelijk onderdeel gaan uitmaken van de culturele invulling van de Machinefabriek.

2 dagen geleden
Gemeente houdt Wesley Sekewael in spanning

VLISSINGEN - Het is om moedeloos van te worden. Wesley Sekewael wacht al sinds november op een reactie van de gemeente over hoe er wordt aangekeken tegen de plannen voor de herbouw van de vliegtuigfabriek van Koninklijke Maatschappij de Schelde. "Met de provincie voeren we constructieve gesprekken maar de gemeente laat het een beetje afweten," verzucht Sekewael. "We weten nog altijd niet wat hun standpunt is."

2 dagen geleden
Tweemaal brons voor VTV-Acro

VLISSINGEN - Op de Zuid-Nederlandse kampioenschappen Acroturnen halen de meiden van de Vlissingse Turn Vereniging onder andere tweemaal brons.

3 dagen geleden
Vrachtschip komt in de problemen en moet naar haven Vlissingen worden gesleept

VLISSINGEN - Een 90 meter lang vrachtschip is zaterdagmorgen in problemen gekomen bij de monding van de Westerschelde bij Vlissingen.

5 dagen geleden