Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Lintje voor negen inwoners van Reimerswaal

Lintje voor negen inwoners van Reimerswaal

KRUININGEN - De jaarlijkse lintjesregen is vrijdag op negen inwoners van de gemeente Reimerswaal neergedaald. Net als vorig jaar haalde burgemeester José van Egmond de gedecoreerden op met een limousine. Zij zijn allemaal benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De koninklijke onderscheidingen zijn voor de dames Louwrink uit Krabbendijke, Van den Bovenkamp-Simonse uit Waarde en Dijke uit Kruiningen en voor de heren Van den Berge, Koeman en Dommisse uit Krabbendijke, Van der Mast en Van Zon uit Rilland en meneer Van der Hoest uit Yerseke.

Wethouder

De lintjes zijn vrijdag uitgereikt in de Johanneskerk in Kruiningen. Dieuwke Louwrink ontvangt haar onderscheiding later, omdat zij wegens vakantie niet aanwezig kon zijn in de kerk. De burgemeester heeft haar gebeld tijdens de ceremonie. Louwrink is gedecoreerd, omdat ze veertien jaar raadslid is geweest voor de PvdA, en ook enkele jaren wethouder.

Rhodé

Mevrouw van den Bovenkamp-Simonse heeft zich jarenlang ingezet voor mantelzorg en hulp aan gezinnen en ouderen. Ze was ruim dertien jaar vrijwilliger bij zorggroep Ter Weel in Krabbendijke, met name op de afdeling psychogeratrie. Ook was was ze lange tijd bestuurslid van vrouwenvereniging Rhodé in Waarde.

Bloemen

Maatje Dijke verzorgt al meer dan vijftig jaar de bloemen in de Johanneskerk in Kruiningen. Daarnaast deed zij ook andere hand- en spandiensten voor de kerk en zette zich in voor Max Havelaar.

Kerkrentmeester

Gerard van den Berge zet zich al veertig jaar in voor de Gereformeerde Kerk in Krabbendijke. Als kerkrentmeester gaf hij leiding aan een groep vrijwilligers en werkt hard mee aan het onderhoud van de gebouwen. Verder beheert hij samen met de boekhoudster de financiën van de kerk en geeft advies aan de kerkenraad.

Scriba

Adriaan Dommisse is ook al meer dan 25 jaar actief in de Gereformeerde Kerk in Krabbendijke. De laatste periode als preses en daarvoor als scriba. Daarnaast heeft hij diverse functies bekleed bij het Rode Kruis, afdeling Tholen-Reimerswaal, en is hij nog steeds actief bij de voetbalvereniging in Krabbendijke.

Tennis

Richard Van der Mast zet zich al bijna vijftien jaar in als vrijwilliger voor tennisvereniging Bathse Kreek in Rilland. Hij is secretaris, houdt de ledenadministratie bij, verzorgt het clubblad en helpt mee bij het organiseren van toernooien. Bij de plaatselijke voetbalvereniging heeft hij zich acht jaar verdienstelijk gemaakt.

Ouderen

Willem van Zon speelt al lange tijd een actieve rol binnen de gemeente Reimerswaal, met name voor ouderen. Zo zet hij zich in voor de Seniorenraad en is één van de medeoprichters van het sociaal team Rilland. Als gepassioneerd vrijwilliger is hij onder meer betrokken bij het digicafé voor senioren. Ook was hij lid van de Oranjevereniging.

Raadsleden

Vorig jaar namen drie raadsleden na ruim twaalf jaar afscheid van de gemeenteraad van Reimerswaal. Omdat zij zich jarenlang als volksvertegenwoordiger hebben ingezet, zijn zij ook onderscheiden. Naast Dieuwke Louwrink gaat het om Peter Koeman en Nico van der Hoest. Koeman was twintig jaar raadslid voor het CDA, waarvan ook lange tijd fractievoorzitter. Van der Hoest was zestien jaar raadslid voor Leefbaar Reimerswaal.

Meer uit Reimerswaal

Kunstenaar Barre Verkerke op basisschool Schuttevaer

HANSWEERT - Van 15 tot en met 26 maart dompelde basisschool Schuttevaer in Hansweert zich onder in ‘Water in de kunst’, het thema van de kinderkunstweek dit jaar met als titel: ‘Van druppel tot tsunami’.

12 uur geleden
Mooie prestaties op meerkampfinale voor Olympia Kapelle

KAPELLE - Zaterdag was de meerkampfinale in Zierikzee. Veel turnsters van G.V. Olympia in Kapelle, die hoog genoeg geëindigd waren tijdens de 2 voorwedstrijden, turnden deze finalewedstrijd. En wat ging het goed. Er konden 4 medailles meegenomen worden en heel veel turnsters hebben een top 10 plaats behaald.

13 uur geleden
Man raakt gewond bij ruzie (update)

RILLAND - Bij een mishandeling in een pand gelegen aan de Hoofdweg, is één persoon gewond geraakt. Hulpdiensten waren massaal aanwezig. Volgens de politie ging er een ruzie aan de mishandeling vooraf.

2 dagen geleden
24-uurs voetbalmarathon vv Kapelle op 7 en 8 april

KAPELLE - Voetbalvereniging Kapelle organiseert op vrijdag 7 en zaterdag 8 april een 24-uurs voetbalmarathon. 

3 dagen geleden
'Waterplanten helpen met kustbescherming'

YERSEKE - In zijn onderzoek naar natuurlijke kustbescherming, onder meer in Zeeland, heeft Jaco de Smit ontdekt dat zeegras voor de kust verrassend weerbaar is tegen stormen en dat slijkkreeftjes de bodem juist minder stabiel maken. De Smit is promovendus bij het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ), dat ook een vestiging heeft in Yerseke.

3 dagen geleden
De Trappers in Krabbendijke houdt promotierit

KRABBENDIJKE - Bij fietsvereniging T.C. De Trappers uit Krabbendijke start zaterdag 1 april het zomerseizoen. ‘De openingsrit heeft een speciaal karakter, want ook niet-leden zijn welkom’, laat de club weten.

5 dagen geleden
Zumba Kids Krabbendijke verwelkomen nieuwe leden

KRABBENDIJKE - Allerlei verenigingen in Reimerswaal, zoals de Zumba Kids in Krabbendijke, zetten deze weken hun deuren open voor belangstellenden, zodat zij gratis de sfeer kunnen proeven. Zo hopen de clubs op nieuwe leden en kunnen kinderen laagdrempelig een nieuwe hobby uitproberen.

5 dagen geleden