Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Lintje voor negen inwoners van Reimerswaal

Lintje voor negen inwoners van Reimerswaal

KRUININGEN - De jaarlijkse lintjesregen is vrijdag op negen inwoners van de gemeente Reimerswaal neergedaald. Net als vorig jaar haalde burgemeester José van Egmond de gedecoreerden op met een limousine. Zij zijn allemaal benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De koninklijke onderscheidingen zijn voor de dames Louwrink uit Krabbendijke, Van den Bovenkamp-Simonse uit Waarde en Dijke uit Kruiningen en voor de heren Van den Berge, Koeman en Dommisse uit Krabbendijke, Van der Mast en Van Zon uit Rilland en meneer Van der Hoest uit Yerseke.

Wethouder

De lintjes zijn vrijdag uitgereikt in de Johanneskerk in Kruiningen. Dieuwke Louwrink ontvangt haar onderscheiding later, omdat zij wegens vakantie niet aanwezig kon zijn in de kerk. De burgemeester heeft haar gebeld tijdens de ceremonie. Louwrink is gedecoreerd, omdat ze veertien jaar raadslid is geweest voor de PvdA, en ook enkele jaren wethouder.

Rhodé

Mevrouw van den Bovenkamp-Simonse heeft zich jarenlang ingezet voor mantelzorg en hulp aan gezinnen en ouderen. Ze was ruim dertien jaar vrijwilliger bij zorggroep Ter Weel in Krabbendijke, met name op de afdeling psychogeratrie. Ook was was ze lange tijd bestuurslid van vrouwenvereniging Rhodé in Waarde.

Bloemen

Maatje Dijke verzorgt al meer dan vijftig jaar de bloemen in de Johanneskerk in Kruiningen. Daarnaast deed zij ook andere hand- en spandiensten voor de kerk en zette zich in voor Max Havelaar.

Kerkrentmeester

Gerard van den Berge zet zich al veertig jaar in voor de Gereformeerde Kerk in Krabbendijke. Als kerkrentmeester gaf hij leiding aan een groep vrijwilligers en werkt hard mee aan het onderhoud van de gebouwen. Verder beheert hij samen met de boekhoudster de financiën van de kerk en geeft advies aan de kerkenraad.

Scriba

Adriaan Dommisse is ook al meer dan 25 jaar actief in de Gereformeerde Kerk in Krabbendijke. De laatste periode als preses en daarvoor als scriba. Daarnaast heeft hij diverse functies bekleed bij het Rode Kruis, afdeling Tholen-Reimerswaal, en is hij nog steeds actief bij de voetbalvereniging in Krabbendijke.

Tennis

Richard Van der Mast zet zich al bijna vijftien jaar in als vrijwilliger voor tennisvereniging Bathse Kreek in Rilland. Hij is secretaris, houdt de ledenadministratie bij, verzorgt het clubblad en helpt mee bij het organiseren van toernooien. Bij de plaatselijke voetbalvereniging heeft hij zich acht jaar verdienstelijk gemaakt.

Ouderen

Willem van Zon speelt al lange tijd een actieve rol binnen de gemeente Reimerswaal, met name voor ouderen. Zo zet hij zich in voor de Seniorenraad en is één van de medeoprichters van het sociaal team Rilland. Als gepassioneerd vrijwilliger is hij onder meer betrokken bij het digicafé voor senioren. Ook was hij lid van de Oranjevereniging.

Raadsleden

Vorig jaar namen drie raadsleden na ruim twaalf jaar afscheid van de gemeenteraad van Reimerswaal. Omdat zij zich jarenlang als volksvertegenwoordiger hebben ingezet, zijn zij ook onderscheiden. Naast Dieuwke Louwrink gaat het om Peter Koeman en Nico van der Hoest. Koeman was twintig jaar raadslid voor het CDA, waarvan ook lange tijd fractievoorzitter. Van der Hoest was zestien jaar raadslid voor Leefbaar Reimerswaal.

Meer uit Reimerswaal

Vrachtwagen vast in berm bij rotonde Vierwegen

KAPELLE - Een Poolse vrachtwagen met ruim dertig ton uien is maandagavond vast komen te zitten in de berm bij de rotonde van de Vierwegen bij Kapelle.

16 uur geleden
Oudste inwoner Reimerswaal, Han Bogaard, blaast 102 kaarsjes uit

KRABBENDIJKE - Burgemeester José van Egmond van de gemeente Reimerswaal bracht vrijdag in Krabbendijke een bezoek aan Han Bogaard om hem te feliciteren met zijn verjaardag. Han mag zich met zijn 102 jaar de oudste inwoner van gemeente Reimerswaal noemen. 

21 uur geleden
Lezersfoto van de week komt deze keer uit Yerseke Moer

KAPELLE - De rubriek 'Lezersfoto van de week' in de Reimerswaalse & Kapelse Bode wordt deze eer opgesierd door een foto van Annie van Es uit Kapelle.

2 dagen geleden
Open dag zaterdag bij KNRM Hansweert

HANSWEERT - KNRM-reddingstation Hansweert opent haar deuren tijdens de reddingbootdag op zaterdag 25 mei.

5 dagen geleden
Eenzaamheid is echt niet nodig in Reimerswaal

KRUININGEN - Eenzaamheid is echt niet nodig in de gemeente Reimerswaal. Stichting Senioren Reimerswaal is er voor u! Met de doelstelling, het bevorderen van de zelfstandigheid maatschappelijke integratie en participatie van senioren zonder winstoogmerk. Een en ander geven wij gestalte door het stimuleren, ondersteunen en organiseren van activiteiten op sociaal cultureel en recreatief gebied.

5 dagen geleden
Subsidie voor cultuurprojecten Zeeuwse jongeren

KAPELLE/KRUININGEN - De provincie Zeeland kent zes projecten uit de Impuls Jongerencultuur subsidie toe. Projecten van Cine Zee, Nacht van de Nacht Middelburg, Royal Flush Vlissingen en Stringtogether krijgen samen in totaal 114.720 euro. 

6 dagen geleden
Dijkversterking Hansweert levert nieuwe rotonde op

HANSWEERT - Het zat al langer in de planning, nu is het zover: een nieuwe rotonde in Hansweert aan de Boomdijk. 'Vanwege de dijkversterking is het noodzakelijk om een veilige rotonde te maken voor al het verkeer', laat het waterschap weten. In de week van 3 juni start de aanleg en die duurt naar verwachting zo'n twee maanden. De nieuwe rotonde komt te liggen op de huidige kruising van de Boomdijk met de Eendracht en de Kanaalstraat.

1 week geleden