Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Lintje voor negen inwoners van Reimerswaal

Lintje voor negen inwoners van Reimerswaal

KRUININGEN - De jaarlijkse lintjesregen is vrijdag op negen inwoners van de gemeente Reimerswaal neergedaald. Net als vorig jaar haalde burgemeester José van Egmond de gedecoreerden op met een limousine. Zij zijn allemaal benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De koninklijke onderscheidingen zijn voor de dames Louwrink uit Krabbendijke, Van den Bovenkamp-Simonse uit Waarde en Dijke uit Kruiningen en voor de heren Van den Berge, Koeman en Dommisse uit Krabbendijke, Van der Mast en Van Zon uit Rilland en meneer Van der Hoest uit Yerseke.

Wethouder

De lintjes zijn vrijdag uitgereikt in de Johanneskerk in Kruiningen. Dieuwke Louwrink ontvangt haar onderscheiding later, omdat zij wegens vakantie niet aanwezig kon zijn in de kerk. De burgemeester heeft haar gebeld tijdens de ceremonie. Louwrink is gedecoreerd, omdat ze veertien jaar raadslid is geweest voor de PvdA, en ook enkele jaren wethouder.

Rhodé

Mevrouw van den Bovenkamp-Simonse heeft zich jarenlang ingezet voor mantelzorg en hulp aan gezinnen en ouderen. Ze was ruim dertien jaar vrijwilliger bij zorggroep Ter Weel in Krabbendijke, met name op de afdeling psychogeratrie. Ook was was ze lange tijd bestuurslid van vrouwenvereniging Rhodé in Waarde.

Bloemen

Maatje Dijke verzorgt al meer dan vijftig jaar de bloemen in de Johanneskerk in Kruiningen. Daarnaast deed zij ook andere hand- en spandiensten voor de kerk en zette zich in voor Max Havelaar.

Kerkrentmeester

Gerard van den Berge zet zich al veertig jaar in voor de Gereformeerde Kerk in Krabbendijke. Als kerkrentmeester gaf hij leiding aan een groep vrijwilligers en werkt hard mee aan het onderhoud van de gebouwen. Verder beheert hij samen met de boekhoudster de financiën van de kerk en geeft advies aan de kerkenraad.

Scriba

Adriaan Dommisse is ook al meer dan 25 jaar actief in de Gereformeerde Kerk in Krabbendijke. De laatste periode als preses en daarvoor als scriba. Daarnaast heeft hij diverse functies bekleed bij het Rode Kruis, afdeling Tholen-Reimerswaal, en is hij nog steeds actief bij de voetbalvereniging in Krabbendijke.

Tennis

Richard Van der Mast zet zich al bijna vijftien jaar in als vrijwilliger voor tennisvereniging Bathse Kreek in Rilland. Hij is secretaris, houdt de ledenadministratie bij, verzorgt het clubblad en helpt mee bij het organiseren van toernooien. Bij de plaatselijke voetbalvereniging heeft hij zich acht jaar verdienstelijk gemaakt.

Ouderen

Willem van Zon speelt al lange tijd een actieve rol binnen de gemeente Reimerswaal, met name voor ouderen. Zo zet hij zich in voor de Seniorenraad en is één van de medeoprichters van het sociaal team Rilland. Als gepassioneerd vrijwilliger is hij onder meer betrokken bij het digicafé voor senioren. Ook was hij lid van de Oranjevereniging.

Raadsleden

Vorig jaar namen drie raadsleden na ruim twaalf jaar afscheid van de gemeenteraad van Reimerswaal. Omdat zij zich jarenlang als volksvertegenwoordiger hebben ingezet, zijn zij ook onderscheiden. Naast Dieuwke Louwrink gaat het om Peter Koeman en Nico van der Hoest. Koeman was twintig jaar raadslid voor het CDA, waarvan ook lange tijd fractievoorzitter. Van der Hoest was zestien jaar raadslid voor Leefbaar Reimerswaal.

Meer uit Reimerswaal

Rilland actief in verduurzamen woningen

RILLAND - Een duurzamer Rilland, dat is waar Energiecoöperatie 4411 voor staat. Op dit moment is de coöperatie druk bezig met het project met energiecoaches, zoals dat ook in andere gemeenten gebeurt. Daarbij krijgen woningeigenaren in het postcodegebied advies over het verduurzamen van hun woning. 

10 uur geleden
Nieuwe naam voor Fruitteeltmuseum Kapelle: Zeeuws Fruit Museum

KAPELLE - Het Fruitteeltmuseum in Kapelle heeft vrijdag haar nieuwe naam onthuld: Zeeuws Fruit Museum.

12 uur geleden
Bromfietser naar ziekenhuis na botsing met auto in Kruiningen

KRUININGEN - Een bromfietser is donderdagavond gewond geraakt na een aanrijding met een auto in Kruiningen.

15 uur geleden
'We gaan voor feestdag waarop heel Yerseke trots kan zijn'

YERSEKE - Er is nog het nodige werk te verzetten, maar Yerseke at Sea staat al stevig in de steigers. Op zaterdag 17 augustus is het mosselen, oesters en sfeer in de haven. De nadruk ligt niet op kwantiteit, maar op kwaliteit, vertelt de organisatie achter het nieuwe festival.

1 dag geleden
Lionsclub Kapelle-de Bevelanden doneert 2.500 euro aan Stichting Lentekind

KAPELLE - Lionsclub Kapelle-de Bevelanden heeft donderdag 11 april een donatie van 2.500 euro geschonken aan Stichting Lentekind. 

1 dag geleden
Treinreiziger aangehouden bij Kapelle

KAPELLE - Een treinreiziger (24) is woensdag aangehouden bij Kapelle.

2 dagen geleden
Programma Koningsdag 2024 Kruiningen

KRUININGEN - Het Oranjecomité Kruiningen organiseert weer de jaarlijkse Koningsdagviering.

2 dagen geleden